Επιστημονική μελέτη αναζητεί ρεαλιστική στάση απέναντι στην εξωγήινη επαφή



Υπήρξε μια αναταραχή στο πληθυσμό από τις πρόσφατες ιστορίες από The Guardian και σημαντικά αλλά διεθνή ΜΜΕ για τα πιθανά οφέλη ή βλάβες που θα μπορούσαν να προκύψουν μετά την επαφή με μια προηγμένη εξωγήινη φυλή η πολιτισμούς.
Οι ιστορίες και η αναταραχή στο κοινό προκλήθηκε από μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιουνίο / Ιουλίο απο την έκδοση του Acta Astronautica. Με τίτλο, "Η επαφή με εξωγήινους θα έχει όφελος στη ανθρωπότητα η θα είναι καταστροφική; Μια Ανάλυση

Η μελέτη εξετάζει μια σειρά σεναρίων σχετικά με τη εξωγήινη επαφή. Υιοθετεί την αναζήτηση της εξωγήινης νοημοσύνης (SETI) παράδειγμα ότι η ευφυής εξωγήινη ζωή δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί, και ότι οι επιστημονικές λεπτομέρειες, όπως τα ραδιοσήματα είναι από του πιο εφικτούς τρόπους για την αρχή και ίδρυση της επικοινωνίας. Η μελέτη εξετάζει το παράδοξο FERMI,που αναφέρετε για πρώτη φορά από τον Enrico Fermi, ότι η εξωγήινη ζωή θα πρέπει να είναι άφθονη στο γαλαξία μας, αλλά "πού είναι;"

Οι απαντήσεις στο παράδοξο Fermi από τους συγγραφείς οδηγεί σε τρία πιθανά σενάρια. Το τελευταίο σενάριο που εξετάζεται είναι η υπόθεση ότι αλλοδαποί μπορούν να μας σπουδάζουν εξ αποστάσεως ή αόρατα, που θυμίζει την αρχή της μη παρέμβασης που διαδόθηκε από τη σειρά επιστημονικής φαντασίας Star Trek , οπού Εξηγούν οτι οι ΕΤΙ είναι θεραπεία στην Γη που είναι σαν ένα καταφύγιο άγριας ζωής και πειραμάτων που πρέπει να τηρηθεί, αλλά δεν πρέπει να ενσωματωθεί ακόμα στο γαλαξιακό Club."

Ο κύριος σκοπός της μελέτης είναι να απαντήσουμε στο ερώτημα αν η επαφή μεταξύ των ανθρώπων και των ETI θα μας προκαλέσουν όφελος ή θα μας βλάψει αν και πιστεύετε ότι η ETI θα ήταν σημαντικά ισχυρότερη από εμάς και ως εκ τούτου εξαιρετικά ικανοί να προκαλέσουν την ολική καταστροφή μας.



Οι συγγραφείς συνεχίζουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο εξωγήινης ηθική και γράφουν:
Αν η ETI είναι πολύ πιο προχωρημένη από την ανθρωπότητα, τότε το αποτέλεσμα της επαφής μπορεί να εξαρτάται κατά κύριο λόγο στης ETI επιθυμίες. Ωστόσο, αυτό αφήνει ανοικτό προς τις συγκεκριμένες επιθυμίες των ETI και θέτει το ερώτημα του ηθικού πλαισίου που ακολουθεί. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την ETI ηθική. Εδώ εστιάζουμε σε ένα βασικό στοιχείο, ο εγωισμός εναντίον του οικουμενισμού

Το σενάριο ότι μας παρακολουθούν από μακριά, εξωγήινα όντα θα μπορούσε να απεδείχθη βάσιμο όπως και ότι θα μπορούσαν να επέμβουν σε ένα άρρωστο πολιτισμό που αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα και να λάβουν δραστικά μέτρα για να μας κρατήσουν σε ισορροπία "είναι σοβαρή απειλή", εξηγούν οι ερευνητές. Αυτό το άκρως μελαγχολικό σενάριο είναι ένα από τα πολλά που περιγράφονται από τους επιστήμονες της NASA και τους συνεργάτες τους στο Pennsylvania State University.

Η Shawn Domagal-Goldman του Πλανητικού τμήματος Επιστήμης της NASA και οι συνάδελφοί τους επίσης έχουν συντάξει έναν κατάλογο ενός ρεαλιστικού σεναρίου που θα μπορούσε να εξελιχθεί στον απόηχο μιας στενής επαφής, για να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Οι συντάκτες αναφέρουν ότι ο θρίαμβος της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ? απέναντι σε ένα ισχυρό ξένο εισβολέα, θα είχε οφέλη για την ανθρωπότητα, όχι μόνο από τις μεγάλες ηθικές νίκες αλλά και από την απόκτηση ξένης τεχνολογίας.. Αναφέρετε επίσης ότι η στενή επαφή μπορεί να είναι λιγότερο ικανοποιητική από ότι περιμέναμε και να αφήσει ένα μεγάλο μέρος της ανθρώπινης κοινωνίας αδιάφορη απέναντι στη εξωγήινη ζωή. Μπορεί οι εξωγήινοι να είναι πολύ διαφορετική από εμάς και να είναι δύσκολη η επικοινωνία με χρήσιμο τρόπο. Μπορεί να καλέσουν την ανθρωπότητα να ενταχθεί στο "Galactic Club" και απεδείχθη πολύ γραφειοκρατική και κουραστική για τους ανθρώπους

Οι εξωγήινοι επίσης μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στην ανθρωπότητα, ακόμη και αν κατά λάθος.

