Οι πιο περίεργες θρησκείες σε όλο τον κόσμο!


Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι οι μοναχοί Jedi και ένα ιπτάμενο τέρας από Spaghetti θα μπορούσαν να αποτελούν την κύρια έμπνευση για μια θρησκεία; Περίεργα αλλά αληθινά θρησκευτικά κινήματα και ...
παράξενοι «Θεοί», που ξεπερνούν τα όρια της λογικής, λαμβάνουν χώρα σε όλο τον πλανήτη και αφήνουν άφωνους τους περισσότερους…
«Η εκκλησία του ιπτάμενου τέρατος από Spaghetti»
Αποτελεί μια θρησκεία-παρωδία, με υποστηρικτές τους Pastafarians, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από το ιπτάμενο τέρας των Spaghetti, το οποίο είχε καταναλώσει και αλκοόλ πριν! Οι οπαδοί της ντύνονται με πειρατικά ρούχα και θεωρούν ότι οι πειρατές είναι καλοί άνθρωποι, οι οποίοι μοίραζαν επίσης και γλυκά στους ανθρώπους. Το Ευαγγέλιο της εκκλησίας τους εκδόθηκε το 2006 και υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη θρησκεία πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία ενώ ταυτόχρονα είναι αντίθετο με την ύπαρξη του «έξυπνου δημιουργού» των υπόλοιπων θρησκειών.
«Η θρησκεία των Jedi»
Πρόκειται για θρησκευτικό κίνημα, το οποίο πιστεύει στη δύναμη των Jedis στην πραγματικότητα! Με αρχική τους έμπνευση τις ταινίες Star Wars, ισχυρίζονται ότι η δύναμη των Jedis είναι η ενέργεια του σύμπαντος, η οποία ρέει μέσα σε κάθε αντικείμενο και ότι οι μοναχοί Jedis είναι σε θέση να την ελέγξουν. Υπάρχουν φήμες, ότι οι μοναχοί κάθονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και παρακολουθούν την αρχική τριλογία 16 συνεχόμενες φορές την ημέρα!
«Η Εκκλησία του Μαραντόνα»
Αποτελεί μια θρησκεία που δημιουργήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1998 και εξυμνεί σαν θεϊκή οντότητα τον Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς αποτελούσε τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτουν περίπου 80.000 μέλη από 60 χώρες παγκοσμίως, οι οποίοι μετρούν τα χρόνια από τη γέννησή του Μαραντόνα, το 1960. Η εκκλησία είναι διακοσμημένη με ποδοσφαιρικές εμφανίσεις, φωτογραφίες, βιβλία και οτιδήποτε έχει σχέση με τον «Θεό» Μαραντόνα.
«Οι άνθρωποι του Σύμπαντος»
… ή αλλιώς Κοσμικοί άνθρωποι αποτελούν μια τσέχικη οργάνωση, που στηρίζεται στην ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών και στην επικοινωνία με τον Ivo Α. Benda και τους άλλους μεσολαβητές από τον Οκτώβριο του 1997. Σύμφωνα με τα «πιστεύω» τους, υπάρχει ένα διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τη Γη, με επικεφαλής τον Ashtar Sheran, το οποίο μπορεί ακόμα και να μεταφέρει τους οπαδούς σε άλλη διάσταση.
«Nuwaubianism»
Η εκκλησία ξεκίνησε από μια οργάνωση Αφρο-Αμερικανών μουσουλμάνων στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’70. Διαθέτει πολλά περίεργα δόγματα, όπως το ότι είναι σημαντικό να θάβει κανείς τον πλακούντα μετά τη γέννα, ώστε να μην κατασκευάσει ο Σατανάς το αντίγραφο του νεογέννητου! Επιπλέον ισχυρίζονται ότι τα αποβληθέντα έμβρυα κατοικούν στους υπονόμους και καταστρώνουν σχέδιο για να κατακτήσουν τον κόσμο! Μια ακόμα πεποίθησή τους είναι ότι κάθε άνθρωπος έχει εφτά κλώνους, που ζουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίζονται ότι οι Illuminati δημιούργησαν το γιό του Σατανά, ο οποίος ανατράφηκε από τον Richard Nixon.
«Εκκλησία όλων των κόσμων»
Αποτελεί μια παγανιστική θρησκεία, η οποία αναπτύχθηκε από μια ομάδα φίλων και εραστών και είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας “Ξένος σε μια ξένη Γη” του Robert A. Heinlein. Ιδρύθηκε το 1962 από τον  Oberon Zell-Ravenheart και αποτελεί μια θρησκεία που αναγνωρίζει τη γη, ως τη σημαντικότερη θεότητα, καθώς και τους θεούς της Αρχαίας Ελλάδας. Επιπλέον, σημαντική αρχή τους αποτελεί η πίστη τους για τη Νεραϊδοχώρα.
«Κίνημα του Πρίγκιπα Φιλίππου»
Η φυλή Yaohnanen στο νησί της Tanna, πιστεύει ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, αποτελεί ένα θεϊκό ον, καθώς θεωρούν ότι είναι ο γιος ενός βουνίσιου πνεύματος. Σύμφωνα με τις αρχαίες ιστορίες, ο γιος ταξίδεψε πάνω από την θάλασσα, παντρεύτηκε μια ισχυρή γυναίκα, με σκοπό να γυρίσει αργότερα στο νησί. Οι χωρικοί, λοιπόν, βλέποντας το σεβασμό που υπήρχε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο γιός της, ο Φίλιππος, ήταν ο μυθικός ήρωας τους.
«Η Εκκλησία του Ed Wood»
Η συγκεκριμένη εκκλησία λειτουργεί μέσα από το διαδίκτυο και έχει ως βάση της την κουλτούρα της ποπ μουσικής. Ιδρύθηκε το 1996 και σκοπός της είναι η επίτευξη της ευτυχίας και της θετικότητας, όπως πραγματοποιείται στις ταινίες του «σωτήρα» της εκκλησίας και σκηνοθέτη Edward Wood. Στις «λειτουργίες» τους ντύνονται με βάση το αντίθετο φύλο, όπως στις cult ταινίες του Ed Wood και αναζητούν την πνευματικότητα στη ζωή τους.
http://www.flowmagazine.gr
Οι πιο περίεργες θρησκείες σε όλο τον κόσμο! Οι πιο περίεργες θρησκείες σε όλο τον κόσμο! Reviewed by Unknown on 20:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.