Πιανίστας χωρίς χέρια κέρδισε στο «Κίνα Έχεις Ταλέντο»!(video)

Μαθήματα ζωής από έναν 23χρονο αγωνιστή
Πριν από λίγες εβδομάδες, στην εκπομπή «Κίνα έχεις ταλέντο» εμφανίστηκε ανάμεσα στους συμμετέχοντες ο Λιου Γουέι ένας 23χρονος πιανίστας, ο οποίος άφησε άφωνους τους θεατές του Κινέζικου talent show όταν ανέβηκε στη σκηνή και έπαιξε πιάνο μόνο με τα δάκτυλα των ποδιών του!

Μπορεί στα 10 μόλις χρόνια της ζωής του να στερήθηκε τα χέρια του ωστόσο δεν το έβαλε κάτω, κλέβοντας τις εντυπώσεις στο σόου ταλέντων με την εκτέλεση του γνωστού τραγουδιού «You're Beautiful». Η επιμονή και το ιδιαίτερο χάρισμά του τού χάρισε την αναγνώριση και φυσικά την πρώτη θέση στον πρώτο κύκλο της εκπομπής.

Ο Λιου Γουέι είναι ένας αυτοδίδακτος πιανίστας χωρίς χέρια, καθώς χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα ενώ έπαιζε κρυφτό. Ο ίδιος άρχισε να μαθαίνει πιάνο μόνος του, στα 18 του χρόνια, τη στιγμή που ένας δάσκαλος τον είχε αποθαρρύνει λέγοντάς του ότι δεν θα τα
κατάφερνε ποτέ!

Όπως εξηγεί στο βίντεο, οι γονείς του τον ενθάρρυναν να ντύνεται, να τρώει, να βουρτσίζει τα δόντια του και να κάνει ένα σωρό δουλειές μόνος του, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα των ποδιών του ώστε να μπορεί να φροντίζει τον εαυτό του όταν αυτοί θα έχουν γεράσει.

«Είχα δύο επιλογές», εξηγεί με ψυχραιμία ο Λιου στους κριτές. «Η μία ήταν να εγκαταλείψω όλα τα όνειρά μου, κάτι που θα με οδηγούσε σ' ένα γρήγορο θάνατο. Η άλλη ήταν να αγωνιστώ, έστω και χωρίς χέρια, για να ζήσω μια ξεχωριστή ζωή».

http://sourta-ferta.blogspot.com/2010/10/video.html
Πιανίστας χωρίς χέρια κέρδισε στο «Κίνα Έχεις Ταλέντο»!(video) Πιανίστας χωρίς χέρια κέρδισε στο «Κίνα Έχεις Ταλέντο»!(video) Reviewed by Unknown on 22:50 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.