O σωστός τρόπος αποθήκευσης τροφίμων είναι το άλφα και το ωμέγα για την ασφαλή συντήρησή τους.
Η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Εύα Μακρή, περιγράφει στο diatrofi.gr πώς ορισμένα τρόφιμα δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο γιατί χάνουν την ποιότητά τους.
Ειδικότερα:
Πατάτες και γλυκοπατάτες
Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, γιατί σε θερμοκρασία κάτω από 7 °C το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη και προκαλεί στις πατάτες μια γλυκιά γεύση και μια σκούρα όψη όταν μαγειρεύονται.
Μέλι
Το μέλι κρυσταλλώνει (ζαχαρώνει) γρήγορα στο ψυγείο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο µπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, βυθίζοντας το γυάλινο δοχείο που περιέχει ζεστό νερό, μέχρι να γίνει πάλι ρευστό με απαλή υφή.
Μπισκότα
Μην αποθηκεύετε τα μπισκότα στο ψυγείο εάν δεν περιέχουν κρέμα η γέμιση κρέμας. Θα μπαγιατέψουν πιο γρήγορα και θα χάσουν γρήγορα την ποιότητα τους.
Φυστικοβούτυρο
Διαβάστε την ετικέτα για το φυστικοβούτυρο που αγοράζετε. Μερικές εταιρίες βιολογικών προϊόντων στη συσκευασία τους συνιστούν ότι το προϊόν απαιτεί ψύξη. Το φυστικοβούτυρο πρέπει να αποθηκεύεται σε καλά κλεισμένο αεροστεγές δοχείο στο ντουλάπι της κουζίνας μας.
Ντομάτες
Οι ντομάτες χάνουν την γεύση τους και την ποιότητα τους σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι να τις τοποθετήσουμε σε μια μεγάλη επιφάνεια π.χ. ταψί χωρίς όμως να τις στοιβάξουμε την μια πάνω στην άλλη.
Ψωμί
Το άμυλο που περιέχεται στο ψωμί με την ψύξη κρυσταλλώνει δίνοντάς του μια πιο σκληρή υφή και ξεραίνεται, που σημαίνει ότι έχει χάσει την υγρασία του.
Κρεμμύδια
Μην αποθηκεύετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο, αφού εντός ψυγείου ευνοείται η μούχλα. Θα πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα ανοικτό δοχείο σε δροσερό, ξηρό μέρος , μακριά από πατάτες, όπου διατηρούνται για ένα μήνα. Στο ψυγείο, βέβαια, διατηρούνται 1-2 μήνες, αλλά να έχετε υπόψη ότι αλλάζει η γεύση τους Επίσης, μην αποθηκεύετε τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια, γιατί τα αέρια που εκπέμπουν τα δυο αυτά λαχανικά μπορεί να προκαλέσουν αλλοιώσεις το ένα στο άλλο.
Ζεστό φαγητό
Μην βάζετε ζεστό φαγητό στο ψυγείο σας. Μπορείτε να το αφήσετε εκτός ψυγείου το πολύ μέχρι 2 ώρες έως ότου έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν το αποθηκεύσετε αμέσως στο ψυγείο, λόγω αυξημένης θερμοκρασίας, ευνοείται η ανάπτυξη μικροβίων.
Η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Εύα Μακρή, περιγράφει στο diatrofi.gr πώς ορισμένα τρόφιμα δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο γιατί χάνουν την ποιότητά τους.
Ειδικότερα:
Πατάτες και γλυκοπατάτες
Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, γιατί σε θερμοκρασία κάτω από 7 °C το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη και προκαλεί στις πατάτες μια γλυκιά γεύση και μια σκούρα όψη όταν μαγειρεύονται.
Μέλι
Το μέλι κρυσταλλώνει (ζαχαρώνει) γρήγορα στο ψυγείο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο µπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, βυθίζοντας το γυάλινο δοχείο που περιέχει ζεστό νερό, μέχρι να γίνει πάλι ρευστό με απαλή υφή.
Μπισκότα
Μην αποθηκεύετε τα μπισκότα στο ψυγείο εάν δεν περιέχουν κρέμα η γέμιση κρέμας. Θα μπαγιατέψουν πιο γρήγορα και θα χάσουν γρήγορα την ποιότητα τους.
Φυστικοβούτυρο
Διαβάστε την ετικέτα για το φυστικοβούτυρο που αγοράζετε. Μερικές εταιρίες βιολογικών προϊόντων στη συσκευασία τους συνιστούν ότι το προϊόν απαιτεί ψύξη. Το φυστικοβούτυρο πρέπει να αποθηκεύεται σε καλά κλεισμένο αεροστεγές δοχείο στο ντουλάπι της κουζίνας μας.
Ντομάτες
Οι ντομάτες χάνουν την γεύση τους και την ποιότητα τους σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι να τις τοποθετήσουμε σε μια μεγάλη επιφάνεια π.χ. ταψί χωρίς όμως να τις στοιβάξουμε την μια πάνω στην άλλη.
Ψωμί
Το άμυλο που περιέχεται στο ψωμί με την ψύξη κρυσταλλώνει δίνοντάς του μια πιο σκληρή υφή και ξεραίνεται, που σημαίνει ότι έχει χάσει την υγρασία του.
Κρεμμύδια
Μην αποθηκεύετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο, αφού εντός ψυγείου ευνοείται η μούχλα. Θα πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα ανοικτό δοχείο σε δροσερό, ξηρό μέρος , μακριά από πατάτες, όπου διατηρούνται για ένα μήνα. Στο ψυγείο, βέβαια, διατηρούνται 1-2 μήνες, αλλά να έχετε υπόψη ότι αλλάζει η γεύση τους Επίσης, μην αποθηκεύετε τις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια, γιατί τα αέρια που εκπέμπουν τα δυο αυτά λαχανικά μπορεί να προκαλέσουν αλλοιώσεις το ένα στο άλλο.
Ζεστό φαγητό
Μην βάζετε ζεστό φαγητό στο ψυγείο σας. Μπορείτε να το αφήσετε εκτός ψυγείου το πολύ μέχρι 2 ώρες έως ότου έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν το αποθηκεύσετε αμέσως στο ψυγείο, λόγω αυξημένης θερμοκρασίας, ευνοείται η ανάπτυξη μικροβίων.
Ποια τρόφιμα δεν αποθηκεύονται στο ψυγείο;
Reviewed by junior
on
01:40
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου