Η μεγαλyτερη ηλιακη εκλαμψη του Κυκλου 24 (VIDEO)

 Νωρίς το πρωί της Τρίτης (9 Αυγούστου 2011) ο Ήλιος εξερράγη με τη μεγαλύτερη ηλιακή έκλαμψη του Κύκλου 24, εγγραφή ως X7-class φωτοβολίδα. Αυτή η φλόγα είχε μια ακτινογραφία που το μέγεθος της X6.9,σημαίνει ότι ήταν πάνω από 3 φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη μεγαλύτερη έξαρση αυτού του ηλιακού κύκλου "που συνέβη στις Φεβ 15, 2011",είπε η NASA .
Η πηγή ήταν ηλιακών κηλίδων 1263 που πλησιάζει το δυτικό άκρο του Ήλιου, και λόγω της θέσης της, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι αυτή η έκρηξη δεν θα χτυπήσει τη γη άμεσα. Ως εκ τούτου, ο αντίκτυπος στις επικοινωνίες και ηλεκτρικών δικτύων είναι πιθανό (και ευτυχώς) να είναι ελάχιστες.
Δείτε το Video: 
Οι ηλιακές εκλάμψεις ταξινομούνται σύμφωνα με την x-ray φωτεινότητα τους, ενώ υπάρχουν 3 κατηγορίες: X-class εκλάμψεις που είναι μεγάλες και οι μεγάλες εκδηλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν στον πλανήτη σε επίπεδο συσκοτίσεις ραδιόφωνου και μεγάλης διάρκειας καταιγίδες ακτινοβολίας. M-Class εκλάμψεις που είναι μεσαίου μεγέθους? Που μπορεί να προκαλέσουν σύντομες διακοπές ρεύματος ραδιόφωνου που επηρεάζουν πολικές περιοχές της Γης. Μικρές καταιγίδες ακτινοβολίες ακολουθούν μερικές φορές το M-class φωτοβολίδα. Σε σύγκριση με το X-και M-Class γεγονότα, C-class εκλάμψεις είναι μικρές με λίγο αισθητή επίδραση στη Γη.


http://www.apocalypsejohn.com
Η μεγαλyτερη ηλιακη εκλαμψη του Κυκλου 24 (VIDEO) Η μεγαλyτερη ηλιακη εκλαμψη του Κυκλου 24 (VIDEO) Reviewed by Unknown on 19:07 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.