Η DARPA Θέλει Μια Μηχανή Που Να Μπορεί Να Ρουφήξει Όλο Το Αίμα Σας


Ο προϋπολογισμός της Υπηρεσίας Εξελιγμένης Αμυντικής Έρευνας (DARPA) των Η.Π.Α. για τον επόμενο χρόνο, συμπεριλαμβάνει χρηματοδότηση για όλων των ειδών τις τρελές, νέες ιατρικές τεχνολογίες για τη στρατιωτική ιατρική, από την ηλεκτρομαγνητική αναδόμηση ιστών μέχρι μια μηχανή που μπορεί να ρουφήξει όλο το αίμα σας, να το καθαρίσει και μετά να το ξαναβάλει στη θέση του, μέσα στο σώμα σας.

Η DARPA κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να μειώσει τις απώλειες στο πεδίο της μάχης και ρίχνει πολλά χρήματα σε νέες τεχνολογίες, που θα βοηθήσουν τους στρατιώτες να ανανήψουν από τραυματισμό, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Η μηχανή-βαμπίρ είναι μέρος ενός τέτοιου προγράμματος, “Θεραπευτική τύπου αιμοκάθαρσης”, σχεδιασμένη να καταπολεμά τη σήψη, η οποία προκαλείται από τοξίνες μέσα στο αίμα.
Βασικά, η DARPA θέλει ένα σύστημα που να μπορεί να φιλτράρει μέχρι πέντε λίτρα αίματος τη φορά, να αναγνωρίζει και να αφαιρεί τα βακτήρια, τους ιούς και τα δηλητηριώδη και τοξικά υλικά και μετά να επιστρέφει το αίμα καθαρό πίσω στο σώμα.
Στο σχεδιαστήριο βρίσκονται επίσης νέοι αυτόνομοι διαγνωστικοί αισθητήρες, που μπορούν να ανακαλύψουν τόσο τις γνωστές όσο και τις άγνωστες ασθένειες και να προτείνουν γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία, καθώς επίσης και τεχνολογία αναγέννησης ιστών, που χρησιμοποιεί ορδές από μεμονωμένα μαγνητισμένα κύτταρα, ελεγχόμενα από ηλεκτρομαγνητικά πεδία για να ενθαρρύνουν τη δημιουργία φυσικών δομών σαν “σκαλωσιές” για τη γρήγορη θεραπεία των τραυμάτων.
Ένα άλλο εντυπωσιακό σχέδιο, που με κάποιο τρόπο καταχωρείται στην ιατρική κατηγορία από τη DARPA, είναι η δημιουργία τεχνητών ματιών, τα οποία θα βλέπουν το ίδιο καλά με τα βιολογικά μάτια των ζώων.
Απ’ ότι φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα του προγράμματος Neovision 2 θα είναι μικροί, ηλεκτρονικοί βολβοί ματιών, που θα μπορούν να μαθαίνουν και να ξεχωρίζουν τα αντικείμενα το ίδιο γρήγορα με τους ανθρώπους, ενώ θα μπορούν απλά να πεταχτούν μέσα σε επικίνδυνες περιπτώσεις και να στέλνουν πίσω αυτά που βλέπουν.
Εξάλλου, το να πετάς βολβούς ματιών δεξιά και αριστερά ακούγεται μια καλή ιδέα για να κάνεις πλάκα.

http://xsefoto.blogspot.com
Η DARPA Θέλει Μια Μηχανή Που Να Μπορεί Να Ρουφήξει Όλο Το Αίμα Σας Η DARPA Θέλει Μια Μηχανή Που Να Μπορεί Να Ρουφήξει Όλο Το Αίμα Σας Reviewed by Unknown on 13:27 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.