Ένα κατάστημα μόνο για... ρομπότ!!

Μία εταιρεία του San Francisco, βλέποντας ίσως το μέλλον να έρχεται, αποφάσισε να λανσάρει το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών για ρομπότ, ώστε να μάθετε στο παλιό σας Droid νέα κόλπα.

Το RobotsAppStore.com στοχεύει να αποτελέσει μία παγκόσμια ηλεκτρονική αγορά εφαρμογών για ρομπότ, οι οποίες θα έχουν αναπτυχθεί από εγκεκριμένους προγραμματιστές από όλες τις γωνιές της γης.

Οι εφαρμογές δεν θα πρόκειται, όμως, να είναι τόσο φτηνές όσο και οι «ανθρώπινες» εφαρμογές. Προς τον παρόν, στις λίγες εφαρμογές που υπάρχουν στην ιστοσελίδα, έχουν πρόσβαση μόνο beta testers, και περιλαμβάνουν εργαλεία τα οποία μπορούν να κάνουν τον Nao της Aldebaran Robotics να σας φέρνει ένα αναψυκτικό ή μία άλλη να καθιστά τον Aibo της Sony σκυλί φύλακα.

Το κατάστημα θα κρατάει το 30% των εσόδων, ενώ οι προγραμματιστές θα καρπώνονται το υπόλοιπο 70%. Για να ανοίξει τις πύλες του κανονικά για το ευρύ κοινό, επιθυμεί πρώτα να συγκεντρώσει τουλάχιστον 500 εφαρμογές.

Οι fan των ρομπότ, ανταλλάσσουν γενικότερα τους διάφορες κώδικες που αναπτύσσουν για πολύ καιρό τώρα, ωστόσο ο Elad Inbar, πιστεύει ότι οι ρομποτικές εφαρμογές θα αντικατοπτρίσουν την εκρηκτική ανάπτυξη που γνώρισαν τα Apple App Store και Android Market.

Η σκέψη αυτή του Inbar, μπορεί να μην είναι και ιδιαίτερα ουτοπική, μιας αν η Διεθνής Ομοσπονδία Ρομποτικής είναι σωστή στην πρόβλεψή της, τότε θα πουληθούν περί τα 9,8 εκατομμύρια οικιακά ρομπότ κατά την περίοδο 2011-2014, η αξία των οποίων αντιστοιχεί σε περίπου 4,3 δισ. δολαρία.

Το I,Robot, ίσως και να μην αργήσουμε πολύ να το ζήσουμε τελικά...

www.newsbeast.gr
Ένα κατάστημα μόνο για... ρομπότ!! Ένα κατάστημα μόνο για... ρομπότ!! Reviewed by Unknown on 09:16 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.