Η Γκόλντμαν-Σακς σχεδιάζει να επενδύσει σε... φυλακές

 

Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι οι περιβόητες φυλακές του Ρίκερς Άϊλαντ στην Νέα Υόρκη θα μπορούσαν να αποτελέσουν επενδυτικό στόχο της...
τραπεζικής βιομηχανίας. Κάτι που δεν φαίνεται να πτοεί τον επενδυτικό κολοσσό Γκόλντμαν-Σακς, ο οποίος ελπίζει να βγάλει εκατομμύρια δολάρια, πείθοντας τους τρόφιμους των φυλακών να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους.

Αυτή η εξέλιξη υπήρξε συνέπεια μιας ανακοίνωσης από το δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ την προηγούμενη Πέμπτη σχετικά με τη μετατροπή των εγκαταστάσεων σε χώρο δοκιμής μίας νέας αμφιλεγόμενης πηγής χρηματοδότησης κοινωνικών προγραμμάτων με την ονομασία «ομόλογα κοινωνικού αντίκτυπου».

Το σχέδιο, το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή στη Βρετανία, αφορά την εμπλοκή ιδιωτών επενδυτών διατεθειμένων να διοχετεύσουν κεφάλαια για την υλοποίηση προγραμμάτων και σχεδίων που κανονικά εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του κράτους ή των μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Το επενδυτικό ρίσκο είναι μεγάλο, καθώς μία ενδεχόμενη επιτυχία θα επιφέρει μεν κέρδη, αλλά μία ενδεχόμενη αποτυχία θα έχει αποτέλεσμα απώλειες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Όσον αφορά την Γκόλντμαν-Σακς, σχεδιάζεται επένδυση ύψους 9.6 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία θα στηρίξουν την υλοποίηση τετραετούς σχεδίου με σκοπό την αποτελεσματικότερη επανένταξη νεαρών πρώην φυλακισμένων του εν λόγω σωφρονιστικού ιδρύματος και τη μείωση των πιθανοτήτων επιστροφής σε αυτό.

«Το να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους που καταλήγουν στη φυλακή να μην εμπλακούν εκ νέου σε εγκληματικές πράξεις όταν επιστρέψουν σπίτι τους είναι μία από τις πιο δύσκολες και σημαντικές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.... Προσδοκούμε να δούμε τα άμεσα αποτελέσματα αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας», δήλωσε ο Μάικλ Μπλούμπεργκ σε συνέντευξη τύπου στην οποία ανακοίνωσε το σχέδιο.

Το εν λόγω πρόγραμμα, όπως αυτό έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή στην πόλη Πέτερμπρο της Βρετανίας, ξεκίνησε το 2010 και αφορούσε στη μείωση των ποσοστών εγκληματικότητας μετά την αποφυλάκιση. Ο βαθμός επιτυχίας του προγράμματος βρίσκεται ακόμη υπό αξιολόγηση.
 

iefimerida.gr
 http://www.netnewsgr.gr

Η Γκόλντμαν-Σακς σχεδιάζει να επενδύσει σε... φυλακές Η Γκόλντμαν-Σακς σχεδιάζει να επενδύσει σε... φυλακές Reviewed by Unknown on 12:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.