Πώς θα μοιάζει ο ουρανός όταν ο Γαλαξίας μας συγκρουστεί με την Ανδρομέδα

Ήλιος 
Αυτή η απίστευτη σειρά εικόνων δείχνει πώς θα μοιάζει ο ουρανός μας καθώς ο Γαλαξίας θα συγκρούεται με τον κοσμικό γείτονά μας, το γαλαξία της Ανδρομέδας, σε τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια.
Οι αστρονόμοι της NASA έχουν επιβεβαιώσει ότι, σύμφωνα με τα τελευταία μοντέλα τους, μια μεγάλη σύγκρουση θα γίνει σε μια μεγάλη κοσμική εκδήλωση. Η μετωπική σύγκρουση αναμένεται να συμβεί σε τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα – εκτοξεύοντας τον ήλιο μας σε άλλη περιοχή του γαλαξία, με αστέρια να πετιούνται σε διαφορετικές τροχιές.


Ξεκινώντας ως μια μικροσκοπική κουκκίδα σε απόσταση, ο γαλαξίας γνωστός ως Ανδρομέδα (αριστερά στην πρώτη φωτογραφία) φαίνεται αβλαβής με μια πρώτη ματιά. Οι γήινοι του μέλλοντος θα μπορούσαν να συγχωρεθούν για τον πανικό τους, καθώς η Ανδρομέδα θα κινείται πιο κοντά στον γαλαξία μας


Ο πρώην μικρός γαλαξίας δεσπόζει τώρα στο πλάνο της εικόνας από υπολογιστή, καθώς καταπίνει τον Γαλαξία μας


Η Συνέπεια: Μετά τη σύγκρουση των δύο γαλαξιών, ένας αμέτρητος αριθμός αστεριών θα εκτοξευτούν να περιστρέφονται στο διάστημα καθώς η Ανδρομέδα και ο Γαλαξία μας θα χάσουν τις προηγούμενες μορφές τους

Αν και η Γη και το ηλιακό σύστημα δεν θα καταστραφούν, θα απομακρυνθούν όμως μακριά από τον γαλαξιακό πυρήνα περισσότερο από ό,τι είναι τώρα. «Μετά από σχεδόν έναν αιώνα από εικασίες σχετικά με το μελλοντικό πεπρωμένο της Ανδρομέδα και του Γαλαξίας μας, έχουμε επιτέλους μια σαφή εικόνα για το πώς θα ξεδιπλωθούν τα γεγονότα τα επόμενα δισεκατομμύρια χρόνια», είπε ο Sangmo Tony Sohn. Μετά την σύγκρουση του γαλαξία της Ανδρομέδας με τον δικό μας, θα χρειαστούν άλλα δύο δισεκατομμύρια χρόνια πριν οι δύο θα ενωθούν εντελώς και αποτελέσουν έναν ενιαίο ελλειπτικό γαλαξία.


Κολοσσιαία: Αυτή η εικόνα της NASA δείχνει το Γαλαξία μας (αριστερά) και τον γαλαξία της Ανδρομέδας, οι οποίοι αναμένεται να συγκρουστούν σε τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα.

Η Ανδρομέδα σήμερα βρίσκεται 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά. «Στο χειρότερο σενάριο προσομοίωσης, ο M31 χτυπά μέσα στο Γαλαξία μας, κατά μέτωπον και τα αστέρια διασκορπίζονται σε άλλες τροχιές», δήλωσε το μέλος της ομάδας Gurtina Besla. Η Ανδρομέδα πλησιάζει τον γαλαξία μας και τη Γη με περίπου 400.000 χιλιόμετρα την ώρα. Η απόσταση αυτή είναι το ισοδύναμο του ταξιδιού από τη Γη στη Σελήνη σε μια ώρα. Οι αστρονόμοι πιστεύουν επίσης ότι ένας τρίτος, μικρότερος γαλαξίας που ονομάζεται Τρίγωνο (Triangulum) θα είναι επίσης μέρος της σύγκρουσης και θα μπορούσε να ενταχθεί στον τελικό γαλαξία που θα προκύψει.

Αλλαγή: Όταν οι δύο γαλαξίες συγκρουστούν, ο ήλιος θα εκτοξευτεί σε άλλη περιοχή του γαλαξία.

Στο παρελθόν ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί κατά πόσον οι δύο γαλαξίες θα συγκρουστούν μεταξύ τους. Μέλη της ομάδας του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble, όμως, ήταν σε θέση να βεβαιώσουν ότι οι δύο θα συντριβούν με την ακριβή πλάγια κίνηση της Ανδρομέδας. «Αυτό επιτεύχθηκε με την επαναλαμβανόμενη παρατήρηση επιλεγμένων περιοχών του γαλαξία για πάνω από πέντε έως επτά έτη», δήλωσε ο Jay Anderson του ινστιτούτου. Οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν εξαιρετικά ισχυρές φωτογραφικές μηχανές για να καταγράψουν τις μετρήσεις που ήταν ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της κίνησης της Ανδρομέδας. Καθώς το σύμπαν επεκτείνεται και επιταχύνει, οι συγκρούσεις μπορούν να συμβούν ανάμεσα σε δύο κοντινούς γαλαξίες, λόγω της βαρύτητας από την σκοτεινή ύλη γύρω τους. Αυτοί οι τύποι των συγχωνεύσεων ήταν πιο πιθανό να συμβούν κατά το παρελθόν, όταν το σύμπαν δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο είναι σήμερα.

Πώς θα μοιάζει ο ουρανός όταν ο Γαλαξίας μας συγκρουστεί με την Ανδρομέδα Πώς θα μοιάζει ο ουρανός όταν ο Γαλαξίας μας συγκρουστεί με την Ανδρομέδα Reviewed by Unknown on 17:38 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.