Yποδοχή ήρωα στο δολοφόνο με το τσεκούρι στο Αζερμπαϊτζάν (Bίντεο)

Yποδοχή ήρωα στο δολοφόνο με το τσεκούρι στο Αζερμπαϊτζάν (vid) 
Τον Φεβρουάριο του 2004 ο υπολοχαγός Ραμίλ Σαβάροβ είχε συλληφθεί για τη δολοφονία του Αρμένιου Αντιστρατήγου Γκουργκέν Μαργκαριάν. Το περιστατικό είχε προκαλέσει σάλο καθώς οι δύο αξιωματικοί συμμετείχαν σε ειρηνευτικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ στην Βουδαπέστη...

και σύμφωνα με την Ουγγρική αστυνομία ο δράστης είχε μπει κρυφά στον κοιτώνα του Μαργκαριάν και τον είχε σκοτώσει με τσεκούρι επειδή ο Αρμένιος ανώτατος αξιωματικός είχε προσβάλει τη σημαία του Αζερμπαίτζάν.
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποφάσισε να εκδόσει τον Σαβάροβ στο Αζερμπαϊτζάν και χιλιάδες Αζέροι συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του προκειμένου να τον αποθεώσουν για την πράξη ανδρείας, όπως υποστηρίζουν.

Η Ουγγαρία προέβη στην απόφαση αυτή μετά από πιέσεις ετών του Αζερμπαίτζάν αλλά με τον όρο να συνεχιστεί εκεί η ποινή φυλάκισης του Σαβάροβ, ωστόσο τού δόθηκε χάρη και θα συνεχίζει τη ζωή του ελεύθερος.




blog.gr
Yποδοχή ήρωα στο δολοφόνο με το τσεκούρι στο Αζερμπαϊτζάν (Bίντεο) Yποδοχή ήρωα στο δολοφόνο με το τσεκούρι στο Αζερμπαϊτζάν (Bίντεο) Reviewed by Unknown on 20:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.