Πως το εμφιαλωμένο νερό.... μολύνει το περιβάλλον!

εμφιαλωμένο νερό Είναι δυνατόν; Ναι, είναι! Το εμφιαλωμένο νερό μολύνει το περιβάλλον! Πως γίνεται αυτό; Όχι άμεσα, αλλά έμμεσα, διαβάστε πως!
Το εμφιαλωμένο νερό, μολύνει το περιβάλλον, όχι άμεσα, αλλά έμμεσα, με το μπουκάλι του.

Ακόμα και να ανακυκλωθεί, πάλι η διαδικασία της συγκεκριμένης ανακύκλωσης, μολύνει το περιβάλλον!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Η βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού έχει τρομερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Αυτή η τάση άρχισε τώρα να αλλάζει λόγω της οικονομικής κατάστασης, αλλά και λόγω των αναρίθμητων κινημάτων διαμαρτυρίας που έχουν αναπτυχθεί εναντίον της, αφού κατά πολλές απόψεις είναι μια οικολογική και κοινωνική ανωμαλία.

νερό βρύσηςΗ παγκόσμια κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 60% απ’το 1999. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το εμφιαλωμένο νερό χρησιμοποιείται περίπου 200 φορές περισσότερο από το νερό βρύσης.

Οι Αμερικανοί καταναλώνουν κατά μέσω όρο 145 λίτρα εμφιαλωμένου νερού κατ΄ άτομο κάθε χρόνο. Τα πλαστικά μπουκάλια κατασκευάζονται από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, ένα παράγωγο του αργού πετρελαίου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, απαιτούνται πάνω από 2.7 εκατομύρια τόνοι πλαστικού για το 40% του εμφιαλωμένου νερού που διανέμεται στον κόσμο.

Πολύ απ’αυτό είναι στην πραγματικότητα νερό βρύσης στο οποίο έχουν προσθέσει μέταλλα.

Γι’αυτόν το λόγο,συνιστάται να αλλάζουμε τακτικά τον τύπο εμφιαλωμένου νερού που καταναλώνουμε, για να μην απορροφήσουμε υπερβολικές ποσότητες των ίδιων μετάλλων!

Η αύξηση στην κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού δεν εξηγείται λογικά και είναι ζημιογόνος για το περιβάλλον. Παρόλο που τις περισσότερες φορές δεν είναι καλύτερο απ’το νερό βρύσης των ανεπτυγμένων χωρών, μπορεί να κοστίσει μέχρι και 10.000 φορές περισσότερο, αν υπολογίσουμε την ενέργεια που χρειάζεται για εμφιάλωση, μεταφορά και ανακύκλωση!

Στα περίπου $2.50 το λίτρο εμφιαλωμένου νερού, τελικά κοστίζει σχεδόν όσο η βενζίνη!

μπουκάλι νερόΈνα μπουκάλι νερό, απ’τη στιγμή που θα φτάσει στα χέρια του καταναλωτή έχει μικρή διάρκεια ζωής...

Πραγματικά, το περιεχόμενό του πίνεται γρήγορα και σύντομα το μπουκάλι καταλήγει στον σκουπιδοντενεκέ, στο 88% των περιπτώσεων ή μερικές φορές στον κάδο ανακύκλωσης.

Η ανακύκλωση όμως μπουκαλιών συχνά σημαίνει αποτέφρωση, η οποία απελευθερώνει πολύ τοξικά αέρια στην ατμόσφαιρα!!

ανακύκλωση μπουκαλιώνΤο πλαστικό μπουκάλι δέν διασπάται φυσιολογικά. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί 1000 χρόνια να διασπαστεί στη φύση!

Δυστυχώς,τα μπουκάλια καταλήγουν πολλές φορές σε χωματερές, κυρίως σε υπανάπτυκτες χώρες και έτσι θάβονται ή καταλήγουν στον ωκεανό.

Τα μπουκάλια στη θάλασσα θα διασπαστούν γρηγορότερα σε μικρά κομμάτια, που θα τα καταπιούν πουλιά,ψάρια κ.α., μολύνοντας έτσι ολόκληρη την τροφική αλυσίδα!

Οπότε φανταστείτε τα μπουκάλια του εμφιαλωμένου νερού, τι μόλυνση δημιουργούν στο περιβάλλον!

Υπάρχουν μερικές εναλλακτικές που μπορείτε να εξετάσετε, εάν δέν θέλετε να συμβάλλετε άλλο στην καταστροφή του περιβάλλοντος πίνοντας εμφιαλωμένο νερό.

Ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιείσετε νερό βρύσης. Χρησιμοποιείστε νερό βρύσης με φίλτρο νερού.

Έτσι και πιο οικονομικά θα σας βγει, και δεν θα μολύνετε τόσο το περιβάλλον!
 
Πως το εμφιαλωμένο νερό.... μολύνει το περιβάλλον! Πως το εμφιαλωμένο νερό.... μολύνει το περιβάλλον! Reviewed by Unknown on 16:57 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.