Ο ιδιοκτήτης της Didi Music μιλά για τα παρατράγουδα στα live των W.A.S.P.



Ο ιδιοκτήτης της DiDi Music, Νίκος Λώρης, μίλησε αποκλειστικά στο Cosmo.gr για τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με το management των W.A.S.P. και οδήγησαν σε πρωτοφανή καθυστέρηση της συναυλίας της αμερικανικής heavy metal μπάντας στην...

Αθήνα αλλά και σε αναβολή στην αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης.

Από τον Γιάννη Γεωργόπουλο

Ουσιαστικά, το γερμανικό πρακτορείο που εκπροσωπεί τους WASP αξίωνε την μη καταβολή των διαχειριστικών εξόδων για την πώληση του merchandise τονίζοντας πως οι ίδιοι θα αναλάμβαναν την πώληση.

Το πρώτο επεισόδιο των παρατράγουδων εκτυλίχθηκε στην Αθήνα. Οι διοργανωτές αλλά και οι άνθρωποι του Gagarin ενημέρωσαν την μπάντα και τους εκπροσώπους τους για το τι προβλέπει η φορολογική νομοθεσία για την πώληση merchandise συναυλίας.

Η συναυλία στην Αθήνα λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα. Τελικά πραγματοποιήθηκε την ύστατη στιγμή, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Blackie Lawless και η παρέα του δεν έδωσαν σημάδια ζωής, απογοητεύοντας τους οπαδούς τους που έσπευσαν στη Θεσσαλονίκη για την συναυλία.






“Είναι εξαφανισμένοι, δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να έρθουμε σε επαφή μαζί τους. Με δική τους υπαιτιότητα δεν έγινε η συναυλία στη Θεσσαλονίκη. Τους ζητάμε τα έξοδα που καλύψαμε για την συναυλία αφού το προσωπικό της εταιρείας μετέβη κανονικά στον χώρο της συναυλίας περιμένοντας το crew των W.A.S.P. Από την στιγμή που μέχρι τις 20.00, όπου επρόκειτο να ανοίξουν οι πόρτες δεν εμφανίστηκε το συγκρότημα αναβλήθηκε όπως είναι λογικό η συναυλία.

Θα έπρεπε τουλάχιστον να στείλουν ένα e-mail για να μας ενημερώσουν για τις προθέσεις τους, κάτι που δεν έγινε. Το αν θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη θα το δούμε, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη” εξηγεί ο κ. Λώρης.
"Είναι εξαφανισμένοι, δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να έρθουμε σε επαφή μαζί τους. Με δική τους υπαιτιότητα δεν έγινε η συναυλία στη Θεσσαλονίκη"

Πως όμως έφτασε όμως το συγκρότημα στο σημείο να απειλεί πως δεν θα εμφανιστεί ούτε στο αθηναϊκό show μολονότι από νωρίς βρισκόταν έξω από το Gagarin;

“Έχουν μία ανωμαλία από το 2004 όπου συνεργαστήκαμε με τα μπλουζάκια. Τους ενημερώσαμε λοιπόν για το τι προβλέπει η φορολογική νομοθεσία για την πώληση εμπορευμάτων και τους ζητήσαμε μία επιστολή όπου θα αναλάβουν εκείνοι την ευθύνη.

Να τα πουλήσουν μόνοι τους. Ίσως πίστευαν πως υπάρχει ελαστικότητα, όμως πλέον γίνονται έλεγχοι και οι ποινές είναι εξοντωτικές. Πρόκειται για παράνομη πώληση.

Προφανώς κάποιος τους ενημέρωσε ίσως και fans που βρίσκονταν εκείνοι την ώρα έξω από το μαγαζί για το τι ισχύει και στη συνέχεια ήθελαν να καταβάλουμε εμείς το 23% για το ΦΠΑ από τις πωλήσεις. Για κάτι δηλαδή που εμείς δεν είχαμε καμία σχέση!

Επίσης ο φόρος εισοδήματος είναι προσωπική υπόθεση και είναι παράνομο να τον μεταβιβάζεις. Δεν θα μπορούσαμε εμείς να αναλάβουμε κάτι τέτοιο. Κάπως έτσι ξεκίνησαν εντός εισαγωγικών οι αψιμαχίες.

Από τις 17.45 μέχρι και τις 22.30 γνωρίζοντας πως η συναυλία είναι σχεδόν sold out, θέλησαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια απειλώντας πως δεν θα εμφανιστούν αφού εκτός των άλλων είχαν καταβληθεί οι αμοιβές τους”.

