Το γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ρωσίας{pics & vids}



Ας δούμε πώς ο Ρωσικός στρατός θα μοιάζει σε ένα-δύο χρόνια.


Αφιέρωμα στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων όπως έχει ανακοινωθεί.


Έχει προγραμματιστεί να αγοράσει 1000 ελικόπτερα, 600 στρατιωτικά αεροπλάνα, 100 πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων 8 πυρηνοκίνητα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων. 


Τα 5ης γενιάς μαχητικών T-50 PAK FA είναι η απάντησή στα Αμερικάνικα F-22 και F-35.

Πρόκειται για ένα βαρέος τύπου αεροσκάφος (με μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου 35 τόνους).
Διαθέτει στοιχεία απόκρυψης ίχνους (σχήμα, απόκρυψη κινητήρων, συνθετικά υλικά, απορροφητική επικάλυψη-βαφή κ.τ.λ.), γνωστά ως "stealth".
Σε αυτή τη λογική κινείται και η ενσωμάτωση των όπλων του σε 2 αποθήκες, εσωτερικά στην άτρακτο και πιθανώς σε ακόμη 2 θέσεις στις βάσεις των ημιπτερύγων.
Το σχήμα του είναι αρκετά πεπλατυσμένο, είναι δικινητήριο και θα διαθέτει όπως λέγεται 5 ραντάρ, (μεταξύ αυτών και στα χείλη προσβολής των πτερύγων), σε διάφορες ζώνες συχνοτήτων.
 Έχει δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς μετάκαυση, έχει λόγο ώσης/βάρους περίπου 1,4  αλλά οι κινητήρες του θα αλλάξουν αφού οι κανονικοί του ακόμα είναι στο στάδιο δοκιμών. 
Οι κινητήρες δεν στηρίζονται στους παλαιότερους Saturn 117S, παράγουν μεγαλύτερη ώση και διαθέτουν περίπλοκο σύστημα αυτοματοποίησης για διευκόλυνση στους διαφορετικούς τρόπους χειρισμού του σκάφους. 

Οι ακριβείς προδιαγραφές των νέων κινητήρων είναι ακόμη μυστικές.

Το αεροσκάφος θα διαθέτει σύστημα θερμικής απεικόνισης "OLS-50M", με δυνατότητες ανίχνευσης στόχων χαμηλού Η/Μ ίχνους, εξελιγμένη ζεύξη δεδομένων, εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου/συλλογής πληροφοριών (ELINT) καθώς και σύστημα ηλεκτρονικής "βοήθειας" (συνεργασίας) του πιλότου, ώστε να τον ελαφρύνει από κάποια καθήκοντα και να του επιτρέπει να συγκεντρώνεται στην αποστολή του (e-cockpit), εν είδει τεχνητής νοημοσύνης του σκάφους. Οι αποστολές που θα αναλαμβάνει το αεροσκάφος θα είναι τόσο αεροπορικής υπεροχής, όσο και αποστολές στη γραμμή μετώπου (βομβαρδισμοί κ.τ.λ.).


Επιπλέον τεχνικά χαρακτηριστικά :

-Μαχητικό 5ης γενιάς
-βάρος απογείωσης (50% καύσιμα + βλήματα) 26.000 kg
-βάρος απογείωσης (100% καύσιμα + βλήματα) 33.990 kg
-μεγ. βάρος απογείωσης 37.000 kg
-Εσωτερικά μεταφερόμενα καύσιμα 7.500 kg
-Ωφέλιμο φορτίο εσωτερικά 1.840
-Ωφέλιμο φορτίο μέγιστο 2.260
-Ταχύτητα ταξιδιού, 1,8-2 Mach
-Ταχύτητα supercruise 1,4-1,8 Mach
-Εμβέλεια: Τουλάχιστον εφάμιλλη της γενιά των Su-27/35
-Όρια φόρτισης 10-11 g (τουλάχιστον 9 g)
-"υπογραφή" ραντάρ (ίχνος αεροσκάφους RCS, 0,05-0,5 m2 μετωπικά. Με βάση την παρούσα σχεδίαση το ηλεκτρομαγνητικό ίχνος θα είναι σημαντικά υψηλότερο πλευρικά και από την οπίσθια κάτοψη.Το αυξημένο ίχνος στο οπίσθιο και το κάτω τόξο έχει οδηγήσει σε σκέψεις για αντικατάσταση των συμβατικών εξαγωγών καυσίμων με άλλες κατευθυνόμενης ώσης τετράγωνου σχήματος. Η αλλαγή αυτή αν και αναμένεται να μειώσει την αποδιδόμενη από τους κινητήρες ώση, εντούτοις βελτιώνει τα χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας του αεροσκάφους, ιδίως από το κατώτερο τόξο.






Triumph C-400 air defense system.
Ονομάζεται ο νέος <<πονοκέφαλος>> στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ. 
Ακόμη και αν το αντικείμενο είναι 40-50 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος θα εκμηδενιστεί με ένα σύστημα που δεν αφήνει πιθανότητες για επιβίωση. 
Έχει δυνατότητα για κατάρριψη αεροσκαφών, πυραύλων και πυρηνικών κεφαλών. 
Το C-400 παρέχει ταυτόχρονο εγκλωβισμό 36 αντικειμένων.



