Τι είναι η Σελήνη;!!!



Έχουμε το δεδομένο ότι η δύναμη που έλκει ο Ήλιος την Σελήνη είναι η διπλάσια από την αντίστοιχη της Γης. Τουτέστιν η δυσαναλογία έλξης, θα έπρεπε..

να είχε αποσπάσει την Σελήνη από την θέση της. Λογικό. Κι όμως δεν γίνεται αυτό για άγνωστους /ανεξήγητους λόγους, ανατρέποντας έτσι τους νόμους της σύγχρονης φυσικής.

Ο νόμος της παγκόσμιας έλξης όπως ξέρουμε είναι:
F=Gx(m1 x m2)/r2 (για Γη-Σελήνη αλλά και Ήλιο-Σελήνη).


Η σταθερότητα της παγκόσμιας έλξης είναι:
G=6,67 x 10-11N m2 kg-2


Η μάζα του Ήλιου είναι:
1,989 x 1027 kg


Η μάζα της Γης είναι:
5,974 x 1021 kg


Η μάζα της Σελήνης είναι:
7,348 x 1019 kg


H μέση απόσταση Ήλιου-Γης είναι:
149,9 x 109 m


Η μέση απόσταση Σελήνης-Γης είναι:
384 x 106 m


Η απόσταση Ήλιου-Σελήνης μπορεί και αυτή να θεωρηθεί ίση με την απόσταση Ήλιου-Γης, δηλαδή είναι:
149,9 x 109 m.


Η ελκτική δύναμη Ήλιου-Σελήνης είναι:
8,67 x 1011 x 1,989 x 1027 x 7,348 x 1019/ (149,9 x 109)2 = 4,33 x 1014N


H ελκτική δύναμη Γης-Σελήνης είναι:
6,67 x 1011 x 5,974 x1021 x 7,348 x1019 / (384 x106)2 =1,98 x 1014N.


Ο λόγος της ελκτικής δύναμης Ήλιου-Σελήνης /Γης-Σελήνης είναι:
= 4,33 / 1,98 = 2,18


Δηλαδή βλέπουμε ότι η Σελήνη έλκεται με σχεδόν διπλάσια δύναμη από τον Ήλιο και λογικά θα έπρεπε να είναι πλανήτης σε τροχιά, μόνο γύρω από τον Ήλιο και όχι δορυφόρος της Γης.

Έτσι η μοναδική περίπτωση να παραμένει η Σελήνη σε σταθερή τροχιά γύρω από την Γη είναι να υπάρχει μάζα που δεν έχει υπολογιστεί.


Η Σελήνη έχει θεωρητική πυκνότητα:
3,34gr /cm2.


Η πραγματική της όμως πυκνότητα σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα ερευνών που διέρρευσαν από τη NASA και ουδέποτε τα παραδέχτηκαν, αναφέρουν ότι είναι περίπου:
5,5gr /cm2
δηλαδή 1,6 φορές μεγαλύτερη από τη θεωρητική.


Αυτό τι σημαίνει:
Βλέπουμε ότι η πυκνότητα είναι ευθέως ανάλογη της μάζας και συνεπώς και η ελκτική δύναμης της Γης και του Ήλιου θα είναι 1,6 φορές μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες που είδαμε.


Έτσι ο νέος λόγος των δυνάμεων Ήλιου-Σελήνης /Γης-Σελήνης θα είναι:
1,6 x 4,33 / 1,6 x 1,98 = 2,18.


Άρα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η μάζα και η πυκνότητα της Σελήνης δεν επηρεάζουν καθόλου τον λόγο 2,18.

Επίσης μπορούμε να πούμε ότι κανένα σώμα, με οποιαδήποτε μάζα οπού βρίσκετε στο εσωτερικό ή στην επιφάνεια της Σελήνης δεν μπορεί να αλλάξει το λόγο 2,18.