Ο ιδιοκτήτης της DiDi Music θεωρεί πως παρά τις παλινωδίες ήταν σωστή η απόφαση να διεξαχθεί η συναυλία στην Αθήνα, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για την αναβολή της προγραμματισμένης εμφάνισης τους στη Θεσσαλονίκη.

“Πιθανή αναβολή στο Gagarin θα δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα. Είναι λυπηρό αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Υπήρχαν φανς από τον Βόλο, την Λάρισα, τον Έβρο, τις Σέρρες, από πολλές πόλεις. Ακόμη και οπαδοί από το Ισραήλ και την Βουλγαρία που ταξίδεψαν για να δουν την αγαπημένη μπάντας τους.
"Από τις 17.45 μέχρι και τις 22.30 θέλησαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια απειλώντας πως δεν θα εμφανιστούν αφού εκτός των άλλων είχαν καταβληθεί οι αμοιβές τους"

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί κακό προηγούμενο, πως να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μετά από αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά; Θα μπορούσαν να στείλουν ένα e-mail για να μας ενημερώσουν για τις προθέσεις τους”.

Ο Νίκος Λώρης, εμφανώς ενοχλημένος από την αντιεπαγγελματική στάση του μάνατζμεντ του W.A.S.P. αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία στο μέλλον με το δημοφιλές συγκρότημα αλλά το συγκεκριμένο γερμανικό γραφείο που το εκπροσωπεί.

“Αποκλείεται να ξανασυνεργαστούμε τόσο με το συγκρότημα όσο και με το μάνατζμεντ τους. Δεν γίνονται έτσι, οι δουλειές έτσι και ελπίζω να μη συνεργαστεί κανείς στην Ελλάδα μαζί τους.

Υπάρχουν συμβάσεις και όροι σε κάθε συνεργασία, όμως το κυριότερο είναι οι εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία κλονίστηκε. Θα πρέπει να αποκλειστεί αυτός ο άνθρωπος (σ.σ.: μάνατζερ W.A.S.P.) ισόβια λόγω της αντιεπαγγελματικής στάσης του”.
“Αποκλείεται να ξανασυνεργαστούμε τόσο με το συγκρότημα όσο και με το μάνατζμεντ τους"

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις μεγαλύτερες μουσικές παραγωγές στη χώρα μας παρά την πολύχρονη εμπειρία του ομολογεί πως τέτοια συμπεριφορά συναντά για πρώτη φορά στην καριέρα του.

“Είμαι 30 χρόνια σε αυτό το τον χώρο. Έχουν συμβεί πολλά, έχω δει σχεδόν τα πάντα αλλά αυτό με τους W.A.S.P. συνέβη για πρώτη φορά”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της DiDi Music για τα όσα συνέβησαν στις συναυλίες των W.A.S.P.:

Άδοξο τέλος είχανε οι συναυλίες για τα 30 χρόνια των W.A.S.P. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η πολλά υποσχόμενη συναυλία για τα 30 χρόνια από την ίδρυση των W.A.S.P. εξελίχθηκε σε φιάσκο στην Αθήνα και σε μη εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη. Η εκβιαστική και καθ’ όλα αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του σχήματος W.A.S.P. οδήγησε στα απογοητευτικά για τους πιστούς οπαδούς της μπάντας γεγονότα της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου και Σαββάτου 24 Νοεμβρίου.

Στους καλοκαιρινούς μήνες εν μέσω αντεγκλήσεων με το γερμανικό «agency» επιβεβαιώθηκαν οι εμφανίσεις των WASP για την Αθήνα 23 Νοεμβρίου και για Θεσσαλονίκη 24 Νοεμβρίου.

Η συμφωνία προέβλεπε την εξόφληση της αμοιβής 100% πριν την εμφάνιση κάτι το οποίο και πραγματοποιήθηκε από την μεριά μας.

Βασική αξίωση τους επίσης ήταν η μη καταβολή από την πλευρά τους των διαχειριστικών εξόδων για την πώληση του merchandise δηλώνοντας ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι την πώληση. Τους ενημερώσαμε λοιπόν για το τι προβλέπει η φορολογική νομοθεσία για την πώληση merchandise συναυλίας.

