Σε αναζήτηση επενδύσεων για την ελληνική ναυτιλία


Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επιπλέον πλοίων στην ελληνική σημαία αλλά και δραστηριοποίησης ναυτιλιακών εταιρειών στη χώρα μας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, έχει από σήμερα επαφές στο Λονδίνο με μέλη της εφοπλιστικής κοινότητας.

Το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά ήδη σε μια ευέλικτη οργάνωση, με στόχο την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και της μηχανοργάνωσης όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα, ενώ δημιουργείται ηλεκτρονικό νηολόγιο προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία για την ένταξη ενός πλοίου σε αυτό.

Επίσης, σύντομα θα δημιουργηθούν τμήματα εξυπηρέτησης πλοίων και ναυτικών καθώς και Ναυτιλιακών Επενδύσεων για την επεξεργασία προτάσεων σε πλήθος τομέων αλλά και συναφών δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας διαθέτει το έκτο μεγαλύτερο νηολόγιο στη διεθνή αγορά με 1.989 πλοία, εκ των οποίων τα 862 είναι της ποντοπόρου.

Ισχυρότερο νηολόγιο στην παγκόσμιο ναυτιλία είναι ο Παναμάς. Το πλεονέκτημα του ελληνικού νηολογίου είναι ότι αντιμετωπίζεται από τις λιμενικές αρχές ως σημαία ποιότητας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την καλύτερη μεταχείριση στα πλοία που φέρουν τη γαλανόλευκη.

Ο κ. Μουσουρούλης, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, θα μετάσχει αύριο, Τρίτη, στην τελετή απονομής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Βραβείου στον επίτιμο Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), Ευθύμιο Μητρόπουλο, ενώ νωρίτερα θα έχει συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ, Koji Sekimizu.

Την Τετάρτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους Έλληνες ανταποκριτές, ενώ θα παραστεί σε γεύμα εργασίας με τα μέλη του Greek Shipping Cooperation Committee και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Βρετανό υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας Στίβεν Χάμοντ.


Σε αναζήτηση επενδύσεων για την ελληνική ναυτιλία Σε αναζήτηση επενδύσεων για την ελληνική ναυτιλία Reviewed by junior on 20:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.