Όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ προβάλουν τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα-Σημειώνεται η άποψη ότι η ΕΕ δεν είναι έτοιμη να δει την Ελλάδα να χρεοκοπεί ατάκτως και ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, είναι πιθανή η διάλυση της Ευρωζώνης.

Ο τύπος, http://www.ajc.com/business/greek-socialists-hold-emergency-977411.html), δίδει έμφαση στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πολιτική κρίση στην ήδη τεταμένη κρίση χρέους της χώρας, με την πιθανότητα χρεοκοπίας να αυξάνεται, ενώ σημειώνονται οι φόβοι για τις ευρύτερες συνέπειες στο σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Σχετικά πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ δημοσιεύονται μεταξύ άλλων στην WASHINGTON POST των Anthony Faiola και Howard Shneider με τίτλο “Greek debt crisis nears a tipping point” και πρωτοσέλιδη φωτογραφία από τα χθεσινά επεισόδια και στους LOS ANGELES TIMES των Henry Chu και Anthee Carassava με τίτλο “Greek premier offers to quit as protests swell; Violence breaks out as thousands pack Athens to try to block debate on a package of brutal budget cuts”. 
Ανάλογο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Patrice Hill στους WASHINGTON TIMES με τίτλο “Greek woes hit world markets; Tougher austerity plan spurs riots; risk of default grows”, και πρωτοσέλιδη φωτογραφία από τα επεισόδια με λεζάντα “Anarchy in Athens”, επισημαίνει τις αρνητικές επιπτώσεις των εξελίξεων στις παγκόσμιες αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία είναι πολύ πιθανή, ενώ η διαίρεση των Ευρωπαίων σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι ιδιωτών στις προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας επιτείνει τη ρευστότητα. Επίσης, αναφέρονται δηλώσεις του γνωστού οικονομολόγου Rogoff ότι το ΔΝΤ έχει την υποχρέωση να πείσει την Ευρωζώνη περί αναγκαιότητας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς αυτή είναι αναπόφευκτη, ενώ επισημαίνει ότι καμία άλλη χώρα στο παρελθόν δεν έχει υποχρεωθεί να πραγματοποιήσει τόσο αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, χωρίς κάποια ελάφρυνση του χρέους της.
Η κάλυψη των εξελίξεων και των επεισοδίων στην Αθήνα είναι εκτεταμένη και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα:
* Στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή American Morning του δικτύου CNN, γίνεται σύντομη αναφορά στα χθεσινά βίαια επεισόδια, αλλά και στη σημερινή συγκέντρωση, η οποία προς το παρόν είναι πιο ήρεμη, ενώ στην ιστοσελίδα του CNN έχει αναρτηθεί ανανεωμένη ανταπόκριση της Elinda Labropoulou, με τίτλο “Greek PM fights to save government amid crisis and anger”, η οποία προσθέτει την σύγκλιση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και τις έντονες πιέσεις που δέχεται ο Π/Θ από μέλη του κόμματός του, καθώς και βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια.

http://www.cnn.com/video/#/video/world/2011/06/15/von.greece.protests.alphatv?iref=allsearch* Στο δημόσιο ρ/δ NPR, στην πρωινή εκπομπή μεγάλης ακροαματικότητας Morning Edition, ο παρουσιαστής συνομίλησε με τον John Psaropoulos από την Αθήνα – για τέσσερα περίπου λεπτά, σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ο Psaropoulos ανέφερε ότι τα βίαια επεισόδια προκλήθηκαν από μικρή ομάδα συγκεντρωμένων και ότι η πλειοψηφία των πολιτών που μετέχουν στις διαμαρτυρίες των τελευταίων εβδομάδων στο Σύνταγμα είναι φιλειρηνικές. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι ο Παπανδρέου, ο οποίος ανακοίνωσε ανασχηματισμό και ψήφο εμπιστοσύνης, κυρίως, από φόβο ότι τα νέα μέτρα δεν θα ψηφιστούν από τη Βουλή, θα παραμείνει στην ηγεσία της κυβέρνησης, τουλάχιστον όσο διαρκεί η 5η δόση του δανείου. Ωστόσο, κατέληξε, η κυβέρνηση πρέπει να συλλογιστεί τι θα γίνει αν αναγκαστεί να εισάγει επιπλέον μέτρα στο μέλλον.


Επίσης, στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του δικτύου All Things Considered του NPR μεταδόθηκε ανταπόκριση από Αθήνα της Joanna Kakissis, όπου έγινε αναφορά στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Μεταδίδεται και η άποψη του Έλληνα καθηγητή Αριστείδη Χατζή ότι η μόνη λύση είναι η προκήρυξη εκλογών, ώστε η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, οποιασδήποτε μορφής, να έχει τη νομιμοποίηση του λαού.

Νωρίτερα, στην ειδικού ενδιαφέροντος εκπομπή Marketplace του NPR, μεταδόθηκε ρεπορτάζ του Stephen Beard, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι τη στιγμή που η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και μόνο μια δεύτερη διάσωση από την ΕΕ και το ΔΝΤ μπορεί να την αποτρέψει, οι Έλληνες διαδηλώνουν ενάντια στην επιβολή επιπλέον μέτρων λιτότητας. Σημειώνεται η άποψη ότι η ΕΕ δεν είναι έτοιμη να δει την Ελλάδα να χρεοκοπεί ατάκτως και ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, είναι πιθανή η διάλυση της Ευρωζώνης.

* Σχετική ανταπόκριση μεταδίδεται από το πρακτορείο UPI, με τίτλο “Greek drama as Papandreou resets cabinet”.



Η αποτυχία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το αν ιδιώτες επενδυτές θα φέρουν κάποιο από το βάρος από μια νέα διάσωση της Ελλάδας, αλλά και τα ανησυχητικά νέα από τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα είχαν αρνητικά αποτελέσματα στις διεθνείς αγορές και στην αξία του ευρώ, όπως αναφέρουν αρκετά ρεπορτάζ στα αμερικανικά Μέσα.

WASHINGTON POST: “Stocks tumble on news from Greece, rise in US prices”, της Renae Merle.

USA TODAY: “S&P 500 gain for the year threatened after stocks drop; Lack of a plan to stop a default by Greece worries investors”, Bloomberg News.
LOS ANGELES TIMES: “Another big drop in stock market; Dow falls 178 points amid new signs of a slowdown and worries about European debt”, Του Tom Petruno.
UPI: “Markets tumble on weak data”.



* Σχετικές αναφορές έγιναν και στην σημερινή εκπομπή American Morning του δικτύου CNN.

Τέλος, στην ιστοσελίδα του CNN International έχει αναρτηθεί απόσπασμα βίντεο με συνέντευξη του Andrew Sullivan από την εταιρεία OSK Securities, όπου αναφέρει τους λόγους για τους οποίους η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας επηρεάζει τις διεθνείς αγορές και ποιοι είναι οι κίνδυνοι γι’ αυτές.

Από: Ξενητεμένος
 
 
 
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
http://hellasxgtopvideos.blogspot.com
Όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ προβάλουν τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα-Σημειώνεται η άποψη ότι η ΕΕ δεν είναι έτοιμη να δει την Ελλάδα να χρεοκοπεί ατάκτως και ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, είναι πιθανή η διάλυση της Ευρωζώνης. Όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ προβάλουν τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα-Σημειώνεται η άποψη ότι η ΕΕ δεν είναι έτοιμη να δει την Ελλάδα να χρεοκοπεί ατάκτως και ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, είναι πιθανή η διάλυση της Ευρωζώνης. Reviewed by Unknown on 16:52 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.