Νορβηγία: Κεκλεισμένων των θυρών η απολογία του Μπρέιβικ (vids)

 
Ενώπιον δικαστή και κεκλεισμένων των θυρών οδηγείται τη Δευτέρα (25/07) ο 32χρονος Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, κατηγορούμενος για τη διπλή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 93, μέχρι στιγμής, ανθρώπους στη Νορβηγία. Την πρώην πρωθυπουργό της χώρας και “μητέρα του έθνους” ήθελε να σκοτώσει, όπως φέρεται να ομολόγησε στο δικηγόρο του. 



Ο ίδιος έχει ομολογήσει τις πράξεις του, τις οποίες ωστόσο χαρακτήρισε “στυγερές αλλά απαραίτητες”, αφού ήθελε “να αλλάξει την κοινωνία”.
“Στο μυαλό του, έχει την αίσθηση, ότι αυτό που έκανε δεν έχει τίποτα το αξιόμεμπτο”, δήλωσε ο δικηγόρος του.
Σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο Μπρέιβικ θέλει να μιλήσει για τον εαυτό του και να εξηγήσει τις πράξεις του στο δικαστήριο, ενώ είχε ζητήσει ανοιχτή και δημόσια διαδικασία, αίτημα που δεν έγινε δεκτό, καθώς θεωρήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε το κοινό αίσθημα.
Πάντως, σημειώνεται πως εάν καταδικαστεί, η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί,βάσει της νορβηγικής νομοθεσίας είναι κάθειρξη 21 ετών! 


http://www.cosmo.gr
Νορβηγία: Κεκλεισμένων των θυρών η απολογία του Μπρέιβικ (vids) Νορβηγία: Κεκλεισμένων των θυρών η απολογία του Μπρέιβικ (vids) Reviewed by Unknown on 12:35 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.