Dollfie: Οι Ιαπωνικές κούκλες που τρέλαναν τους συλλέκτες παγκοσμίως [εικόνες]

Dollfie: Οι εντυπωσιακές Ιαπωνικές κούκλες ανεβάζουν τον πήχη [εικόνες] 
Τα πιο παράξενα αλλά και πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα στον τομέα της τεχνολογίας, των γκάτζετ, των αξεσουάρ και των παιχνιδιών, έρχονται συνήθως απο την Ιαπωνία. Ένας συνδυασμός όλων αυτών είναι οι εντυπωσιακές ανθρωπόμορφες κούκλες dollfie που ήρθαν να ταράξουν τα νερά της παγκόσμιας συλλεκτικής κοινότητας.


Η ιστορία τους ξεκίνησε δειλά δειλά το 1999, όταν ο γλύπτης Ακιχίρο Ένκου έφτιαξε μία κούκλα 57 εκατοστών που ήταν τέλειο ομοίωμα της γυναίκας του. Το ομοίωμα αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον των δαιμόνιων επιχειρηματιών της Ιαπωνικής βιομηχανίας οι οποίοι αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσε μία τέτοια κούκλα να φτιαχτεί σε φυσικό μέγεθος.

Έτσι ξεκίνησε μία ολόκληρη βιομηχανία κατασκευής και προώθησης τέτοιων μοντέλων δίνοντας το έναυσμα για μία νέα συλλεκτική τρέλα που σιγά σιγά πήρε παγκόσμιες διαστάσεις.

Πανέμορφα ανθρωπόμορφα ομοιώματα, τέλεια αντίγραφα παιδιών, συνοδεύονται απο «πιστοποιητικό γέννησης» και διατίθενται κατά παραγγελία σε συλλέκτες με «γερά πορτοφόλια», (κοστίζουν στην καλύτερη περίπτωση 400 δολάρια) ενώ τα χαρακτηριστικά τους και τα αξεσουάρ που θα τα συνοδεύουν μπορούν να οριστούν απο τον συλλέκτη ηλεκτρονικά κατά την παραγγελία.

Ο συνδυασμός των έμπειρων Ιαπώνων κατασκευαστών και του καλού γούστου των συλλεκτών, έχουν ως αποτέλεσμα μερικές απο τις πιο εντυπωσιακές (και πανάκριβες) κούκλες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, όπως θα δείτε στις εικόνες που ακολουθούν.



http://www.iefimerida.gr
Dollfie: Οι Ιαπωνικές κούκλες που τρέλαναν τους συλλέκτες παγκοσμίως [εικόνες] Dollfie: Οι Ιαπωνικές κούκλες που τρέλαναν τους συλλέκτες παγκοσμίως [εικόνες] Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.