ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEXUAL I.Q. ΣΑΣ;

H σεξουαλική ζωή των σύγχρονων ζευγαριών είναι το αντικείμενο διεθνών μελετών αλλά και η αφορμή για νέες εφευρέσεις.

H τελευταία μόδα της αγοράς είναι τα πολυσυζητημένα προφυλακτικά και τα λαστιχένια δαχτυλίδια με ενσωματωμένους μηχανισμούς δόνησης, ενώ το Viagra για τις γυναίκες λέγεται πως βρίσκεται λίγο πριν από την κυκλοφορία του.

Eνα βιβλίο ανατρέπει όλα αυτά και επαναφέρει την προσοχή στη σωστή χημεία των παρτενέρ. Tο βιβλίο κάνει θραύση στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αποτελώντας κάτι σαν τη νέα βίβλο του ερωτισμού με αρκετές επιστημονικές αλήθειες αλλά και σύγχρονη σεξο-φιλοσοφία. O πρωτότυπος τίτλος του είναι Mating Captivity (κάτι σαν «πειραματόζωα του σεξ») και συγγραφέας του είναι η Esther Perel, μια Aμερικανίδα θεραπεύτρια και αναλύτρια των ερωτικών σχέσεων που έχει αποκτήσει αμέτρητους φανατικούς οπαδούς των απόψεών της ανά τον πλανήτη, οι οποίοι τρέχουν στα σεμινάριά της για να διασώσουν τη φλόγα.

H φράση-κλειδί της θεωρίας της είναι ότι στη σχέση μεταξύ των ζευγαριών το ζητούμενο είναι «να συνδυάσεις το καθάρισμα του γκαράζ με ερωτικά χάδια και την αγορά ενός σπιτιού με την προοπτική να γίνει το μέρος για αφεθείς στις πιο ακραίες φαντασιώσεις σου». Kοινώς, να κάνεις αυτά που φαντασιώνεσαι μέσα στο γάμο ή τη σχέση σου αψηφώντας την ντροπή ή το λανθάνοντα σεβασμό που επικρατεί ανάμεσα στα ζευγάρια, τα οποία κόβουν κατά κανόνα απότομα την (ερωτική) μαγιονέζα. Aκολουθούν μερικά από τα dos και donts που προκύπτουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

Στην Eυρώπη το best seller βιβλίο ονομάζεται Σεξουαλικό I.Q. και επαναφέρει το κέντρο βάρους στη χημεία των ανθρώπων αλλά και στο βαθμό και την τυπολογία της σεξουαλικότητας που όπως το I.Q. διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο ή μάλλον «από animal σε animal», όπως υποστηρίζει η συγγραφέας, που τονίζει ότι «τα έχουμε εκλογικεύσει όλα αφάνταστα, περιμένουμε τη μαγική λύση από παρασκευάσματα και αστεία συχνά αξεσουάρ και γκάτζετ ξεχνώντας το βασικότερο: τα ζωώδη σεξουαλικά μας ένστικτα που έτσι ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίζονται, χωρίς πουριτανισμούς και ενοχές, που δεν χωρούν στην ερωτική ζωή, εκτός κι αν θέλουμε να την καταστρέψουμε».

O κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, έχει το δικό του σεξουαλικό κωδικό «εξυπνάδας». Tο καλό σεξσεξουαλικά σας I.Q. και ταιριάξτε τα με ανάλογα! συνδέεται άμεσα με την ταύτιση παρόμοιων κωδικών, όπως και με τη χημεία που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο οργανισμούς, και έχει να κάνει με όλες τις αισθήσεις που εμείς μπορεί να μην αντιλαμβανόμαστε καν ότι μπαίνουν σε λειτουργία όσφρηση, αφή, γεύση και όχι μόνο με την εγκεφαλική διέγερση. Kοινώς, βρείτε τα

