Η μάχη συνεχίζεται για τα αινιγματικά Κρυστάλλινα Κρανία


Τα κρυστάλλινα κρανία δεν είναι τόσο σπάνια και μυστηριώδη ή τόσο τρομερά όπως μπορείτε να φανταστείτε. Κάθε χρόνο, χιλιάδες από αυτά τα περίεργα αντικείμενα παράγονται στη Βραζιλία, την Κίνα και τη Γερμανία. Αλλά υπάρχει μια χούφτα από αυτά τα μάλλον μακάβρια κρανία που έχουν τροφοδοτήσει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη διαμάχη μεταξύ των αρχαιολόγων, των επιστημόνων, πνευματιστών, και αξιωματούχων για πάνω από έναν αιώνα.

Θα πρέπει να υπάρχει μια ντουζίνα από τα πολύ σπάνια κρυστάλλινα κρανία διατηρημένα σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Μερικά είναι από καθαρό κρύσταλλο, κάποια άλλα γλυπτά ή από καθαρό χαλαζία ή χρωματισμένα. Μερικά από αυτά αναπαράγονται σε φυσικό μέγεθος και με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, ενώ άλλα είναι μικρότερα και λιγότερο εκλεπτυσμένα. Όλα είναι από το Μεξικό ή με οποιοδήποτε τρόπο από την Κεντρική Αμερική.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτά τα κρανία ήταν σκαλισμένα πολλά χρόνια πριν, ή ακόμη και δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν από έναν αρχαίο Μεσοαμερικανικό πολιτισμό. Άλλοι πιστεύουν ότι μπορεί ακόμη και να είναι λείψανα της θρυλική ηπείρου της Ατλαντίδας, ή μπορεί να είναι απόδειξη ότι οι αρχαίοι αστροναύτες εξωγήινοι έχουν επισκεφτεί τους Αζτέκους, σε μια εποχή πριν από την ισπανική κατάκτηση.
Υπερφυσικές ιδιότητες
Υπάρχουν ιστορίες που λένε για τα κρανία έχουν σε μεγάλο βαθμό αντίληψη και υπερφυσικές δυνάμεις. Ο Joshua Shapiro, συγγραφέας του "Μυστήρια των κρυστάλλινων κρανίων" αποκάλυψε και μιλάει στην ιστοσελίδα του για θεραπείες σε ανθρώπους στην παρουσία αυτών των κρανίων και την επέκταση των ψυχικών ικανότητων τους.
"Πιστεύουμε ότι τα κρυστάλλινα κρανία είναι μια μορφή υπολογιστή που μπορεί να καταγράψει την ενέργεια και τις δονήσεις που συμβαίνουν γύρω τους", γράφει ο Shapiro. "Το κρανίο μπορεί να είναι σε θέση να αναπαράγει οπτικά όλα τα γεγονότα ή τις εικόνες που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους, δηλαδή, που περιέχει την ιστορία του κόσμου μας."
Ωστόσο, οι περισσότεροι αρχαιολόγοι είναι, να πούμε το λιγότερο, δύσπιστοι. Τα κρανία ήταν ένα σύμβολο Μεσοαμερικανικής τέχνης πολύ κοινό, ειδικά μεταξύ των Αζτέκων.
«Είναι ένα σύμβολο της αναγέννησης,» λέει ο Michael Smith, καθηγητής της ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνας (Arizona State University).
"Πολλοί θεοί των Αζτέκων απεικονίζονται με το σχήμα του κρανίου, οπότε ήταν πιθανό ότι ήταν ένα ιερό αντικείμενο που χρησιμοποιείται για να επικαλεστεί αυτούς τους θεούς. Δεν νομίζω ότι έχουν στην κατοχή τους έχουν κάποια τεχνολογική άγνωστη συνάρτηση".
Αυθεντικά έργα τέχνης ή ψευδή τέχνη;

Για να διευρύνει το χάσμα μεταξύ των σκεπτικιστών τα κρυστάλλινα κρανία εξετάστηκαν και αναλύθηκαν πρόσφατα με ηλεκτρονικά μικροσκοπία από τοΒρετανικό Μουσείο και το Ίδρυμα Smithsonian τα οποία αποκάλυψαν ότι κάποια σημεία από αυτά τα κρανία, μπορούν να γίνουν μόνο από σύγχρονο εξοπλισμό.
Και τα δύο μουσεία εκτιμούν ότι τα κρανία έρχονται από τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα και μπορεί να έχουν γίνει σε μια ιστορική στιγμή κατά την οποία το ενδιαφέρον για τους αρχαίους πολιτισμούς ήταν υψηλό.
Η ανάλυση αυτή μπορεί να δείξει όλα τα υπάρχοντα κρανία ως προϊόντα απομίμησης;
Υπάρχει πάθος και στις δύο πλευρές του ζητήματος και το γεγονός παραμένει ότι, ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα ποιός έχει κατασκευάσει αυτά τα κρανία και πότε.
Και δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρόπος να καθοριστεί με ακρίβεια η ηλικία τέτοιων ανόργανων αντικειμένων, το μυστήριο ενδέχεται να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η μάχη συνεχίζεται για τα αινιγματικά Κρυστάλλινα Κρανία Η μάχη συνεχίζεται για τα αινιγματικά Κρυστάλλινα Κρανία Reviewed by junior on 20:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.