ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ


Κρίση οικονομική, κρίση αξιών, κρίση συναισθηματική, κρίση σχέσεων. Κρίση σε όλα τα επίπεδα.
Μα τι είναι αυτή η κρίση; Η λέξη ρίζα της κρίσης, είναι το ρημα "κρίνω".




Ποιος λοιπόν κρίνει ποιον; Εσύ κρίνεις τους άλλους και οι άλλοι κρίνουν εσένα. Εσύ καταδικάζεις τους πάντες και οι πάντες καταδικάζουν εσένα. Και τι μ' αυτό; Τι κατάφερες με το να κρίνεις;. Από τη στιγμή που γεννήθηκες κρίνεις, αλλά συνεχώς αποτυγχάνεις να δια - κρίνεις.

Κρίνεις τους πολιτικούς, κρίνεις τους βολεμένους, κρίνεις τους τεμπέληδες, κρίνεις αυτούς που τα παίρνουν, αλλά όταν έρθει η σειρά σου, και έχει έρθει πολλές φορές η σειρά σου, θα ψηφίσεις ξανά αυτούς που επικρίνεις, θα βολευτείς αμέσως μόλις βρεις το "δόντι" και θα τα "σκάσεις" όταν θα θελήσεις μια "εξυπηρέτηση" από τον "διεφθαρμένο" κατά τα άλλα δημόσιο υπάλληλο.


Συνέχισε να κατηγορείς τις προηγούμενες γενιές για τα χάλια που σου άφησαν και να κατακρίνεις τις καινούργιες γενιές για την αδιαφορία τους. Συνέχισε να επιρρίπτεις την ευθύνη σου σε οποιονδήποτε άλλο πέραν φυσικά του εαυτού σου, γιατί εσύ ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντα θύμα των άλλων. Αυτό όμως που πιθανόν δεν ξέρεις, είναι οτι όλοι οι άλλοι βλέπουν εσένα σαν θύτη τους και σε κατηγορούν για οτιδήποτε στραβό συμβαινει στη ζωή τους. Και όλοι τσακωνόμαστε με όλους και όλοι κρίνουμε όλους.


Μάλιστα, πολλοί διανοούμενοι, εξελιγμένοι και πνευματικοί άνθρωποι, φαίνεται να ανησυχούν οτι η κρίση αυτή τους εξαθλιώνει, ότι δεν τους αξίζει, ότι θα έπρεπε τουλάχιστον εκείνοι να μην περνούν ό,τι και ο υπόλοιπος κόσμος. Έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκαν και διάφορες θεωρίες οτι θα έρθουν εξωγήινοι, ότι θα αλλάξουμε διάσταση, ότι θα έρθουν μαγικές ενέργειες και νεράιδες να προστατεύσουν αυτά τα άτομα και τους οπαδούς τους γιατί πολύ απλά, αυτοί... πρέπει να σωθούν!


Ε λοιπόν κι εγώ λέω οτι η Κοσμική Νοημοσύνη χέστηκε για το αν θα πεθάνει ένας άνθρωπος, δύο άνθρωποι, μία ανθρωπότητα ή ένας ολόκληρος γαλαξίας! Όπως εμείς δεν λυπόμαστε τα δισεκατομύρια κύτταρά μας που πεθαίνουν σε καθημερινή βάση στο σώμα μας γιατί μας νοιάζει απλά η καλή λειτουργία του συλλογικού όντος, έτσι και την Κοσμική Νοημοσύνη την ενδιαφέρει απλά η τάξη και η διατήρηση της ζωής σε αυτό που λέμε Ύπαρξη.
Άρα, εάν δεν μας κρίνει η ύπαρξη ποιος μας κρίνει; Και γιατί είμαστε σε κρίση;


Είμαστε σε κρίση γιατί ήρθε η ώρα ΕΣΥ να κρίνεις ΕΣΕΝΑ!
Για την ακρίβεια ήρθε επιτέλους η ώρα να δεις τον εαυτό σου γυμνό μπροστά στον καθρέφτη. Και αυτή τη φορά, η ζωή δεν σου αφήνει κανένα περιθώριο και καμία διέξοδο να κοιτάξεις αριστερά ή δεξιά. Σε έχει καθηλώσει και το μόνο που μπορείς να δεις είναι το είδωλό σου.


Αυτό όμως που ακόμα μπορείς να κάνεις, είναι ακόμα κι έτσι, να κλείσεις τα μάτια σου και να συνεχίζεις το ίδιο τροπάρι... Εάν αυτό θέλεις ... καληνύχτα!


Εάν όμως πραγματικά σε ενοχλεί αυτή η κρίση την οποία περνάς, έχεις υποφέρει αληθινά, τότε αν μη τι άλλο δεν αξίζει να κλείνεις τα μάτια σου πια.


ΆΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ




Όχι, αυτή δεν είναι μια θεωρητική προσέγγιση. Αυτή είναι η πιο πρακτική προσέγγιση από όλες. Τώρα θα πρέπει να δείξεις στον Κόσμο σου, στην Ύπαρξή σου, στον Θεό σου ή στον Εαυτό Σου (όπως θες πες το) τι έχεις μάθει και τι έχεις κατακτήσει πραγματικά στη ζωή σου. Ήταν όλα μια όμορφη θεωρία; Ήσουν ένας καλός Χριστιανός, ένας καλός "πνευματικός" άνθρωπος, ένας νομοταγής ευυπόληπτος πολίτης, ένας ειρηνικός ιδεολόγος; ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΑ!!!
Εάν ήσουν όλα αυτά πριν τη κρίση, αλλά μέσα στη κρίση ξαφνικά άλλαξες, τότε σε διαβεβαιώ οτι έτσι ήσουν πάντα. Απλά φορούσες μια μάσκα υποκρισίας που σου επέτρεπε να "παίζεις" διάφορους ρόλους.
Εάν αξίζεις κάτι, εάν πραγματικά έχεις κατακτήσει κάτι, έστω πολύ μικρό, τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξεις. Όχι, δεν ήρθε η ώρα να σε πάρουν οι εξωγήινοι ή να σε φυγαδεύσουν οι μαγικές δυνάμεις από τα προβλήμτα. Τα προβλήματα εξελιγμένε άνθρωπε ήρθαν κατά κύριο λόγο για σένα, γιατί εσύ θα πρέπει να αποδείξεις τι είσαι.
Εάν, τώρα που η ανθρωπότητα βυθίζεται στο σκοτάδι, εσύ επιζητείς τη φυγή, τότε είσαι χειρότερος και από τον χειρότερο εγκληματία, γιατί δίδασκες, γιατί έδινες συμβουλές γιατί καθοδηγούσες στα εύκολα και τώρα θέλεις πως και πως να εξαφανιστείς από προσώπου γης.
Πολλοί άνθρωποι από διάφορα μονοπάτια λένε οτι στην πραγματικότητα δεν μπορεί αυτοί να εξομοιωθούν με τον κοινό εγκληματία, διότι αυτοί έχουν παράξει μεγάλα έργα στη ζωή τους. Θεωρούν λοιπόν οτι εάν δεν θα έχουν να φάνε, αυτοί ή τα παιδιά τους, ότι θα πάρουν κι αυτοί ένα όπλο να σκοτώσουν όπως ο κάθε κοινός εγκληματίας.
Ε λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν ποτέ καλύτεροι από κοινοί εγκληματίες. Μάλιστα ίσως είναι χειρότεροι από αυτούς. Τουλάχιστον οι πρώτοι ήταν αυθεντικοί!
Εδώ αγαπητέ φίλε και συνοδοιπόρε ήρθες για να δείξεις στην πράξη ό,τι έχεις μάθει. Εάν η δυσκολία σε κάνει να φέρεσαι απάνθρωπα ή διαφορετικά από αυτό που νόμιζες πως είσαι, τότε δεν είχες καλή εικόνα του εαυτού σου γιατί ήσουν πάντα αυτό που είσαι τώρα - σε αυτή τη κρίση.
Εάν δεν αποδείξεις τώρα τις αρχές σου, την ανθρωπιά σου, τη δικαιοσύνη σου, τις αξίες σου, σημαίνει απλά οτι δεν τις είχες ποτέ!


Εάν πάλι χειραγωγήθηκες σε τέτοιο βαθμό που να νομίζεις ότι τα προβλήματά σου τα προκαλούν οι μετανάστες, οι κομμουνιστές, οι χρυσαυγίτες, οι αμερικανοί, οι εβραίοι οι υπογήινοι, οι εξωγήινοι ή τα ερπετά, τότε γνώριζε οτι ήσουν πάντα χειραγωγημένος.


Ακόμα κι έτσι όμως, μέσα σου υπάρχει μία δύναμη η οποία δεν μπορεί να χειραγωγηθεί ποτέ, δεν μπορεί να καταπατηθεί από κανένα και δεν μπορείς ούτε καν εσύ ο ίδιος να τη σβήσεις. Αυτή η δύναμη είναι ο Θείος Σπινθήρας που είναι στο χέρι σου να τον διατηρήσεις έτσι ή να τον κάνεις μια φλόγα που θα αφυπνίσει εσένα, αλλά ταυτόχρονα θα ανάψει και τη φλόγα πολλών άλλων σαν ένα παλιρροϊκό κύμα!


Όσο αφήνεις να σου υποδεικνύουν ότι ο αδερφός σου είναι ο εχθρός σου, ότι η μάνα σου φταίει για τα προβλήματά σου και ότι τα παιδιά σου είναι ανίκανα, τότε εσύ ο ίδιος πολεμάς την οικογένειά σου, τον εαυτό σου και ότι αληθινό υπάρχει μέσα σου.
Δώσε τώρα τον καλύτερό σου εαυτό και θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν υπάρχει πια κρίση.
Η κρίση είναι ο καθρέφτης σου και εσύ είσαι ο καθρέφτης της κρίσης.


Κάνε τώρα την υπέρβασή σου!


Μωυσής

ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ Reviewed by χριστινα on 20:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.