Φόρτιση από νανογεννήτριες


Zhong Lin Wan

Μια ομάδα επιστημόνων από το Georgia Institute of Technology στην Ατλάντα έχειν αναπτύξει τσιπάκια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανονικές κινήσεις του σώματος για να παράγουν αρκετή ενέργεια για να λειτουργήσει μια οθόνη LCD ή μια δίοδος ή ακόμα και να πραγματοποιήσουν μια ασύρματη μετάδοση.
Ο στόχος τους είναι να δημιουργηθεί μια μέθοδος με την οποία η κίνηση του σώματος θα μπορούσε να τροφοδοτήσει εμφυτεύσιμες ιατρικές συσκευές ή άλλες φορητές συσκευές, όπως τα iPods.

Το τσιπ είναι σε πολύ πρώιμα στάδια ανάπτυξης και μόλις έχει γίνει τόσο ισχυρό, ώστε να έχει πρακτική εφαρμογή. Ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη για να επέλθει η επανάσταση και να μην χρειάζονται μπαταρίες για ηλεκτρονικές συσκευές που θα φέρει επάνω του ο άνθρωπος.

 Η τεχνολογία βασίζεται σε νανοσύρματα ψευδαργύρου-οξείδιο, τα οποία παράγουν ενέργεια όταν κάμπτονται αφού σχεδόν κάθε κίνηση του σώματος - έστω και μόνο ο χτύπος της καρδιάς - θα μπορούσε να παράγει ενέργεια, σύμφωνα με τον επικεφαλή του έργου, Δρ Zhong Lin Wang.





http://thesecretrealtruth.blogspot.com
Φόρτιση από νανογεννήτριες Φόρτιση από νανογεννήτριες Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.