Για να πραγματοποιήσουμε λοιπόν εμείς το αίτημα τους αυτό, ζητήσαμε μια επιστολή με την οποία να επιβεβαιώνεται ότι υπεύθυνοι για την εισαγωγή και πώληση των αντικειμένων θα είναι οι ίδιοι και ότι όλα τα έσοδα θα περιέλθουν αποκλειστικά σε αυτούς. Την ημέρα της συναυλίας και ενώ όλα ήταν έτοιμα για να στήσουμε ένα ωραίο show που θα αποζημίωνε τους Έλληνες fans άρχισαν τα παρατράγουδα.

Φτάνοντας στο χώρο του Gagarin 205 απαίτησαν με την απειλή της μη εμφάνισης καθώς η αμοιβή τους είχε ήδη προεξοφληθεί και νιώθοντας ότι μπορούν να μας εκβιάσουν, να τους καταβάλουμε τον φόρο του εισοδήματος ΜΑΥΡΑ και να τους πληρώσουμε το 23% ΦΠΑ από τις πωλήσεις του merchandise που εμείς δεν είχαμε καμία σχέση.

Είναι γνωστό ότι όλες οι αμοιβές των καλλιτεχνών υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος. Ο διοργανωτής έχει την υποχρέωση να παρακρατά από την αμοιβή το αναλογούμενο ποσό για να το καταβάλει στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Στη συνέχεια εκδίδει στο δικαιούχο ένα δικαιολογητικό ότι έχει παρακρατηθεί φόρος εισοδήματος το οποίο κατατίθεται στην δίκια του φορολογική αρχή.

Όπως στην συνέχεια έγινε γνωστό ο παραπάνω εκβιασμός δεν έγινε δεκτός και απαιτήσαμε να μας επιστραφούν όλες οι αμοιβές που είχαμε προκαταβάλει προκειμένου να εξαργυρώσουμε τα εισιτήρια στον κόσμο που είχε ταλαιπωρηθεί τόσες ώρες περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες.

Ξαφνικά και ενώ ήξεραν ότι βγάλαμε ανακοίνωση ακύρωσης των συναυλιών, αναπάντεχα ο γερμανός manager του συγκροτήματος μας ενημέρωσε ότι θα παίξουν και τότε όλο το προσωπικό μας με μεγάλη ταχύτητα έστησε τον εξοπλισμό που τους υπέδειξαν οι τεχνικοί του συγκροτήματος.

Πράγματι, μετά από 1 ½ ώρα καθυστέρησης, οι πόρτες άνοιξαν στις 22.30 και το συγκρότημα εμφανίστηκε στην σκηνή στις 23.40 . Η διάρκεια και η καλλιτεχνική αρτιότητα της συναυλίας είναι στην κρίση του κοινού και των ειδικών αλλά είναι προφανές ότι καταμαρτυρεί τον εξαναγκαστικό χαρακτήρα αυτής.

Μετά το τέλος της συναυλίας ζητήθηκε από την μεριά μας να επιστραφεί μέρος της αμοιβής της Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να κρατηθεί ως εγγύηση για την εμφάνιση τους, με την γραπτή βεβαίωση ότι πριν της εμφάνιση τους θα τους καταβληθεί εκ νέου, πράγμα το οποίο έγινε δεκτό.

Δώσαμε λοιπόν ραντεβού στις 13:00 στην Θεσσαλονίκη για την προετοιμασία του show. Προσωπικό μάλιστα από την Αθήνα είχε μεταβεί στο Principal Club Theater ώστε να μην υπάρξει το οποιοδήποτε κόλλημα…

Οι W.A.S.P. όμως επέλεξαν να απενεργοποιήσουν τα τηλέφωνα τους και να μην απαντάνε στα emails τους και να «πουλήσουν» τους εκατοντάδες fans τους όχι μόνο από την Θεσσαλονίκη αλλά και από τις γύρω πόλεις και γειτονικές χώρες που είχαν φτάσει από νωρίς στο χώρο.

Είναι κρίμα για ένα ιστορικό συγκρότημα να αμαυρώνει με το χειρότερο τρόπο την 30ετη ιστορία του διακόπτοντας έτσι μια μακρά σχέση με το ελληνικό κοινό που τόσο τους στήριζε ακόμα και στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που είμαστε.

Η εξαργύρωση των εισιτήριων για την συναυλία στην Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει από αύριο 27 Νοεμβρίου από το Music Land, Μητροπόλεως 102, Θεσ/νίκη, Τηλ. 2310- 264880.




http://www.cosmo.gr
Ο ιδιοκτήτης της Didi Music μιλά για τα παρατράγουδα στα live των W.A.S.P. Ο ιδιοκτήτης της Didi Music μιλά για τα παρατράγουδα στα live των W.A.S.P. Reviewed by Unknown on 12:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.