Η ανταλλαγή αρχείων στο διαδίκτυο έγινε επίσημη θρησκεία στη Σουηδία

Πρόκειται για αρκετά περίεργη είδηση. Πριν από δύο περίπου χρόνια, ο Σουηδός φοιτητής φιλοσοφίας Isaac Gerson ίδρυσε την Ιεραποστολική Εκκλησία του Κοπιμισμού, δόγμα το οποίο πίστευε στο... file sharing.
Σύμφωνα με τα πιστεύω τους: η ανταλλαγή κάθε είδους αρχείου μέσω διαδικτύου είναι επαινετέα, καθώς πρόκειται για κάτι που δίνει χαρά στους ανθρώπους.
"Η επικοινωνία πρέπει να είναι σεβαστή. Διαπράττει αμαρτία όποιος παρακολουθεί κι επιχειρεί να ελέγξει την επικοινωνία των ανθρώπων. Η απόλυτη μυστικότητα είναι ιερή στην Εκκλησία του Κοπιμισμού", αναφέρει μεταξύ άλλων η νέα θρησκεία.
Μετά από επίμονες προσπάθειες, οι ευαγγελιστές της Missionnary Church of Kopimism -κατά τα άλλα δηλωμένοι πειρατές- έπεισαν για τον ενάρετο σκοπό τους με δηλώσεις που υμνούν την ιερότητα της πληροφορίας : "Με την αντιγραφή τελείται ένα μυστήριο. Η πληροφορία έχει μία αυτούσια -ίσως και ομοούσια;- αξία που πολλαπλασιάζεται μέσα από την αντιγραφή". Η νέα εκκλησία αριθμεί περίπου χίλιους πιστούς. Άγνωστο ωστόσο παραμένει το τελετουργικό



mediagate.gr
peri-planomenos.blogspot.com
Η ανταλλαγή αρχείων στο διαδίκτυο έγινε επίσημη θρησκεία στη Σουηδία Η ανταλλαγή αρχείων στο διαδίκτυο έγινε επίσημη θρησκεία στη Σουηδία Reviewed by Unknown on 10:08 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.