Ο άνθρωπος που επέζησε από δύο τσουνάμι!


Μοίρα ή πεπρωμένο, τύχη ή ατυχία, ευλογία ή κατάρα... όπως και να το αποκαλέσει κανείς, η αλήθεια είναι μία. Πως ενώ θέλουμε να πιστεύουμε, ότι έχουμε τη δύναμη να ελέγχουμε την τύχη μας, κάποιες στιγμές, πρέπει απλά να παραδεχτούμε, πως η τύχη μας εξαρτάται από ανώτερες δυνάμεις, με πρώτη εκείνη της φύσης.

Και για του λόγου το αληθές, τουλάχιστον δύο άνθρωποι, έζησαν για να διηγηθούν τις ιστορίες τους.

Ο Tsutomu Yamaguchi επιβίωσε και απο τις δύο πυρηνικές βόμβες, που έπληξαν τη Hiroshima και τοNagasaki, το 1945.

Σήμερα, ένας 39χρονος φοιτητήςΙατρικής, ο Zahrul Fuadi, ξετυλίγει τη δική του προσωπική ιστορία, έχοντας επιζήσει από το τσουνάμι που έπληξε την Ινδονησία το 2004 και εκείνο, που “χτύπησε” την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου του 2011, μετά το σεισμό των 9 Ρίχτερ.

Ο Fuadi, γέννημα θρέμμα της Ινδονησίας, το 2004 ζούσε με την οικογένειά του στο χωριό Simpang Mesra, στην Banda Aceh, όταν ο σεισμός μεγέθος 9,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε το φονικό τσουνάμι, που κάλυψε το χωριό, αφήνοντας πίσω του 168.000 νεκρούς. 

Τόσο ο ίδιος όμως όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, διασώθηκαν.

“Βρισκόμασταν στο σπίτι μας, όταν σημειώθηκε ο σεισμός. Εγώ, η σύζυγός μου και τα δύο μας παιδιά, όταν έφτασε το τσουνάμι, φύγαμε με τη μοτοσικλέτα μας. Πήγαμε όσο πιο μακριά μπορούσαμε από το σπίτι, γιατί φοβηθήκαμε πως θα μας παρασύρει κι έτσι σωθήκαμε”.

Ένα χρόνο μετά, ο Fuadi πήρε υποτροφία από το πανεπιστήμιο Syah Kuala και με την οικογένειά του μετακόμισαν στο...  Sendai, στην Ιαπωνία.

Η συνέχεια δεν κρύβει πολύ μυστήριο...

Ωστόσο, ο Fuadi κινδύνευσε λιγότερο αυτή τη φορά, καθώς το Πανεπιστήμιο όπου βρισκόταν τη στιγμή που “έσκασε” το τσουνάμι, βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα στην ενδοχώρα και σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο.

“Ο τρόμος και τα συναισθήματά μου ήταν ακριβώς τα ίδια με εκείνα που ένιωσα, όταν ήμουν στηνΙνδονησία. Ένιωθα το τσουνάμι να πλησιάζει. Νιώθω σαν να μας κυνηγάει από την Ινδονησία στην Ιαπωνίακαι πλέον φοβάμαι περισσότερο τα τσουνάμι από τους σεισμούς. Θυμάμαι ότι έτρεχα να ξεφύγω από το τσουνάμι, πιστεύοντας ότι έχει έρθει το τέλος του κόσμου”, είπε και πρόσθεσε:

“Παρότι έγινε, εγώ και η οικογένειά μου είμαστε ευγνώμονες που είμαστε ζωντανοί και βγήκαμε σώοι μέσα από δύο από τις μεγαλύτερες καταγεγραμμένες φυσικές καταστροφές της Ιστορίας”.

Σήμερα, ο 39χρονος και η οικογένειά του έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους στην Ινδονησία...






http://www.cosmo.gr
Ο άνθρωπος που επέζησε από δύο τσουνάμι! Ο άνθρωπος που επέζησε από δύο τσουνάμι! Reviewed by Unknown on 15:17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.