Μαγνητικά νανοσωματίδια εναντίον καρκινικών όγκων.......

Μαγνητικά νανοσωματίδια εναντίον καρκινικών όγκων..


Όλοι μας γνωρίζουμε πως όταν η θερμοκρασία μίας εμπύρετης κατάστασης είναι μερικούς βαθμούς πάνω από τους 36.5 βαθμούς Celcius, τότε μπορεί ν’ αποβεί μοιραία για τον ασθενή. Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την έρευνα του καρκίνου, βρήκαν τον τρόπο να χρησιμοποιήσουν την υψηλή θερμοκρασία για την καταπολεμηση του καρκίνου. Μία ομάδα ερευνητών από το Yonsei University της Seoul, βρήκαν πως με την εισαγωγή σε ποντίκια μικροσκοπικών μαγνητών και με την αύξηση της θερμοκρασίας τους, είχανε την εξαφάνιση των όγκων, χωρίς παράπλευρες βλάβες στον οργανισμό των ποντικών.

Η ιδέα της καταπολέμησης των καρκινικών όγκων με τη βοήθεια της θερμότητας, δεν είναι καινούργια. Είναι γνωστό ότι τα καρκινικά κύτταρα όπως ακριβώς και τα υγιή, αρχίζουν να πεθαίνουν όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 43 βαθμούς Celcius. Αυτό που προβλημάτιζε τους επιστήμονες ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσανε να χρησιμοποιήσουν την θερμότητα, χωρίς να προκαλέσουν βλάβες στα υγιή κύτταρα του σώματος. Η πιο ελπιδοφόρα ιδέα, γνωστή ως μαγνητική υπερθερμία, περιλαμβάνει την εισαγωγή στους όγκους, “νανοσωματιδίων” όπως οξείδια του σιδήρου (π.χ. νανο-φερρίτες), με σκοπό να γίνουν οι όγκοι μαγνητικοί. Στη συνέχεια ο ασθενής τοποθετείται μέσα σ΄ ένα μαγνητικό πεδίο, τ’ οποίο μεταβάλλει την κατεύθυνσή του χιλιάδες φορές το δευτερόλεπτο. Τα μαγνητικά νανοσωματίδια αρχίζουν να διεγείρονται από το εφαρμοζόμενο μαγνητικό πεδίο, προκαλώντας την αύξηση της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα την καταστροφή των καρκινικών ιστών. Με τη διαδικασία αυτή, ένας υγιής ιστός δεν επηρρεάζεται από το μαγνητικό πεδίο, άρα δεν προκαλείται αύξηση στη θερμοκρασία, άρα δεν προξενείται καμία βλάβη.

Τα συμβατικά νανοσωματίδια όμως, αλληλεπιδρούν πολύ ασθενώς με το εφαρμοζόμενο πεδίο, με αποτέλεσμα την ανάγκη εφαρμογής μεγάλης δόσης, με σκοπό την παραγωγή αρκετής θερμότητας, για την καταστροφή του όγκου. Παρόλο που τα νανοσωματίδια δεν είναι τοξικά για τον οργανισμό, σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις.

Ο επικεφαλής των ερευνητών Jinwoo Cheon, μαζί με τους συναδέλφους του, δημιούργησαν νανοσωματίδια, τ’ οποία μπορούν να θερμαίνονται περισσότερο, με αποτέλεσμα την ανάγκη χορήγησης μικρότερης ποσότητας, περιορίζοντας τις συνέπειες στο ανθρώπινο σώμα. Τα συγκεκριμένα νανοσωματίδια αποτελούνται από δύο στρώματα σωματιδίων, με το καθένα να περιέχει ένα μαγνητικό υλικό μέσα στο κέλυφος του άλλου. Εξαιτίας της αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο υλικών, θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με το εφαρμοζόμενο μαγνητικό πεδίο, σε σχέση με τα συνηθισμένα νανοσωματίδια, προκαλώντας περισσότερη θερμότητα. Έτσι, με το 10% της αρχικής δόσης στον ασθενή, επιτυγχάνουμε τον ίδιο βαθμό υπερθερμίας, όπως με την κανονική δόση στα συμβατικά νανοσωματίδια.

Η ερευνητική ομάδα δοκίμασε την τεχνική αυτή σε τρία ποντίκια, στα οποία εισήχθησαν ανθρώπινα εγκεφαλικά καρκινικά κύτταρα. Στη συνέχεια, εισήγαγαν μέσω μιας σύριγγας τα νανοσωματίδια διπλού υποστρώματος και τοποθέτησαν το ποντίκι μέσα σ’ ένα πηνίο (όπως στη φωτογραφία). Με την κίνηση του ηλεκτρικού ρεύματος στο πηνίο, δημιουργήθηκε μαγνητικό πεδίο με αποτέλεσμα τη θέρμανση των νανοσωματιδίων και την επίτευξη θερμοκρασιών μεταξύ 43 και 48 βαθμών Celcius. Μετά από 10 λεπτά το ποντίκι απομακρύνθηκε από το πηνίο και έγινε παρακολούθηση των όγκων για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

Η ομάδα, στις 26 Ιουνίου στο Περιοδικό Nature Nanotechnology, ανέφερε πως όλα τα ίχνη του καρκίνου εξαφανίσθηκαν από το ποντίκι, χωρίς εμφανείς βλάβες των υγιών ιστών. Για τη σύγκριση των αποτελεσμάτων, σε μία δεύτερη ομάδα ποντικιών, χορηγήθηκε ένα παραδοσιακό αντικαρκινικό φάρμακο. Παρόλο που παρατηρήθηκε συρρίκνωση των όγκων, στο τέλος της δοκιμής, οι όγκοι είχανε μεγαλώσει τέσσερις φορές το αρχικό τους μέγεθος. Αντίστοιχα, μετά από την εφαρμογή των παραδοσιακών νανοσωματιδίων, οξειδίων του σιδήρου, η θεραπεία μέσω της θερμότητας, δεν παρουσίασε κανένα σημαντικό αποτέλεσμα.

Τ’ αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αφού η θεραπεία μέσω της υπερθερμίας αποτελεί μία συντονισμένη προσπάθεια πολλών Κλάδων της Επιστήμης, αφού συνδυάζονται τόσο η κλινική έρευνα, όσο και η παρασκευή και μελέτη των μαγνητικών ιδιοτήτων των νανοσωματιδίων, τα οποία προτείνονται για την θεραπεία του καρκίνου.
 
 
 
 
http://www.ramnousia.com
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
Μαγνητικά νανοσωματίδια εναντίον καρκινικών όγκων....... Μαγνητικά νανοσωματίδια εναντίον καρκινικών όγκων....... Reviewed by Unknown on 20:01 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.