Η Οριστική Εικόνα του.... Πλανήτη Γη (video)

Πλανήτης Γη
Κρεμάμενη στο διάστημα, ο όμορφος μπλε πλανήτης μας δεν έχει φανεί ποτέ πιο καθαρά. Αυτή είναι η Γη, όπως φαίνεται από 36.000 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της, με το βαθύ μπλε της θάλασσας που έρχεται σε αντίθεση με τις αιχμηρές γραμμές του εδάφους, καθώς λευκά σύννεφα τρέχουν στους ουρανούς.
Η εικόνα λήφθηκε από τον Electro-L, τον τελευταίο μετεωρολογικό δορυφόρος της Ρωσίας, και σε αντίθεση με άλλες εικόνες του πλανήτη μας, λήφθηκε σε ένα μόνο πλάνο, σε μια μαζική ανάλυση 121 εκατομμυρίων megapixels. Οι περισσότερες εικόνες από τη NASA και άλλους οργανισμούς λαμβάνονται από το ράψιμο πολλών εικόνων μαζί, έτσι είναι σπάνιο να βρούμε μια τέτοια υψηλής ευκρίνειας εικόνα του όμορφου πλανήτη μας σε μία μόνο λήψη.

Ο δορυφόρος συλλαμβάνει αυτού του είδους την εκπληκτική εικόνα κάθε μισή ώρα, καθώς παρακολουθεί τον καιρό μας και, αν σημειωθεί κάποιο παράξενο καιρικό φαινόμενο, οι Ρώσοι χειριστές μπορεί να δώσουν εντολή να λαμβάνει εικόνες κάθε 10 λεπτά. Η εικόνα, στην οποία κάθε pixel αντιπροσωπεύει 1 χιλιόμετρο, χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό ορατού και εγγύς υπέρυθρου μηκών κύματος, έτσι ώστε η βλάστηση να εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα, παρά το πράσινο που μπορεί να περιμένατε.

Ο Electro-L βρίσκεται σε γεωστατική τροχιά, γεγονός που σημαίνει ότι η ταχύτητα του ταιριάζει με εκείνη της περιστροφής της Γης, καθιστώντας τον «ακίνητο» πάνω από ένα σταθερό σημείο του πλανήτη. Εκτοξεύτηκε τον Ιανουάριο του 2011 και από τότε μας στέλνει αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες.
Οι εικόνες του Electro-L, έχουν επίσης κολληθεί μαζί για να μας δώσουν ένα time-lapse βίντεο του πλανήτη μας, δείχνοντας μας τους χορούς των ηπείρων και των σύννεφων, καθώς ο πλανήτης μας ολισθαίνει μέσα στο διάστημα, παίρνοντας μαζί του όλα όσα ξέρουμε στο κοσμικό του ταξίδι.



http://www.tsene.com
Η Οριστική Εικόνα του.... Πλανήτη Γη (video) Η Οριστική Εικόνα του.... Πλανήτη Γη (video) Reviewed by Unknown on 02:42 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.