Πως θα παίξει απόψε ο Ολυμπιακός στον "τελικό" με τη Σάλκε



Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Σάλκε (21:45, ΝΕΤ) ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.
Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη προσπερνούν τη γερμανική ομάδα στη βαθμολογία και εξαρτάται από τους ίδιους η πρόκριση. Αν αποσπάσουν ισοπαλία και η Αρσεναλ νικήσει τη Μονπελιέ, τότε οι πρωταθλητές Ελλάδας πρέπει να κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική τους «κανονιέρηδες» με σκορ καλύτερο του 3-1 ( το σκορ της ήττας στο «Εμιρέιτς») ή να χάσει η Σάλκε από τη Μονπελιέ στη Γαλλία.


Η ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι η εξής: Κάρολ, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς (Σιόβας), Χολέμπας, Μοδέστο, Μανιάτης, Γκρέκο, Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Ντιακιτέ, Φέισα, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ και Πάντελιτς.


Ζαρντίμ: "Να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα"
Την πίστη του πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φύγει νικητής από την "Άουφ Σάλκε Αρίνα" εξέφρασε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, μιλώντας για τους Έλληνες που περνούν δύσκολα και χρειάζονται ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το πλάνο που θέλει να ακολουθήσει η ομάδα του στην Γερμανία αποκάλυψε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ υπογραμμίζοντας πως ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει αρκεί να παίξει ισορροπημένα και καθόλου παθητικά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση αλλά και στους φίλους του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στην Γερμανία, τονίζοντας πως η νίκη πρέπει να έρθει για να κάνει περήφανους τους Έλληνες.



Για τις διαφορές του Ολυμπιακού σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας:"Ο Ολυμπιακός έχει εξελιχθεί αρκετά από την πρώτη αγωνιστική. Σήμερα είμαστε πιο δυνατοί, πιο έτοιμοι. Όσο για τη Σάλκε, πιστεύω ότι συνεχίζει να είναι το ίδιο δυνατή".

Για το κλειδί του αγώνα: "Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι, έτσι ώστε να περάσουμε σίγουρα στο Europa League και μετά στο τελευταίο ματς να διεκδικήσουμε και την πρόκριση στους "16". Θα αγωνιστούμε ισορροπημένα, όχι παθητικά, αλλά θέλουμε να μπούμε δυνατά και να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα που έχουμε στο σκοράρισμα, κάτι που έχουμε καταφέρει στα προηγούμενα παιχνίδια".

Για το αν έχει αποφασίσει για τα δύο σέντερ μπακ: "Δε θα αποκαλύψω απόψε την επιλογή μου. Είναι τρεις επιλογές για τη θέση αυτή. Όπως κάθε φορά, δε θα σας το πούμε εδώ, γιατί πρώτοι πρέπει να το μάθουν οι παίκτες και αυτό θα γίνει αύριο".

Για το αν θέλει να υποσχεθεί κάτι στον κόσμο που θα βρεθεί στο "Άουφ Σάλκε Αρίνα": "Ένας από τους στόχους μας για τους οποίους παίξουμε ποδόσφαιρο είναι να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα και τους Έλληνες, παίζοντας καλά. Θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο τελευταίο ματς. Αύριο θα έχουμε μαζί μας τους φιλάθλους μας, θα είναι πολλοί Έλληνες, το ξέρουμε και θέλουμε να τους δώσουμε μια χαρά".

Για το αν υπάρχει ταβάνι στις απαιτήσεις της ομάδας: "Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα, θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε στην έδρα μας την τελευταία αγωνιστική την πρόκριση στην επόμενη φάση".

Για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο:"Η οικονομική κρίση και στην Ελλάδα, όπως κι στην Πορτογαλία, έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Αν όμως ήταν απλά οικονομικό παιχνίδι, η Σάλκε αύριο θα κέρδιζε. Εμείς θέλουμε να δείξουμε της δυνατότητες μας, τη διάκριση στη διοργάνωση και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε και να περάσουμε στη επόμενη φάση".

Για τις στημένες φάσεις των Γερμανών: "Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αμυντική μας λειτουργία, ξέρουμε τη δύναμη της Σάλκε εκεί και πρέπει να είμαστε επίσης όσο πιο δυνατόν αποτελεσματικοί στην επίθεση"


Μήτρογλου: "Σκεφτόμαστε την πρόκριση, όχι το Europa"
Για τις αναμνήσεις του από την Γερμανία, το παραπάνω κίνητρο που έχει στο ματς με την Σάλκε και το γεγονός πως δεν ήταν η πρώτη επιλογή για την επίθεση μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μήτρογλου.
Μπορεί ο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού να είναι η πρόκριση στο Europa League, όμως ο Κώστας Μήτρογλου ξεκαθαρίζει πως στο μυαλό των ποδοσφαιριστών είναι η φάση των 16 του Champions League.

Ο Έλληνας επιθετικός στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με την Σάλκε, μίλησε μεταξύ άλλων για το έξτρα κίνητρο, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, αλλά και το φορμάρισμά του...

Για τις διαφορές από το πρώτο ματς κόντρα στην Σάλκε: "Έχουν αλλάξει πολλά. Έχουμε παίξει πολλά ματς κι είμαστε έτοιμοι. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Πάμε για να πάρουμε τη νίκη".

Για το γεγονός πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση: "Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να παίζω καλά για την ομάδα. Είμαι έτοιμος να παίξω για την ομάδα και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου".

Για το γεγονός πως επιστρέφει στην Γερμανία: "Το αυριανό παιχνίδι είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα. Μεγάλωσα εδώ, μεγάλωσε και η οικογένεια μου εδώ".

Για το αν έχει βάλει στοίχημα με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο: "Όχι δεν έχουμε βάλει κανένα στοίχημα".

