Σκόπια: Μεγάλες επενδύσεις στον ορυκτό πλούτο!


«Πάνω από 300 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν σε 3 ορυχεία χαλκού»









Μέσα σε δύο ή τρία χρόνια θα δημιουργηθούν τρία ορυχεία χαλκού στις περιοχές Στρώμνιτσα, Πέχτσεβο και Ράντοβιτς.
Μετά από μια περίοδο κρίσης στα ορυχεία της πΓΔΜ, κυρίως κατά το 2009, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά και αναμένεται φέτος να παραχθούν 15,5 εκατομμύρια πλάκες μεταλλεύματος.
Συγκριτικά με την περίοδο της κρίσης που η παραγωγή ήταν στα έξι εκατομμύρια μάζας μεταλλεύματος, η αύξηση τώρα παρουσιάζει αύξηση 2,5 φορές.

Σύμφωνα με το Νικολάϊτσο Νικόλοφ, διευθυντή Ορυχείου και προέδρου του Συνδέσμου Μεταλλευμάτων στο Οικονομικό Επιμελητήριο της πΓΔΜ, ο εξορυκτικός τομέας βρίσκεται σε άνθιση, και το Υπουργείο Οικονομίας έχει χορηγήσει 300 παραχωρήσεις για δημιουργία νέων ορυχείων χαλκού.
Ο Νικόλοφ εξήγησε ότι μετά από 20 χρόνια, η χώρα ετοιμάζει μια σημαντική επένδυση στον τομέα των ορυχείων με επένδυση 300 εκατ. ευρώ.
Η μεγαλύτερες επενδύσεις θα γίνουν στις περιοχές της Στρώμνιτσας/ Струмица και του Πέχτσεβο/ Пехчево, με επενδύσεις περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε μία και περί τα 70 εκατ. ευρώ στο Ράντοβιτς/ Радовиш.

Προβλέπεται ακόμη η δημιουργία νέα μονάδας παραγωγής καθαρού χαλκού που θα τεθεί σε λειτουργία στις 28 Αυγούστου 2011.
«Η επένδυση είναι της τάξης των 12 εκατ. ευρώ και θα παράγει ετησίως καθαρό χαλκό αξίας 2,5 έως 3 εκατ. ευρώ, θα δημιουργηθούν, με το έργο, περίπου 60 νέες θέσεις εργασίας», είπε ο Νικόλοφ.
--
Τίτλος: «МАКЕДОНСКИОТ РУДАРСКИ СЕКТОР ИЗЛЕЗЕ ОД КРИЗАТА»
Δημοσίευση: Вечер Прес





 http://www.pentapostagma.gr
Σκόπια: Μεγάλες επενδύσεις στον ορυκτό πλούτο! Σκόπια: Μεγάλες επενδύσεις στον ορυκτό πλούτο! Reviewed by Unknown on 23:17 Rating: 5

1 σχόλιο:

Neptune είπε...

Καλησπέρα,

το ότι ο χρυσός, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το κάρβουνο εξαντλούνται το γνωρίζαμε. Όμως πόσοι γνωρίζουν ότι τελειώνει και ο Σίδηρος και μάλιστα σε λιγότερο από 50 χρόνια;

Διαβάστε εδώ μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για την εξάντληση των αποθεμάτων των μετάλλων.

http://center24.blogspot.com/2011/04/blog-post_27.html#axzz1KjDSTcnO

Από το Blogger.