Νέο ατύχημα σε βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο


ImageMείζονα βλάβη στο κύριο σύστημα πρόωσης του πυρηνικού υποβρυχίου HMS Vengeance του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώθηκε  και το υποβρύχιο αναγκάστηκε να επιστρέψει στη βάση του μετά από μηχανική βλάβη.  

Το υποβρύχιο , που ανήκει στην κλάση Vanguard, αναγκάστηκε να επιστρέψει στη βάση του λόγω μηχανικής βλάβης, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα συστήματα πυρηνικής τεχνολογίας που διαθέτει το σκάφος, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Άμυνας. Εν τούτοις δε στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσουν ότι η βλάβη προκλήθηκε από ξένα αντικείμενα που επέπλεαν στη θάλασσα.
Ήδη υπάρχει αμηχανία στο Βασιλικό Ναυτικό και αρνητικά σχόλια για ένα ακόμα ατύχημα που προστίθεται σε μια σειρά αρκετών ακόμα ειδικά στο τομέα των υποβρυχίων. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι περικοπές αμυντικών δαπανών είναι "δίκοπα μαχαίρια".
Πέρυσι το HMS Astute προσέκρουσε σε ξέρα κοντά στη νήσο Skye κοντά στη Σκοτία. Το 2009 το υποβρύχιο HMS Vanguard (το πρώτο της κλάσης) είχε συγκρουστεί με το γαλλικό Le Triomphant στον Ατλαντικό και το 2007 δύο ναύτες σκοτώθηκαν έπειτα από έκρηξη σε γεννήτρια εκτάκτου ανάγκης στο HMS Tireless σε εκπαιδευτικό πλου στην Αρκτική...






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Νέο ατύχημα σε βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο Νέο ατύχημα σε βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο Reviewed by Unknown on 18:03 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.