Solar Panel DIY Videos-Όλη η διαδικασία καρέ-καρέ...


Όλη η διαδικασία καρέ-καρέ...

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον για το μεγάλο πάνελ, κατέγραψα σε video όλη τη διαδικασία και την παρουσιάζω εδώ (δεν είμαι καλός εικονολήπτης και ...φαίνεται), με όλα τα βήματα που απαιτούνται για την κατασκευή του μεγάλου πάνελ, όπως περιγράφονται στη σελίδα κατασκευής του πάνελ 90W.
Στο 1ο απόσπασμα παρακάτω, απομακρύνω τη λευκή επικάλυψη από πάνω από τις γραμμές-οδηγούς πάνω στις οποίες θα κολληθούν οι καλωδιοταινίες. Το ίδιο πρέπει να γίνει και από την πίσω πλευρά των κυψελών. Αμέσως μετά κολλάω με το ηλεκτρικό κολλητήρι τις καλωδιοταινίες στην μπροστινή μπλε πλευρά και των 36 κυψελών:
Στη συνέχεια, παίρνω μόνο 4 από τις 36 κυψέλες και κολλάω καλωδιοταινίες και στην πίσω πλευρά, με αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τις μπροστινές καλωδιοταινίες:
Στο επόμενο απόσπασμα, γίνεται η διασύνδεση των κυψελών μεταξύ τους. Το κοντραπλακέ δεν αποτελεί μέρος του τελικού πάνελ. Το χρησιμοποιώ απλώς ως μήτρα και βοηθά στο να διατηρούνται οι στήλες και οι γραμμές ευθυγραμμισμένες. Όταν τελειώσουν όλες οι διασυνδέσεις, μπαίνει το τζάμι από πάνω και γυρνάει ανάποδα η κατασκευή ώστε να πέσουν οι διασυνδεδεμένες κυψέλες πάνω στο τζάμι. Μετά απομακρύνεται το κοντραπλακέ και μπαίνει το δεύτερο τζάμι στη θέση του.
Τέσσερις μικρές ροδέλες στις γωνίες και η σιλικόνη που έχω περάσει περιμετρικά από πριν, φροντίζουν ώστε να μην ακουμπήσει το τζάμι από το βάρος του πάνω στις κυψέλες και τις σπάσει.
Στο τευταίο απόσπασμα φαίνεται το φωτοβολταϊκό πάνελ έτοιμο:


http://www.iqsolarpower.com

Solar Panel DIY Videos-Όλη η διαδικασία καρέ-καρέ... Solar Panel DIY Videos-Όλη η διαδικασία καρέ-καρέ... Reviewed by Unknown on 11:16 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.