«Αν επιτεθούμε στο Ιράν θα το κάνουμε από κοινού με το Ισραήλ»

Σε συνέντευξή του στο CBS ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λιόν Πανέτα, τόνισε ότι το Ιράν το αργότερο στα τέλη του 2012 θα έχει κατασκευάσει πυρηνική βόμβα. «Ξεκάθαρα, οι ΗΠΑ θέτουν ως κόκκινη γραμμή την κατασκευή πυρηνικής βόμβας από το Ιράν. Προφανώς την ίδια άποψη έχει και το Ισραήλ», επισήμανε.
«Λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με το θέμα και όταν η κατάσταση φτάσει σε οριακό σημείο θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εμποδίσουμε την αρνητική για εμάς εξέλιξη».


«Είναι πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν. Ωστόσο αυτή πρέπει να είναι η ύστατη λύση. Το Ισραήλ πρέπει να γνωρίζει ότι πρέπει να αποφευχθούν μονομερούς φιλοσοφίας επιχειρήσεις. ΗΠΑ και Ισραήλ πρέπει να είμαστε συντονισμένοι και να δράσουμε από κοινού», ολοκλήρωσε.

Από την πλευρά του ο ομόλογός του Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Εχούντ Μπαράκ, τόνισε ότι βρίσκεται ο ίδιος προσωπικά σε συζητήσεις με τον Λιόν Πανέτα και συμφώνησε ότι καλό είναι να μην υπάρξουν μονομερείς αποφάσεις στο θέμα του Ιράν, ωστόσο διευκρίνισε ότι το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για την ασφάλειά του, το μέλλον του και την ύπαρξή του.



GEOPOLITICS DAILY NEWS
 http://eleftheriskepsii.blogspot.com
«Αν επιτεθούμε στο Ιράν θα το κάνουμε από κοινού με το Ισραήλ» «Αν επιτεθούμε στο Ιράν θα το κάνουμε από κοινού με το Ισραήλ» Reviewed by Unknown on 15:28 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.