Ένα σενάριο που μελετάτε και από τον Δοξάκη Πανταζή είναι ότι εξωγήινη πολιτισμοί που έχουν αναπτύξει την ικανότητα να ταξιδέψουν στο βαθύ διάστημα θα έχουν και την ικανότητα να χειριστούν τους υπανάπτυκτους κόσμους προς όφελος τους. Πιστεύετε λοιπόν ότι ο πλανήτης Γη έχει εντοπιστεί εδώ και καιρό και απλά τώρα βιώνουμε τις μεταβατική χρονική περίοδο προς ένα καλύτερο αλλά αυστηρά ελεγχόμενο μέλλων της ανθρωπότητας.

Επίσης η έκθεση προσθέτει ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να υποφέρουν από ασθένειες που θα μεταδίδονται από τους επισκέπτες η ανθρωπότητα να χρησιμοποιηθεί σε καταστροφικά πείραμα ασύλληπτα για τον ανθρώπινο νου.
Οι πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις, απο εξωπλανήτες σε κατοικήσιμες περιοχές των ηλιακών συστημάτων και η αφθονία του νερού που βρίσκεται στο ηλιακό μας σύστημα, και με την ικανότητα της ζωής να ακμάσει σε ακραίες βιολογικές συνθήκες έχει προκαλέσει επιστημονική περιέργεια για το ενδεχόμενο της μορφής της εξωγήινης ζωής.

Σε απάντηση, οι συγγραφείς εξετάζουν τρία γενικά κίνητρα ή ηθική των εξωγήινων. Βασικά, η εξωγήινοι θα κατατάσσονται σε κατηγορίες του κάλου, του κακού, ή της αδιαφορίας που οδηγεί σε τρία ευρέα σενάρια. Σημαντική συζήτηση δίνεται σε κάθε σενάριο, και στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το ενδεχόμενο ότι "ο καλός εξωγήινος", μπορεί να αποφασίσει να εξαφανίσει την ανθρωπότητα για ένα υψηλότερο καλό, που εμείς δεν γνωρίζουμε όπως η διατήρηση του οικοσυστήματος. Αυτό το τρομακτικό σενάριο είναι να μας εξοντώσουν σαν έντομα για το καλό καλό.

Οι συγγραφείς δηλώνουν κατηγορηματικά οτι η Ανθρωπότητα δεν έχει παρατηρήσει ακόμη οποιαδήποτε μορφή εξωγήινης νοημοσύνης. Ωστόσο, υπάρχει μια απίστευτη ποσότητα υλικών αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με θεάσεις ΑΤΙΑ κάτω από τον έλεγχο από νοήμονα όντα. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης πολυάριθμες εκθέσεις καταγγελιών σχετικά με συντριβές ΑΤΙΑ, και ανακτήσεις εξωγήινων βιολογικών οντοτήτων. Τέλος, υπάρχουν επίσης αναφορές απο μάρτυρες για επαφές, με εξωγήινες οντότητες. Βέβαια αντί να αναγνωριστούν τέτοια αποδεικτικά στοιχεία, η επιστημονική μελέτη επιλέγει να τα απορρίψει όλα μαζί υιοθετώντας την θέση και άποψη ότι η εξωγήινη επαφή δεν έχει γίνει ακόμη.

Επίσης παραλείπετε να αναγνωρίσει ακόμη η εκτεταμένη βιβλιογραφία ότι η επαφή έχει ήδη γίνει, και ότι μια υπάρχει μια επιτυχής προσπάθεια συγκάλυψης απο της κυβέρνησης, στρατιωτικών και εταιρικών συμφερόντων. Επίσης, αγνοεί την πιθανότητα ότι η UFOλογία και η exopolitical λογοτεχνία μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην απάντηση κατά πόσον εξωγήινη επαφή θα ήταν πιο επιζήμια ή ευεργετική για την ανθρωπότητα.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε έναν αυξανόμενο αριθμό απο επιστημόνες ανοιχτά να ασχολούνται με την επιστημονική, κοινωνική, πολιτική, ακόμη και τις οικονομικές συνέπειες της ανακάλυψης εξωγήινης ζωής. Η συνεχιζόμενες επιστημονικές ανακαλύψεις καθιστούν σαφές ότι οι προϋποθέσεις για τη ζωή ευδοκιμούν σε όλο το γαλαξία. Αυτό καθιστά την επιστημονική περιέργεια για τα κίνητρα της ευφυούς εξωγήινης ζωής που είναι αναπόφευκτη.

Αποσπάσματα άρθρου από τον Michael E. Salla, Ph.D.
Αναφορές στης πιθανές επίπτωσης για την ανθρωπότητα από αλλοδαπή απειλή, σύνταξη άρθρου Δοξάκης Παντάζης



http://www.huforc.grhttp://u-f-o.pblogs.gr
Επιστημονική μελέτη αναζητεί ρεαλιστική στάση απέναντι στην εξωγήινη επαφή Επιστημονική μελέτη αναζητεί ρεαλιστική στάση απέναντι στην εξωγήινη επαφή Reviewed by Unknown on 23:45 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.