Μινωικός υπολογιστής 3500 ετών…


Σύμφωνα με παλαιότερη είδηση της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», o ερευνητής δρ Μηνάς Τσικριτσής έχει ανασύρει από τα αρχεία του Μουσείου Ηρακλείου...
το πρώτο ηλιακό ρολόι και αναλογικό υπολογιστή που μετρά χρόνο, προσδιορίζει γεωγραφικό πλάτος και προβλέπει σεληνιακές εκλείψεις! Μάλιστα προηγείται του μηχανισμού των Αντικυθήρων κατά 1.400 χρόνια.

Είναι διαστάσεων πυξίδας, αλλά έχει και «γιγάντιο αδελφό»: το πασίγνωστο Στόουνχεντζ!

Ο ερευνητής αιγαιακών γραφών δρ Μηνάς Τσικριτσής, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του «Αστρονομία Κρητομυκηναϊκού Πολιτισμού» που έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, προέβη σε πρωτότυπες παγκοσμίως αποκαλύψεις, που αφορούν την τεχνολογία και την επιστημονική γνώση των Μινωιτών.

Αποκαλύψεις, οι οποίες προέκυψαν από την ερμηνεία παραστάσεων που απεικονίζονται σε δύο πλακίδια, από το Παλαίκαστρο Σητείας.

«Θεωρώ ότι πρέπει να απεμπλακούμε από τις αγκυλώσεις που έχουν δημιουργήσει οι έως τώρα παραδοχές ότι ο μινωϊκός πολιτισμός οικοδομήθηκε αντλώντας στοιχεία και γνώσεις του βαβυλωνιακού και του αιγυπτιακού», είχε δηλώσει ο καθηγητής.

pygmi
Μινωικός υπολογιστής 3500 ετών… Μινωικός υπολογιστής 3500 ετών… Reviewed by χριστινα on 21:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.