Η Yahoo! μηνύει το.... Facebook για 10 «πατέντες»

facebook vs yahoo 310 175 280 160 Η Yahoo! μηνύει  το Facebook για 10 «πατέντες»  
Όπως ήταν αναμενόμενο, η Yahoo κατέθεσε αγωγή εναντίον του Facebook για προσβολή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το site κοινωνικής δικτύωσης παραβιάζει 10 διπλώματα ευρεσιτεχνίας της ίδιας. Η Yahoo! ελπίζει να εξασφαλίσει κάποιο μέρος των εσόδων του Facebook, όσο αυτά αυξάνονται.

Εκπρόσωπος της Yahoo! δήλωσε ότι η εταιρεία έχει επενδύσει<…>
σημαντικούς πόρους στην έρευνα κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, γεγονός που έχει οδηγήσει σε πολλές πατέντες με διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην τεχνολογία. Ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν αυτές τις «πατέντες» έχοντας λάβει την απαραίτητη άδεια.
Τον περασμένο μήνα, η Yahoo! απείλησε το Facebook με «πόλεμο» για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, κάτι για το οποίο πιθανότατα είναι υπεύθυνος ο CEO της εταιρείας, Scott Thompson. Εκτός από τις μαζικές απολύσεις, που σχεδιάζει, φαίνεται τώρα ότι οι διαπραγματεύσεις με το Facebook έχουν καταρρεύσει. Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook αναφέρθηκε στην νομική αυτή «μάχη», που πιθανόν να κληθεί να δώσει.


http://www.secnews.gr
Η Yahoo! μηνύει το.... Facebook για 10 «πατέντες» Η Yahoo! μηνύει το.... Facebook για 10 «πατέντες» Reviewed by Unknown on 07:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.