Μπαγίς σε ολλανδό πολιτικό: "Πάρτο και βάλτο..." (Βίντεο)

Απίστευτο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Θεμάτων και ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο κ. Μπαγίς κάλεσε τον κ. Μάντλενερ να "βάλει στην κατάλληλη θέση" ένα καρτούν που ο δεύτερος θέλησε να του "προσφέρει". Η συνάντηση μεταξύ τούρκων και ευρωπαίων πολιτικών..
στο ΕΚ άρχισε να εκτρέπεται, όταν ο Ολλανδός Μπάρι Μάντλενερ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ λόγω της "παρωχημένης ισλαμικής ιδεολογίας" που δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές αρχές.
Πρόσθεσε πως η Τουρκία καταπνίγει την ελευθερία του Τύπου και του Ίντερνετ, ότι είναι μία κοινωνία βίαιη προς τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους, ενώ κατέληξε λέγοντας πως ακόμη και σκιτσογράφοι δικάζονται για προσβλητικά καρτούν. Προχώρησε τότε προς τον κ. Μπαγίς κρατώντας το επίμαχο καρτούν και θέλησε να του το δώσει.
"Δεν θέλω το καρτούν σας, έχω αρκετά στο σπίτι. Μπορείτε να το βάλετε στην κατάλληλη θέση", απάντησε ο Εγκεμέν Μπαγίς.
Παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι έκανε ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε, ενώ τα ύπόλοιπα μέλη της επιτροπής της Ευρωβουλής άρχισαν να χτυπούν τα χέρια αποδοκιμαστικά κατά του ολλανδού πολιτικού.


Το συγκεκριμένο καρτούν δημοσιεύτηκε από το σατιρικό περιοδικό "Penguen" και οδήγησε τον δημιουργό του, Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ, ενώπιον της Δικαιοσύνης τον Σεπτέμβριο με την κατηγορία της "προσβολής θρησκευτικών αξιών". Το καρτούν δείχνει προσευχή σε τζαμί και έναν πιστό να καλεί τον Θεό μέσω κινητού ζητώντας του να μην παραστεί στο τελευταίο μέρος της τελετής γιατί έχει άλλες υποχρεώσεις. Στους τοίχους του τζαμιού φαίνονται γραμμένες οι φράσεις "δεν υπάρχει Αλλάχ" και "η θρησκεία είναι ένα ψέμα".



http://www.nooz.gr
http://miva-rate.blogspot.com
Μπαγίς σε ολλανδό πολιτικό: "Πάρτο και βάλτο..." (Βίντεο) Μπαγίς σε ολλανδό πολιτικό: "Πάρτο και βάλτο..." (Βίντεο) Reviewed by Unknown on 17:24 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.