Την ανατομική ύπαρξη του σημείου G ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ο γυναικολόγος, Dr Adam Ostrzenski, του Ινστιτούτου Γυναικολογίας στο St. Petersburg, στη Φλόριντα, που προσδιορίζει μάλιστα ότι έχει μέγεθος όσο περίπου το μισό του νυχιού ενός δαχτύλου μας.
Όπως αναφέρει ο Dr Ostrzenski σε άρθρο του στην επιστημονική επιθεώρηση "Journal of Sexual Medicine", "είναι ένας σάκος με σαφή όρια στην περινεϊκή μεμβράνη, με μέγεθος 8,1 χιλιοστά μήκος και 3,6 χιλιοστά πλάτος".
"Η έρευνα", λέει ο γιατρός, "επιβεβαιώνει την ανατομική ύπαρξη του σημείου G, που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανόηση και βελτίωση της γυναικείας σεξουαλικής λειτουργίας".
Το σημείο G πήρε το όνομά του από τον Esnst Grafenberg, ένα Γερμανό γυναικολόγο που ισχυρίστηκε ότι το ανακάλυψε το 1950.
Η θεωρία του Grafenberg έγινε αποδεκτή από τους σεξοθεραπευτές, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι ορισμένες γυναίκες χρειάζονται καθοδήγηση για να το βρουν και να βιώσουν πλήρως σεξουαλική ευχαρίστηση.
Παρά τη βεβαιότητα του Dr Ostrzenski, τα ευρήματά του δεν προβλέπεται να δώσουν τέλος στο ζήτημα.
Νωρίτερα την ίδια χρονιά, ένας άλλος γιατρός, ο Dr Amichai Kilchevsky του Νοσοκομείου Yale-New Haven στο Connecticut, ανακοίνωσε ότι μελέτησε 100 σχετικές έρευνες στις οποίες δεν βρέθηκαν ενδείξεις της ύπαρξης του επίμαχου σημείου.
Ήλπιζε μάλιστα ότι έτσι θα αφαιρούσε την πίεση από τους άντρες που αγωνιούν αν θα ευχαριστήσουν τη γυναίκα κατά τη διάρκεια του σεξ.
Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής Kevan Wylie, ιατρικός σύμβουλος στο Sheffield και συνεργαζόμενος συντάκτης στην επιθεώρηση "Journal of Sexual Medicine" ισχυρίζεται ότι η ύπαρξη του σημείου G δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από μια και μόνο έρευνα.
"Υπάρχουν άλλες θεωρίες που δεν βασίζονται στην ύπαρξη του σημείου G, για να εξηγήσουν το γυναικείο οργασμό", είπε.
Δεν λείπουν και πολλοί που αντιμετωπίζουν σχεδόν περιφρονητικά την ενασχόληση με τη γυναικεία σεξουαλικότητα και ιδίως μάλιστα με το σημείο G.
Όπως ο Dr Petra Boynton, λέκτορας στις υπηρεσίες υγείας στο University College London:" Προσπαθούμε επίμονα να ξεκαθαρίσουμε αν υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα των γυναικείων οργάνων και δεν θα έπρεπε να ενθαρρύνουμε τα ζευγάρια να το αναζητούν. Αλλά και εμάς, τους επιστήμονες, δεν χρειάζεται να μας πιάνει εμμονή να αποδείξουμε ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει και αν το σημείο G σχετίζεται τελικά με το γυναικείο οργασμό ή όχι", είπε ο λέκτορας.
Η επιστήμη αποφάνθηκε (προσωρινά τουλάχιστον): Ναι, το σημείο G τελικά υπάρχει
Reviewed by Unknown
on
15:20
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου