Αυστραλία: Στειρώνουν τις γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρία!


Σοκ προκαλεί η υπόθεση της εξαναγκαστικής στείρωσης των ανάπηρων γυναικών και κοριτσιών στην Αυστραλία, η οποία πλέον αναμένεται να λάβει την οδό της επίσημης διερεύνησης από τα όργανα της πολιτείας.

Σύμφωνα με το pentapostagma, στη συγκεκριμένη τεκμηρίωση και ανάδειξη της κατάφωρης αυτής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες προέβη το 2011 το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (έκθεση, 86.39). Πλέον η επιτροπή της Γερουσίας έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση του ζητήματος.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο για τις Διακρίσεις απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία σε Εθνικό Επίπεδο (National Disability Discrimination) Graeme Innes, η πρακτική της μη εξουσιοδοτημένης και μη θεραπευτικής εξαναγκαστικής στείρωσης συνεχίζει να αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο στην Αυστραλία. “Ζητώ πλέον την ποινικοποίηση των εξαναγκαστικών στειρώσεων,” δήλωσε ο Innes στην Αυστραλιανή εφημερίδα Sydney Morning Herald. “Θα έπρεπε να αποτελεί ποινικό αδίκημα η στείρωση οποιουδήποτε ενήλικα και παιδιού δίχως συγκατάθεση, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που διακυβεύεται η ζωή του ασθενούς.”

Η Δρ. Leanne Dowse, του Πανεπιστημίου New South Wales, δήλωσε προς το ABC ότι ορισμένοι γιατροί είναι «έτοιμοι» να στειρώσουν τις ανάπηρες γυναίκες πραγματοποιώντας τις αντίστοιχες ιατρικές πρακτικές.

Η Παγκόσμια Ένωση Ιατρών τάχθηκε πρόσφατα σαφώς κατά των εξαναγκαστικών στειρώσεων στη γενική συνέλευσή της που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη:

«Η στείρωση όσων δεν δύνανται να παρέχουν συγκατάθεση θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνια και να πραγματοποιείται μόνο έπειτα από τη συγκατάθεση του ατόμου που έχει λάβει εξουσιοδότηση για αποφάσεις που αφορούν την υγεία τους (των ατόμων με αναπηρία)».
Αυστραλία: Στειρώνουν τις γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρία! Αυστραλία: Στειρώνουν τις γυναίκες και τα κορίτσια με αναπηρία! Reviewed by χριστινα on 22:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.