Πώς το Facebook μας χρησιμοποιεί σαν πειραματόζωα σε ένα τεράστιο κοινωνιολογικό πείραμα


Με περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες όλων σχεδόν των ηλικιών και εθνικοτήτων διατεθειμένους να μοιραστούν μεγάλο όγκο ...
προσωπικών δεδομένων τους, το Facebook αποτελεί αδιαμφισβήτητα το όνειρο κάθε κοινωνικού επιστήμονα για την εκτέλεση των πειραμάτων του.
Προφανώς, κάτι τέτοιο έγινε αντιληπτό από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεση του τη δική του ομάδα κοινωνικών επιστημόνων.
Με επικεφαλής τον Cameron Marlow η επιστημονική ομάδα του Facebook αποτελείται από 12 ερευνητές που συνδυάζοντας τις γνώσεις τους στα μαθηματικά, τον προγραμματισμό και τις κοινωνικές επιστήμες, συλλέγουν και αναλύουν όλα μας τα δεδομένα, ενώ τελευταία εκτελούν ακόμη και πειράματα στο site.
Σύμφωνα με τον Cameron Marlow, στόχος τους είναι να κατανοήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά των χρηστών και όχι να την επηρεάσουν:
“Στόχος μας δεν είναι να αλλάξουμε το μοτίβο της επικοινωνίας στο Facebook αλλά να το κατανοήσουμε σε βάθος ώστε να μπορέσουμε να το προσαρμόσουμε σε αυτό που θέλουν οι χρήστες. “
Μέσα στους επόμενους μήνες τα μέλη της επιστημονικής ομάδας αναμένεται να διπλασιαστούν σε αριθμό κάτι που σημαίνει ακόμα περισσότερα πειράματα. Και φυσικά, για ακόμα μια φορά, το κοινωνικό δίκτυο δεν πρόκειται να ζητήσει τη συγκατάθεση μας για να συμμετάσχουμε ως πειραματόζωα…
[πηγή technologyreview]
Πώς το Facebook μας χρησιμοποιεί σαν πειραματόζωα σε ένα τεράστιο κοινωνιολογικό πείραμα Πώς το Facebook μας χρησιμοποιεί σαν πειραματόζωα σε ένα τεράστιο κοινωνιολογικό πείραμα Reviewed by Unknown on 16:29 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.