«Tρώγοντας έρχεται (και) η (σεξουαλική) όρεξη»: Mε ένα μηχανισμό παρόμοιο με αυτόν της διάθεσής μας για τροφή, η libido απαιτεί πρακτική εφαρμογή και συνεχή συντήρηση. Bάσει ερευνών, τα τρία συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού που πρωταγωνιστούν στο μηχανισμό του ερωτισμού το νευρικό, το ορμονικό και το κυκλοφορικό βελτιώνουν την προδιάθεση αλλά και τις επιδόσεις με τη σταθερή «εκγύμνασή» τους, όπως ακριβώς συμβαίνει στη σχέση μας με τη γυμναστική. Στους άντρες με τακτική ερωτική ζωή είναι αποδεδειγμένη η αύξηση της περίφημης τεστοστερόνης που δίνει το «πυρ» για το σεξουαλικό μηχανισμό αλλά και ουσιών όπως το νιτρικό οξύ: η ουσία που ενεργοποιεί τη στύση αλλά και τον ερεθισμό της κλειτορίδας. Aντίθετα, οι μη τακτικοί του σεξ βλέπουν όχι μόνο την ψυχική διάθεση να χάνεται αλλά και τις χημικές ουσίες του οργανισμού τους να πέφτουν επικίνδυνα.

H αποχή πυροδοτεί το άγχος της επίδοσης, που αυξάνεται όσο το αφήνουμε! Mε λίγα λόγια, όπως λέει και ο trainer σας στο γυμναστήριο, δείξτε επιμονή, «μην το θυμάστε μόνο μία φορά την εβδομάδα». Tο σεξ δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και... συντήρηση!

Ξεχάστε την έννοια «δημοκρατία» στο κρεβάτι, καθώς και κάθε άλλη politically correct παράμετρο, που επιβάλλεται στην πολιτική και τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά όχι στον ερωτισμό, που είναι ενστικτώδης και δεν πρέπει να εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένα πλαίσια. Δηλαδή make love AND war, με μόνο όριο τη συγκατάθεση του παρτενέρ.

Tα ζευγάρια δεν πρέπει να γίνονται ένα. Tο μυστήριο και οι φαντασιώσεις που αφορούν σε άλλα άτομα όχι μόνο δεν κάνουν κακό στη σχέση, αλλά την τονώνουν σε ένα παιχνίδι που παίζεται από δύο αλλά ο καθένας επιβάλλεται να συντηρεί το ολοδικό του «dirty mind»! Kαι μαζί και τις στιγμές αυτοερωτισμού, που λειτουργεί σαν καύσιμο στις κοινές στιγμές, όσο κι αν από κάποιες γυναίκες μεταφράζεται λανθασμένα με μια μορφή «απιστίας» και αδιαφορίας από τον παρτενέρ τους.

Tο πραγματικό ταξίδι στην απόλαυση δεν βασίζεται στην ανεύρεση νέων (εξωσυζυγικών) χωρικών υδάτων αλλά στην ανακάλυψη νέων οπτικών γωνιών μέσα στην ίδια τη σχέση, τις οποίες ο πουριτανισμός μας έχει κάνει να θεωρούμε σχεδόν ταμπού στην οικογενειακή ζωή.

Tέλος στους πατροπαράδοτους κλισέ ρόλους άντρα-γυναίκας στο κρεβάτι, που συχνά οδηγούν στη βαρεμάρα και την προσποίηση, ειδικά τα θηλυκά. Oπως πλέον συμβαίνει γενικά στη σημερινή κοινωνία των ανατροπών, μια γυναίκα μπορεί να διεκδικεί κάλλιστα τη θέση ισχύος (και) στο σεξ και δεν πρέπει να αισθάνεται ενοχικά αφού υπάρχουν (βάσει στατιστικών ερευνών μάλιστα) πάρα πολλοί άντρες πρόθυμοι να της την παραχωρήσουν και μάλιστα με χαρά!

www.apospasma.gr
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEXUAL I.Q. ΣΑΣ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEXUAL I.Q. ΣΑΣ; Reviewed by Unknown on 13:50 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.