Αυτό γιατί απλά μεγαλώνει την μάζα της Σελήνης.

Μήπως υπάρχει όμως κάποια κρυφή μάζα που επηρεάζει τους υπολογισμούς;

Σύμφωνα με την λογική, αν βεβαία υπάρχει κάτι, θα υπάρχει στην αθέατη πλευρά της Σελήνης και φυσικά όχι στην επιφάνεια της αλλά όμως σε τροχιά γύρω από αυτήν.


Ερώτημα:
Πιο είναι όμως το σημείο της αθέατης πλευράς της Σελήνης, όπου περιστρέφεται με την ίδια γωνιακή ταχύτητα με την Σελήνη και είναι ορατό στην Γη;

Μα φυσικά το σημείο L2 Langrange.

(Γνωρίζουμε πως αν ένα σώμα, π.χ. ένας πλανήτης ή ένας δορυφόρος, τοποθετηθεί σε ένα σημείο του πεδίου βαρύτητας δύο άλλων ουράνιων σωμάτων και η συνολική δύναμη που εξασκείται πάνω στο σώμα είναι μηδέν, τότε θα ισορροπήσει. Κάθε τέτοιο σημείο ονομάζεται σημείο ισορροπίας Λαγκράνζ. Για παράδειγμα, ανάμεσα σε δύο ουράνια σώματα, υπάρχει πάντα ένα σημείο ισορροπίας, στο οποίο αν τοποθετηθεί ένας δορυφόρος, θα δέχεται συνολική βαρυτική δύναμη μηδέν, αν συνυπολογιστεί βέβαια και η φυγόκεντρος δύναμη). (L2 Langrange: Μπορούμε βέβαια να πούμε πως η συνολική έλξη που δέχεται ένας δορυφόρος στα σημεία αυτά είναι ίση με την απαραίτητη κεντρομόλο δύναμη για να περιστρέφεται).

Όλα τα σημεία Lagrange του συστήματος Γης - Ηλίου (εκτός του σημείου L3) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως περιοχές τοποθέτησης μεγάλων διαστημικών τηλεσκοπίων. Οι θέσεις αυτές προσφέρονται για εύκολη επικοινωνία με τη Γη αλλά και για καλύτερες και περισσότερες παρατηρήσεις, καθώς στο οπτικό πεδίο του τηλεσκοπίου δε θα παρεμβάλλεται ο γήινος όγκος, όπως συμβαίνει με το Hubble (αφού όλα τα σημεία Lagrange Γης - Ηλίου βρίσκονται τουλάχιστον 1,5 εκατ. χλμ. από τη Γη). Ήδη, το επόμενο μεγάλο διαστημικό τηλεσκόπιο που σχεδιάζεται (Next Generation Space Telescope), προβλέπεται να τοποθετηθεί σε σταθερή τροχιά γύρω από το σημείο L2 του συστήματος Γης - Ηλίου.

Έτσι θεωρητικά θα πρέπει να υπάρχει πίσω από την αθέατη πλευρά της Σελήνης ένας η δύο τεχνητοί δορυφόροι που περιστρέφονται συγχρόνως γύρω από την Σελήνη, συνεισφέροντας έτσι στο σύστημα Σελήνη-Ήλιος-Γη για την σταθερότητα που λείπει.

Αν όμως η μάζα του δορυφόρου προστεθεί στη μάζα της Σελήνης, τότε το κοινό κέντρο βάρους θα έλκεται πάλι με διπλάσια δύναμη από τον Ήλιο από ότι από την Γη.

Έτσι το δίδυμο Σελήνης-δορυφόρου θα είχε αποσπαστεί από την Γη και θα περιφέρονταν γύρω από τον Ήλιο.

Άρα τι συμβαίνει;

Απλά αν ο δορυφόρος ή οι δορυφόροι αυτοί υπάρχουν, θα έχουν φτιαχτεί με σκοπό να εξουδετερώνουν την ελκτική δύναμη του Ήλιου.

