Η ώρα της εκτόξευσης ,εκπληκτικό βίντεο

Η ώρα της εκτόξευσης

Εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες τοποθετημένες στο Endeavour δείχνει τη διαδικασία εκτόξευσης του διαστημόπλοιου την ίδια στιγμή που στη Γη, οι αξιωματούχου της NASA εξηγούν τι συμβαίνει.



Οι κάμερες ήταν τοποθετημένες πάνω στους συμπαγείς προωθητικούς πυραύλους του διαστημικού λεωφορείο Endeavour, το οποίο θα συνταξιοδοτηθεί και θα γίνει μουσειακό έκθεμα μετά την επιστροφή του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Στο βίντεο βλέπουμε τον διαχωρισμό του προωθητικού πυραύλου από το όχημα που μπαίνει σε τροχιά, και τη πτώση τους στον ωκεανό με τα ειδικά κατασκευασμένα αλεξίπτωτα.
Με έξι κάμερες καταγράφεται το σύνολο της διαδρομής, η οποία ήταν σύντομη. Περίπου δυόμιση λεπτά μετά από την εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στις 16 Μαΐου, οι ρουκέτες διαχωρίζονται.
Περίπου τεσσεράμισι λεπτά αργότερα τα πρώτα κομμάτια πέφτουν στο Ατλαντικό Ωκεανό.
Στην τελευταία του πτήση, το Endeavour μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το Άλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο, ένα όργανο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδιασμένο να μελετήσει την αντιύλη, τη μυστηριώδη σκοτεινή ύλη και την ακόμα πιο μυστηριώδη σκοτεινή ενέργεια.


Λήψη από το " Endeavour " by Stefanelonikitelo





http://volostv.blogspot.com
http://www.otherside.gr
Η ώρα της εκτόξευσης ,εκπληκτικό βίντεο Η ώρα της εκτόξευσης ,εκπληκτικό βίντεο Reviewed by Unknown on 02:15 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.