ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΕΡΟ Σ ΕΝΑ ΕΡΗΜΟ ΝΗΣΙ!


1418628785_0bc851511c 
 1.Μαζέψτε βρόχινο νερό μέσα σένα δοχείο ( ή κάτι που του μοιάζει).
 Ενα μπολ, ένα πιάτο ή ένα αδιάβροχο καπέλο είναι κατάλληλα – όπως και μια φουσκωτή βάρκα καθώς και ρούχα τεντωμένα στις άκρες τους.
Σε πολύ ξηρές περιοχές, τη νύχτα δημιουργούνται δροσοσταλίδες επάνω στις επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε ένα μουσαμά ή κάποιο ύφασμα – δίνοντας του σχήμα μπολ- για να συλλέξετε νερό.
2. Συλλέξτε σταγόνες δροσιάς.
2
Δέστε κομμάτια υφάσματος ή φούντες από λεπτό γρασίδι γύρω από τους ασταγάλους σας και περπατήστε σε χόρτα ή πρασινάδες κατά την ανατολή του ήλιου. Η δροσιά θα συσσωρευτεί επάνω στο υλικό που περιβάλλει τους αστραγάλους σας, το οποίο μπορείτε κατόπιν να στύετε μέσα σένα δοχείο.
3. Κατευθυνθείτε προς τα βουνά.
m2
Ενα νησί που φαίνεται άγονο στην ακτή μπορεί να διαθέτει πράσινη ορεινή ενδοχώρα γεγονός που αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη ρυακιών και ρεμάτων γλυκού νερού. Για να τα ανακαλύψτε ακολουθήστε τα μονοπάτια με βλάστηση. Μη σπαταλήσετε ενέργεια διανύοντες μεγάλες αποστάσεις, εκτός κι αν είστε σχεδόν σιγουροι ότι θα βρείτε νερό (πράγμα που σημαίνει ότι η πλούσια βλάστηση δεν απέχει πολύ).
4. Πιάστε ψάρια.
3050644134_15d54c862d
Η περιοχή γύρω από τα μάτια του ψαριου περιέχει πόσιμο νερό, όπως συμβαίνει και με τη ραχοκκοκαλιά των ψαριών εκτός απο αυή του καρχαρία). ρουφήξτε τα μάτια και σπάστε τη ραχοκκοκαλιά για να ρουφήξετε το υγρό από μέσα της. Η σάρκα των ψαριών περιέχει επίσης πόσιμο νερό- αλλά και πολλές πρωτεινες και η αφομοιωση των πρωτεινων απαιτει επιπλεον νερό. Επομένως καλύτερα να ζουλήξετε τα ωμά ψάριά μέσα σ ένα μουσαμά ή σ ένα ρούχο με πυκνή ύφανση για να μζέψετε το νερό που περιέχουν.
5. Ψάξτε για κουτσουλιές πουλιών.
Στα άνυνδρα κλίματα, κουτσουλιές πουλιών γύρω από μια σχισμή βράχου μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι υπάρχει νερό. ( συχνά τα πουλιά συναθροίζονται γύρω από σχισμές όπου συγκεντρώνονται νερά.) Χώστε ένα ύφασμα στη σχισμή και μετά στύψτε το μέσα σένα δοχείο ή στο στόμα σας.
6. Ψάξτε να βρείτε μπανανιές.
bananas
Κόψτε το δέντρο αφήνοντας ένα κούτσουρο ύψους περίπου τριάντα εκατστών. Σκάψτε το κουτσουρο στο κέντρο με τρόπο ώστε η τρύπα να έχει σχήμα μπολ. Οι ρίζες θα γεμίζουν διαρκώς το κούτσουρο με νερό για  τέσσερις περίπου ημέρες. Στην αρχή, το νερό, θα είναι πικρό, αλά αν το αδειάσετε δυο τρεις φορές, μετα θα έχει καλύτερη γεύση.
Καλύψτε το κούτσουρο για να μη μαζεύονται έντομα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Γενικά δεν είναι ασφαλές να πίνετε θαλασσινό νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι,

2076553494_05c388542d
2076553084_081883e1ef
πράγμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια. επιπλέον για να αποβληθούν απο το σώμα τα κατάλοιπα ενός λίτρου θαλασσίνου νερού χρειάζονται δύο λίτρα σωματικών υγρών. Σε έσχατη περίπτωση μπορείτε να πιείτε λιγότερο από ένα λίτρο νερό την ημέρα αν και ανθυγιεινό μπορεί να σας κρατήσει στη ζωή.
Σε γενικές γραμμές μπορείτε να πείνετε με ασφάλεια βρόχινο νερό που συλλέγετε σε δοχείο, εφόσον το δοχείο είναι καθαρό. Μεγάλη προσοχή στα στάσιμα νερά, όπυ ευνοείτε η αναπαραγωγή εων βακτηριδίων.


by scoutsurvivor
http://7spk.wordpress.com
ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΕΡΟ Σ ΕΝΑ ΕΡΗΜΟ ΝΗΣΙ! ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΕΡΟ Σ ΕΝΑ ΕΡΗΜΟ ΝΗΣΙ! Reviewed by Unknown on 18:33 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.