Ο δορυφόρος θα περιστρέφεται γύρω από την Σελήνη σε 23,3 ημέρες, όσες και το σημείο L2 Langrange.

Έτσι η συνολική δύναμη που ασκεί ο Ήλιος στο βαρύκεντρο Σελήνης-τεχνητού δορυφόρου, όταν η Σελήνη βρίσκεται μπροστά από τον Ήλιο (νέα Σελήνη), θα είναι:
FΉλιου-F Γης=2,18 F Γης-F Γης=1,18 F Γης.

Οπότε η βαρυτική έλξη θα δρα ως κεντρομόλος και θα έχει σ’ αυτήν την περίπτωση φορά προς τον Ήλιο.

Δηλαδή η Σελήνη έπρεπε να αποσπαστεί και να περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και όχι γύρω από την Γη.

Αντίθετα τώρα, όταν έχουμε πανσέληνο οι ελκτικές δυνάμεις που ασκούν ο Ήλιος και η Γη στο βαρύκεντρο Σελήνης-τεχνητού δορυφόρου είναι ομόρροπες και συνεπώς η συνολική δύναμη που ασκείτε στο βαρύκεντρο Σελήνης-τεχνητού δορυφόρου θα είναι:
FΉλιου+FΓης= 2,18 FΓης+FΓης=3,18 FΓης με φορά πάλι τον Ήλιο.

Δηλαδή, η βαρυτική έλξη, που δρα και ως κεντρομόλος, έχει και σ’ αυτήν την περίπτωση φορά προς τον Ήλιο.

Στην περίπτωση αυτή, η Σελήνη έπρεπε να αποσπαστεί βίαια από την τροχιά της και να συγκρουστεί με την Γη, που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτήν και τον Ήλιο, ή να αρχίσει να περιστρέφεται πολύ γρηγορότερα γύρω από την Γη εξ αιτίας της τριπλάσιας κεντρομόλου. Όμως η τροχιά της Σελήνης δεν φαίνεται ν’ αλλάζει παρ’ όλη την διαφορική αύξηση-μείωση της συνολικής ελκτικής δύναμης (που δρα και σαν κεντρομόλος), από 1,18 έως 3,18 φορές την έλξη της Γης.

Έτσι κατά πάσα πιθανότητα η ύπαρξη κάποιου ή κάποιων τεχνητών δορυφόρων στην αθέατη πλευρά της Σελήνης, που είχαν πει κάποιοι ερευνητές παλαιότερα, μάλλον δεν ισχύει.

Άρα τι συμβαίνει;

Μήπως είναι κάτι άλλο που συμβαίνει και που κάποιοι δυστυχώς δεν θέλουν να μαθευτεί αυτό το φαινόμενο;

Τώρα θα σας βάλω ένα ερώτημα αισθητικής. Από την απάντησή σας το αν θα είναι σωστή ή όχι, δεν σημαίνει και κάτι, γιατί ακριβώς αν δεν έχουμε συγκεκριμένη γνώση και σωστή πληροφόρηση για κάτι δεν μπορούμε να είμαστε και σίγουροι για το τι ακριβώς συμβαίνει.


Η ΕΡΏΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ, ΠΟΙΑΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ /ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ /ΑΣΤΡΟΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ;

Α) ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ;
Β) ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ;
Γ) ή ΑΛΛΗΣ ΦΥΛΗΣ;

Το συγκεκριμένο με την αισθητική που έχει, εμένα με παραπέμπει στους Δρακονιανούς.
Αυτό σε παλαιότερη εποχή φαίνεται ότι τραβήχτηκε κατά κάποιο τρόπο από τη μαγνητική έλξη της γης κι έγινε έτσι ένας μόνιμος (δορυφόρος), ο οποίος όμως ασκεί μεγάλη επιρροή στον πλανήτη μας θέλουμε δεν θέλουμε (παλίρροιες, έμμηνη ρήση στις γυναίκες κλπ). Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι οι περισσότερες πληροφορίες μπορεί να τις βρει κάποιος στην αρχαιότητα, παρά στην σημερινή εποχή που υποτίθεται ότι έχουμε σήμερα και τα μέσα!!!

