Πέταξαν σε όλο τον κόσμο με… χειροποίητο αεροπλάνο!

Πέταξαν σε όλο τον κόσμο με… χειροποίητο αεροπλάνο! (pics)
Μετά από ένα χρόνο, 99 πτήσεις, 23 χώρες και πολύ κόπο ένα ζευγάρι ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με 'ένα αεροπλάνο που κατασκεύασαν οι ίδιοι.

Ο συνταξιούχος πιλότος της British Airways Patrick Elliott και η σύζυγος του Linda Walker αποφάσισαν πριν 16 χρόνια με τη βοήθεια ενός παλιού «οδηγού» κατασκευής αεροπλάνων να φτιάξουν το δικό τους ιπτάμενο όχημα και να ταξιδέψουν σε όλο τον πλανήτη.
Τα καύσιμα που χρησιμοποίησαν τους κόστισαν 15.000 ευρώ και ο πιλότος είπε ότι πιο φθηνό θα ήταν αν ταξίδευαν σε όλες αυτές τις χώρες με Business Class αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός τους. Η σύζυγος του λέει πως είναι τυχεροί που μιλούν αυτή τη στιγμή γιατί φοβόντουσαν ότι μπορεί κάτι να πάει στραβά. «Για να φτιαχτεί ένα αεροπλάνο χρειάζονται 18 μήνες αλλά δε φανταζόμουν ότι εμένα θα μου πάρει 16 χρόνια.» είπε ο τολμηρός πιλότος και πρόσθεσε πως τα λεφτά που ξόδεψε θα μπορούσε να αγοράσει ένα καινούριο.



http://korkos.blogspot.com
Πέταξαν σε όλο τον κόσμο με… χειροποίητο αεροπλάνο! Πέταξαν σε όλο τον κόσμο με… χειροποίητο αεροπλάνο! Reviewed by Unknown on 23:08 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.