Βιοκαύσιμα από …ουίσκι παράγει το Εδιμβούργο!

Μια νεαρή εταιρία δημιουργήθηκε στο Εδιμβούργο, με στόχο να χρησιμοποιήσει την αξίας 4 δισ. λιρών βιομηχανία ουίσκι της Σκωτίας για να παρασκευάσει βιοκαύσιμα που θα υποκαταστήσουν ορυκτά καύσιμα.

Η εταιρία Celtic Renewables Ltd, που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Νάπιερ του Εδιμβούργου, κατ’αρχάς θα επικεντρωθεί στην βιομηχανία του σκοτσέζικου malt για να δημιουργήσει βιο-βουτανόλη και άλλα χημικά προϊόντα.
Η βιοβουτανόλη θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άμεσο υποκατάστατο των παραγώγων από ορυκτά καύσιμα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η διαδικασία έχει «τεράστιες διεθνείς δυνατότητες» να εφαρμοστεί και σε άλλα........
βιολογικά υποπροϊόντα.
Η Celtic Renewables συνεργάζεται με την Scottish Enterprise για την παραγωγή του βιοκαυσίμου σε μεγάλη βιομηχανική κλίμακα.
Στην διαδικασία της παραγωγής χρησιμοποιούνται τα δύο κύρια υποπροϊόντα της παραγωγής του ουίσκι: το 'pot ale' από το οποίο παράγονται 1.600 εκατομμύρια λίτρα τον χρόνο και το 'draff' από το οποίο παράγονται 500.000 τόνοι.


http://www.euro2day.gr
http://www.exypna.gr
Βιοκαύσιμα από …ουίσκι παράγει το Εδιμβούργο! Βιοκαύσιμα από …ουίσκι παράγει το Εδιμβούργο! Reviewed by Unknown on 03:21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.