Άνθρωπος ζει με 50 παραπάνω κόκκαλα



Μπορεί ένας μέσος ενήλικας να μετρά κατά μέσο όρο 206 κόκαλα στο σώμα του, όμως ο Dan Aziere από το Κονέκτικατ έχει 50 κόκαλα παραπάνω.

alt

Ο Dan πάσχει από την νόσο των πολλαπλών εξοστώσεων, δηλαδή μια σπάνια γενετική ανωμαλία, εξαιτίας της οποίας καλοήθεις όγκοι αναπτύσσονται από την επιφάνεια των οστών σε ολόκληρο το σώμα του. Από την ηλικία των 5 ετών έχει υποβληθεί σε 19 συνολικά εγχειρήσεις για να μπορέσει να αφαιρέσει 42 κόκαλα που του περίσσευαν. Πολλά από αυτά τα κόκκαλα βρισκόταν στα πόδια, στους ώμους, στους αγκώνες, στα γόνατα, την πλάτη, το στήθος και αλλού. Το μέγεθος παραπανίσιων οστών ποικίλει, καθώς άλλα έχουν το μέγεθος μιας μικρής γόμας και άλλα ξεπερνούν τα πέντε εκατοστά.
Ο Dan κληρονόμησε την γενετική διαταραχή από την μητέρα του, ωστόσο εντοπίστηκε και στον πατέρα του σε πιο ήπια μορφή, ενώ σε μια από τις πολλές εγχειρήσεις κατά τη διάρκεια της εφηβείας του έμεινε παράλυτος στα κάτω άκρα. Μέχρι και σήμερα δεν νιώθει την μισή άκρη του ενός ποδιού του.
Όμως ο Dan δεν δείχνει να πτοείται: «Παλαιότερα κατηγορούσα τον Θεό γιατί άφησε να μου συμβεί αυτό. Μια μέρα όμως ξύπνησα και συνειδητοποίησα ότι είμαι ζωντανός. Στην ζωή μου πιστεύω ότι τα πράγματα μπορούνε πάντα να πάνε και χειρότερα. Μπορώ να κάνω σχεδόν όσα και οι άλλοι άνθρωποι. Όσο είναι δίπλα μου η οικογένεια μου μπορώ να καταφέρω τα πάντα» .
Ενδεικτικά, από τη νόσο των πολλαπλών εξοστώσεων πάσχουν πάνω από 1600 οικογένειες σε 57 χώρες ανά ολόκληρο τον κόσμο. Δεκατέσσερις από αυτές ζουν στο Κονέκτικατ.


http://www.ierosagon.org
Άνθρωπος ζει με 50 παραπάνω κόκκαλα Άνθρωπος ζει με 50 παραπάνω κόκκαλα Reviewed by Unknown on 21:11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.