Οι φωτογραφίες είναι από τη συλλογή τσαγιού σε υψόμετρο 1800 μέτρων στην Κεράλα. Οι γυναίκες ξεκινούν τη δουλειά νωρίς την αυγή και όλη η διαδικασία γίνεται με το χέρι. Συλλέγουν μόνο τα δύο ψηλότερα φύλλα και άνθη του φυτού, για να παράξουν το καλύτερο τσάι. Η χρήση μηχανών καταστράφει τη διαδικασία, καθώς συλλέγει ταυτόχρονα και άχρηστα τμήματα του φυτού ενώ καταστρέφει τα φύλλα. Έτσι το τσάι που συλλέγεται μηχανικά είναι φτηνό αλλά κακής ποιότητας.
Η δουλειά είναι σκληρή και πολύπλοκη. Οι γυναίκες περνούν όλη την ημέρα κάτω από το καυτό ήλιο συλλέγοντας το τσάι με ιδιαίτερη προσοχή. Σύμφωνα με τους Ινδούς η δουλειά απαιτεί γυναικεία χέρια καθώς οι άντρες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ίδια μονότονη δουλειά ολόκληρη την ημέρα.
Εκτός από τον ήλιο και την κούραση οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πρόβλημα. Τα χωράφια είναι γεμάτα βδέλλες και οι γυναίκες έιναι πάντα εξοπλισμένες με ένα ραβδί για να τις απομακρύνουν.
Οφείλουμε να επισημάνουμε την εκμετάλλευση που υφίστανται οι Ινδές συλλέκτριες τσαγιού. Κάθε γυναίκα μπορεί να μαζέψει περίπου 40 κιλά τσάι την ημέρα για μία αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 100-120 δολλάρια το μήνα!
http://grizosgatos.blogspot.com
http://tyxaiodenomizo.blogspot.com
Πώς συλλέγουν το τσάι στην Ινδία οι γυναίκες; Γιατί πρέπει να είναι αυτές παρθένες;
Reviewed by Unknown
on
02:22
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου