Το παρεκκλήσι των οστών!

Το παρεκκλήσι των οστών
Ένα κτίριο που οι τοίχοι του εσωτερικά καλύπτονται εντελώς με ανθρώπινα οστά; Θα μπορούσε να είναι σκηνικό από την πιο τρομακτική ταινία τρόμου!


Όμως όσο και αν ακούγεται παράξενο το κτίριο αυτό υπάρχει και είναι εκκλησία..
Το παρεκκλήσι Capela dos Ossos, ή το παρεκκλήσι των οστών, βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στην μεσαιωνική πορτογαλική πόλη Evora. Το παρεκκλήσι που κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα είναι ένα μεγάλο δωμάτιο που είναι στολισμένο εσωτερικά με τα οστά 5.000 μοναχών! 


Τον 16ο αιώνα, στην Evora υπήρχαν περίπου 43 νεκροταφεία που είχαν καταλάβει πολλά στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης. Τότε οι αρχές αποφάσισαν να καταστρέψουν κάποια από αυτά. Η εκκλησία μπροστά στον κίνδυνο να εκταφούν και πτώματα 5000 μοναχών αποφάσισε να μεταφέρει τα λείψανα στο παρεκκλήσι για να σώσει τις ψυχές τους.
Οι μοναχοί που ζούσαν στο παρεκκλήσι βρήκαν καλύτερη την ιδέα να τοποθετήσουν τα λείψανα στους τοίχους αντί να τα κρύψουν πίσω από κλειστές πόρτες. Πίστευαν ότι οι επισκέπτες αντικρίζοντας τα οστά θα καταλάβουν πόσο κοντά είναι ο θάνατος και θα ξεπεράσουν έτσι πιο εύκολα τον πρόσκαιρο υλικό κόσμο.










a-pistefto.blogspot.com
Το παρεκκλήσι των οστών! Το παρεκκλήσι των οστών! Reviewed by Unknown on 10:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.