ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Φάλαινες «μήνυσαν» θαλάσσιο πάρκο – Πρωτοφανής υπόθεση

Πέντε φάλαινες δολοφόνοι αναφέρονται ως ενάγουσες σε μήνυση που υπέβαλε η ΜΚΟ για την προστασία των ζώων PETA κατά του θαλάσσιου πάρκου SeaWorld στις ΗΠΑ.


Η PETA υποστηρίζει ότι οι φάλαινες δικαιούνται της ίδιας συνταγματικής προστασίας με τους ανθρώπους απέναντι στη σκλαβιά. Είναι η πρώτη φορά που τέτοια υπόθεση φτάνει σε αμερικανικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με την PETA, οι φάλαινες ζουν σαν σκλάβοι μέσα σε μικρές δεξαμενές, ενώ αναγκάζονται καθημερινά να δίνουν παραστάσεις σε θαλάσσια πάρκα της Καλιφόρνια και της Φλόριντα.

Τα μέλη της οργάνωσης δεν θεωρούν βέβαιο ότι οι φάλαινες θα δικαιωθούν, ωστόσο εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η υπόθεση έφτασε στη δικαστική αίθουσα.

Η μήνυση βασίστηκε στο άρθρο 13 του αμερικανικού συντάγματος, που κατήργησε και απαγόρευσε τη σκλαβιά στις ΗΠΑ.
Σε δηλώσεις του ο Jeffrey Kerr, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις φάλαινες, τόνισε: «για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους μας ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο άκουσε επιχειρήματα σχετικά με το αν τα όντα που ζουν, αναπνέουν, αισθάνονται έχουν δικαιώματα ή μπορούν να αιχμαλωτίζονται επειδή δεν γεννήθηκαν άνθρωποι».

Από την άλλη πλευρά, οι νομικοί σύμβουλοι του θαλάσσιου πάρκου SeaWorld θεωρούν ότι η υπόθεση είναι «χάσιμο χρόνου και χρημάτων».

Αφού άκουσε τα επιχειρήματα των δυο πλευρών, ο δικαστής εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη δυνατότητα των ζώων να εκπροσωπούνται ως ενάγοντες σε μήνυση.

Η απόφαση για την τύχη των φαλαινών αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Econews.gr

newpost.gr
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Φάλαινες «μήνυσαν» θαλάσσιο πάρκο – Πρωτοφανής υπόθεση ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Φάλαινες «μήνυσαν» θαλάσσιο πάρκο – Πρωτοφανής υπόθεση Reviewed by Unknown on 12:49 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.