Μεγάλη πυρκαγιά στις Αφίδνες. Απειλούνται σπίτια (Bίντεο)

Μεγάλη πυρκαγιά στις Αφίδνες. Απειλούνται σπίτια 
Στις φλόγες έχει παραδοθεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου, η περιοχή Λιοσάμπι στις Αφίδνες, ενώ όσο περνά η ώρα, εξαπλώνεται στις γύρω περιοχές..


Ανοιχτό μάλιστα είναι το ενδεχόμενο να εκκενωθούν οικισμοί σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη ώστε οι φλόγες να μην επεκταθούν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Στο διάβα τους, οι φλόγες πέρασαν από Κοκκινόβραχο, Κρυονέρι, Δροσοπηγή και Άγιο Στέφανο, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και στις αποθήκες του στρατοπέδου δυο Καπανδρίτι.

Η φωτιά, ξέσπασε λίγο πριν τις 04:00 με αποτέλεσμα γρήγορα να πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων που πνέουν.

Στο σημείο, έσπευσε αμέσως μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ διεκόπη και η κυκλοφορία στην εθνική οδό, από το ύψος του Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα εξόδου και από Καπανδρίτι στο ρεύμα εισόδου. Αυτή τη στιγμή, και τα δυο ρεύματα της Εθνικής Οδού, έχουν δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Τις προσπάθειες συνδράμουν 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα ΟΤΑ, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ενώ ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο καπνού έχει καλύψει από το πρωί τον ουρανό της Αττικής, με το φαινόμενο να είναι ακόμα πιο έντονο στα βόρεια προάστια.

Οι κάτοικοι μάλιστα μιλάνε για εμπρησμό, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν τη φωτιά,ακούστηκαν διαδοχικές εκρήξεις, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της αστυνομίας.




Star.gr
madata
Μεγάλη πυρκαγιά στις Αφίδνες. Απειλούνται σπίτια (Bίντεο) Μεγάλη πυρκαγιά στις Αφίδνες. Απειλούνται σπίτια (Bίντεο) Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.