Βίντεο με τον Μπιν Λάντεν έδωσαν στη δημοσιότητα οι ΗΠΑ(video)


Πέντε βίντεο που απεικονίζουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν στην κατοικία όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια δημοσιοποίησε το Σάββατο η αμερικανική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας με το τρόπο αυτό ότι ο πρώην ηγέτης της Αλ Κάιντα παρέμεινε ενεργός μέχρι το τέλος, συνεχίζοντας μάλιστα να δίνει εντολές στην οργάνωση.



Σε ένα από τα βίντεο φαίνεται ο Μπιν Λάντεν γερασμένος με σκούφο, κουβέρτα ή παλτό και γκρίζα γενειάδα να παρακολουθεί σε μία τηλεόραση εκπομπή για τον ίδιο. Δεν είναι γνωστό αν βρίσκεται στο ίδιο κτίριο όπου έγινε η επίθεση των Αμερικανών τα μεσάνυχτα της 1ης Μαΐου. 


Ακόμη, σε άλλο βίντεο, απεικονίζεται ο Μπιν Λάντεν με μαύρη, βαμμένη γενειάδα να απευθύνει μήνυμα με αποδέκτη τις ΗΠΑ. Το βίντεο χρονολογείται από τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2010. Ο ήχος έχει αφαιρεθεί για λόγους ασφάλειας.

Τρία βίντεο παρουσιάζουν τέλος τον Μπιν Λάντεν να προβάρει τα λόγια του για ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. Το τελευταίο βιντεομήνυμα του Μπιν Λάντεν ήταν από το 2007, είχαν δε ακολουθήσει και κάποια ηχογραφημένα.

Όλο το υλικό κατασχέθηκε στην κατοικία του Μπιν Λάντεν, μαζί με άλλα έγγραφα και στοιχεία. «Αποτελούν το προϊόν της σπουδαιότερης, έως σήμερα, κατάσχεσης στοιχείων που αφορούν τον μπιν Λάντεν», ανέφερε η CIA.

Μετά την απόφαση για μη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με το πτώμα του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα (απόφαση που έλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά από καταιγίδα αντιφατικών δηλώσεων κυβερνητικών παραγόντων), τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα εντάσσονται στην προσπάθεια να μεταπειστούν και οι δύσπιστοι για την επιτυχία της επιχείρησης.


Οι Αμερικανοί κομάντο, όπως είχε γίνει γνωστό, άρπαξαν έγγραφα, υπολογιστές και άλλο υλικό από την κατοικία στο Αμπονταμπάντ, με τους αναλυτές να μιλούν για πραγματικό θησαυρό πληροφοριών και δεδομένων.

Μία πρώτη ανάλυση, λένε αξιωματούχοι, δείχνει ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν παρέμενε ο πραγματικός ηγέτης και όχι απλώς ένα σύμβολο εντός της οργάνωσης. Έγινε ακόμη γνωστό από μία από τις συζύγους του ότι είχε αναρρώσει πλήρως από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στα νεφρά, για τα οποία φήμες στο παρελθόν τον έφεραν να έχει νοσηλευτεί στο Πακστάν ή σε άλλη χώρα.

http://swmahellas.blogspot.com/2011/05/video_07.html
Βίντεο με τον Μπιν Λάντεν έδωσαν στη δημοσιότητα οι ΗΠΑ(video) Βίντεο με τον Μπιν Λάντεν έδωσαν στη δημοσιότητα οι ΗΠΑ(video) Reviewed by Unknown on 00:09 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.