Για τις αναμνήσεις του από την Γερμανία: "Έρχομαι συχνά στη Γερμανία και μου αρέσει πολύ, έχω καλές αναμνήσεις".

Για το γεγονός πως δεν ήταν πρώτη επιλογή: "Ο προπονητής αποφασίζει, δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και δίνω τα πάντα για την ομάδα".

Για τον αν σκέφτεται το Europa League: "Σκεφτόμαστε την πρόκριση στους "16" και όχι το Europa League, αυτό μόνο μας απασχολεί".


Αυτά σκέφτεται και θα κάνει η Σάλκε εναντίον του Ολυμπιακού


Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα είναι ποια Σάλκε θα βρει απέναντί του. Εκείνη του παιχνιδιού με τη Λεβερκούζεν, η οποία ήταν κάκιστη, ή την αήττητη ως τώρα γερμανική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία οδηγεί τον όμιλο;

Όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι Γερμανοί το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως υπάρχουν έρριδες μεταξύ των παικτών και του προπονητή παρά το περιστατικό με τον Τζέφερσον Φαρφάν. Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον σύλλογο το χαρακτηρίζουν μεμονωμένο και δε θεωρούν πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έκταση.

Επιπλέον, ο Χούουμπ Στέφενς μπορεί να συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Χορστ Χελντ, αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, καθώς οι δύο άνδρες συζητούν κατά καιρούς για την πορεία της ομάδας ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα.


Σαφώς και υπάρχει πίεση στον Ολλανδό τεχνικό, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Άλλωστε αυτό δε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μετά από μία ήττα. Η ομάδα παραμένει στη δεύτερη θέση στην Μπουντεσλίγκα και είναι μία ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το θέμα απλώς για τους ιθύνοντες της Σάλκε είναι πως η ήττα από τη Λεβερκούζεν ανάγκασε τους "βασιλικούς μπλε" να μείνουν οκτώ βαθμούς πίσω από την Μπάγερν Μονάχου. Μπορεί επίσημα να μην έχουν βγει να πουν οι άνθρωποι του συλλόγου πως στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά στην ουσία πίστευαν στην αρχή της σεζόν πως έχουν τη δυνατότητα να κατακτήσουν τον τίτλο και τους ενοχλεί που κάθε φορά που η διαφορά μειώνεται από την Μπάγερν εκείνοι στραβοπατούν στο επόμενο παιχνίδι.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Μπορεί στην Ελλάδα τα βλέμματα όλων σχεδόν να είναι στραμμένα στον συγκεκριμένο αγώνα, όμως, αυτό δεν ισχύει και για τους Γερμανούς. Σαφώς και εκείνοι θεωρούν πως το παιχνίδι είναι σημαντικό, αφού σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όμως, δεν ανησυχούν τόσο. Εκτιμούν πως αν η Σάλκε είναι καλή τότε θα πάρει το παιχνίδι εύκολα ή δύσκολα κόντρα σε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος πιστεύουν πως θα προσπαθήσει να παίξει προσεκτικά και με αμυντικούς προσανατολισμούς. Να σημειωθεί, πάντως, πως ο Στέφενς έχει δηλώσει ότι η ομάδα του σέβεται τον Ολυμπιακό και δε θα τον υποτιμήσει.

Η πιθανή ενδεκάδα

Εκπλήξεις δεν αναμένεται να έχει η ενδεκάδα της Σάλκε. Ο Στέφενς κατά πάσα πιθανότητα θα εμπιστευτεί όσους άρχισαν στο παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν. Με δεδομένη την απουσία του Ιμπραχίμ Αφελάι, μεσοεπιθετικά δύσκολα θα υπάρξει κάποια αλλαγή.

Η μόνη έκπληξη που μπορεί να γίνει ακούει στο όνομα του Ατσούτο Ουτσίντα. Ο Ιάπωνας ξεπέρασε τον τραυματισμό του, μπήκε σε ρυθμούς προπονήσεων και ο Στέφενς θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητάς του. Γνωρίζει πως είναι ρίσκο να τον βάλει με μόλις μία-δύο προπονήσεις, αλλά η οριστική του απόφαση, η οποία δεν έχει παρθεί, ίσως να είναι και το μοναδικό ερωτηματικό.
Επιπλέον κίνητρο

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τη φετινή Σάλκε είναι τα συμβόλαια των Κλας Γιαν Χούντελααρ και Λιούις Χόλτμπι. Αμφότεροι έχουν προσεγγίσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων με τις υποθέσεις τους να διαφέρουν. Όσον αφορά αυτή του Ολλανδού τα πράγματα φαίνεται να είναι λίγο πιο συγκεκριμένα.

Ο Χούντελααρ έχει δηλώσει πολλές φορές πως δεν είναι θέμα χρημάτων το αν θα παραμείνει. Έτσι οι Γερμανοί θεωρούν πως αυτό που περιμένει ο 29χρονος είναι να δει πόσο ανταγωνιστική μπορεί να είναι φέτος η ομάδα του. Επομένως, ενδεχόμενη νίκη με τον Ολυμπιακό που θα σηματοδοτήσει την πρόκριση, θα δώσει ταυτόχρονα και την ευκαιρία να πάρουν οι "βασιλικοί μπλε" και την πρώτη θέση και να να θέσουν τα θεμέλια για μία καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεδομένα θα παίξει ρόλο για την απόφαση που θα πάρει ο Χούντελααρ.





http://www.sport24.gr










Πως θα παίξει απόψε ο Ολυμπιακός στον "τελικό" με τη Σάλκε Πως θα παίξει απόψε ο Ολυμπιακός στον "τελικό" με τη Σάλκε Reviewed by junior on 21:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.