Το όλο ζήτημα είναι γιατί επιλέχτηκε να έχει ακριβώς το ίδιο περιστύλιο με τον ήλιο και να μπει ακριβώς σ’ αυτήν την θέση, με κάποιον τρόπο, ενώ λογικά δεν θα έπρεπε και επίσης γιατί η αθέατη πλευρά από τη Γη ακόμη και με το πιο ισχυρό τηλεσκόπιο δεν φαίνεται; Εκτός φυσικά από τις φωτογραφήσεις των τεχνητών δορυφόρων που έγιναν και την έχουν φωτογραφίσει, αλλά μόνο μερικές από αυτές να έχουν διαρρεύσει στον κόσμο!

Η Σελήνη λοιπόν αιωρείται μεταξύ Γης και Ήλιου και για γίνει αυτό κατανοητό, φανταστείτε ότι η Σελήνη είναι ένα ταχύπλοο σκάφος, ακριβώς στην κόψη ενός καταρράκτη και κάτω να είναι το χάος που δημιουργεί η πτώση εκατομμυρίων κυβικών νερού και μπροστά από το σκάφος να βρίσκεται ένας τεράστιος βράχος με μικρή μαγνητική έλξη, ικανή μόνο να τραβήξει το σκάφος για λίγο. Αν λοιπόν δεν υπήρχε ο καταρράκτης από την μαγνητική έλξη το σκάφος θα περιτριγυριζόταν γύρω από το βράχο σαν τρελό με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς να συγκρουστεί. Η τεράστια όμως δύναμη των νερών μπροστά από το βράχο σπρώχνουν το σκάφος ώστε να πέσει στον καταρράκτη, μα αυτό όμως δεν κουνιέται. Δεν κουνιέται γιατί ακριβώς έχει βάλει τις μηχανές του πρόσω ολοταχώς, τόσο ώστε να μην χτυπήσει τον βράχο και τόσο ώστε να μην πέσει στον καταρράκτη.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την Σελήνη, όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, γιατί σ’ αυτήν την διαπίστωση συμφωνούν όλοι οι μαθηματικοί, φυσικοί και αστρονόμοι του κόσμου, όμως επειδή φοβούνται το κύρος τους και την καριέρα τους, δεν μιλάνε ανοιχτά για αυτό το θέμα (είναι ο νόμος της σιωπής), γιατί η μαθηματική εξίσωση τους δίνει ακριβώς αυτά τα στοιχεία ώστε να πούνε επίσημα την αλήθεια, σε εμάς τους έρμους πολίτες.

Σίγουρα μπαίνουν πολλά ερωτήματα και το πιο σημαντικό έχει να κάνει με το ποιος έχει τα ηνία αυτού του αστρόπλοιου σήμερα.

Επίσης, γιατί δεν μπόρεσε η νεότερη ανθρωπότητα να εξερευνήσει τη Σελήνη ενώ είναι το πιο κοντινό σημείο με τη γη;

Γιατί οι Αμερικάνοι μας παρουσίασαν τη μούφα προσγείωση τους, δήθεν στη Σελήνη; Μήπως τελικά δεν τους αφήνουν;

Τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά και οι απαντήσεις δίνονται πιο δύσκολα.

Αν δεν μπορούμε να βρούμε μία άκρη στο πιο κοντινό σημείο, καταλαβαίνετε το τι μπορεί να συμβαίνει στο αχανές σύμπαν!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ Ε.Ι.


http://diogeneis.blogspot.gr

/http://www.to-parakseno.gr
Τι είναι η Σελήνη;!!! Τι είναι η Σελήνη;!!! Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.