Το νέο σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Ισκαντέρ υπόσχεται πως μπορεί να χειριστεί το θέμα που σχετίζεται με την εξάρθρωση της Αμερικανικής πυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Ευρώπη.

Για να συγκρίνουμε: 
Ο κάθε πύραυλος καλύπτει την απόσταση από το Καλίνινγκραντ στη Βαρσοβία(280 χιλιόμετρα) στην ταχύτητα των 2100 μέτρων το δευτερόλεπτο. Το φάσμα δράσης του Ισκαντέρ είναι 500 χιλιόμετρα. Η πτήση θα διαρκεί 2 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα για να φθάσει το βλήμα στον στόχο του!!!




Το νέο T-90C είναι ένα θωρακισμένο φρούριο που ζυγίζει 46 τόνους και είναι εξοπλισμένο με μη παραδοσιακούς τρόπους και δυναμική προστασία ενάντια σε εισερχόμενα αντιαρματικά. 
θεωρούν πως το Αμερικάνικο Abrams έχει μείνει πολύ πίσω. 
Χρειάζονται 2 λεπτά για το Τ-90C  να φέρει το 60% του εχθρικού άρματος εκτός λειτουργίας.




Ка-52 Alligator θα αντικαταστήσει το θρυλικό μαύρο Sharp. 
Ελέγχει μια ομάδα στρατιωτικών ελικοπτέρων με την ταχύτητα των 350 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του λόγω των 460 πυραύλων και ένα αντιαρματικό σύστημα. 
Το πλήρωμα είναι καλά προστατευμένo χάρη στο θωρακισμένο ckockpit.


Καλάσνικοφ...
Το όπλο που απεικονίζεται στις σημαίες πολλών χωρών ως σύμβολο επανάστασης.

Τα σύγχρονα μοντέλα 107 108 και 200




Mi Night Hunter.
Το ελικόπτερο φέρει το αντιαρματικό όπλο 2A42 το οποίο ουδέποτε δεν έχει υπερθερμανθεί. 
Το ελικόπτερο μπορεί να αιωρείται στα 5 μέτρα από το έδαφος και ο πιλότος να χειριστεί με το κεφάλι του για επίθεση το πυροβόλο των 20 mm. Οι Ρώσοι περηφανεύονται και θεωρούν πως είναι κάτι που το Apache AH-64 δεν μπορεί να κάνει.



Βαλλιστικοί πύραυλοι Topol.

Εγγυάται την σταθερή θέση της Ρωσίας στον τομέα της πυρηνικών όπλων. 
















Δεν αλλάζει θέση συνεχώς και είναι πολύ δύσκολο να το αποκαλυφθεί. 

Παρά το γεγονός ότι το βλήμα είναι 22 m μήκος και ζυγίζει πάνω από 1 τόνο είναι ικανή να ξεπεράσει 11000 χιλιόμετρα και να χτυπήσει στόχο που βρίσκεται στην κάθε ήπειρο. 
Η κεφαλή του περιέχει θερμο-πυρηνικό γέμισμα.






O θαλάσσιος Bulava είναι δύο φορές μικρότερος από ότι το Topol αλλά έχει ικανότητα ακτίνας στα 8000 χιλιόμετρα που είναι αρκετά για να χτυπήσει οποιοδήποτε στόχο στο έδαφος των ΗΠΑ με εξαίρεση την Καλιφόρνια.





























Borey class, ένα πυρηνικό υποβρύχιο νέας γενιάς.
Η χρήση των οποίων μπορεί να αποβεί μοιραία εάν συνδυάζονται με πυραύλους Bulava. 107 άτομα μπορούν να μείνουν στο βάθος των 480 μέτρων, για 3 μήνες. 
Το θεωρούν ανώτερο από την Αμερικανική Virginia class.



Η κορβέτα πολλαπλών ρόλων Steregushiy (Vigilant στα αγγλικά) μπορεί να αγωνιστεί ενάντια σε υποβρύχια, επιτίθεται παράκτιες βάσεις και εμποδίζει την πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας τομείς. 





Το αεροπλάνο Su-30 είναι ένα Ρωσικό πρότυπο ποιότητας. 
Του παίρνει 1 λεπτό για να ξεπεραστούν τα 14000 μέτρα ενώ μπορεί να πολεμήσει για 3,5 ώρες και έπειτα να ανεφοδιαστεί στον αέρα.




Το υπερηχητικό βλήμα BrahMos είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας της Ρωσίας και της Ινδίας. 

Είναι ένα όπλο antiship και χτυπά τον στόχο του στο βεληνεκές των 300 km. 

Η Ρωσία έχει ήδη συνάψει πολλές συμβάσεις με χώρες για να αγοράσουν τα βλήματα.



Το γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ρωσίας{pics & vids} Το γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ρωσίας{pics & vids} Reviewed by junior on 21:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.