Επιτέλους!! Φωτίζεται ο Ναός του Απόλλωνα!!!

Από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου ο ναός του Απόλλωνα, στην αρχαία Κόρινθο, θα είναι πλέον φωτισμένος. Για αρκετά χρόνια ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Πελοποννήσου και όχι μόνο, παρέμενε δίχως φωτισμό.


Με πρωτοβουλία της ΛΖ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, η οποία εκπόνησε τη μελέτη το καλοκαίρι του 2012 σε συνεργασία με την εταιρεία αρχιτεκτονικού φωτισμού Διάθλασις Α.Ε., το έργο ηλεκτροφωτισμού του ναού ολοκληρώθηκε. Το Σάββατο στις 7 το απόγευμα είναι τα εγκαίνια.


Ο φωτισμός δε θα επιβάλλεται στο μνημείο, αλλά θα είναι προσαρμοσμένος έτσι ώστε να αναδεικνύεται. Να σημειωθεί πως ελήφθησαν υπόψη η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και η αναστρεψιμότητα της επέμβασης σε περίπτωση που αποφασιστεί κάποτε αναστήλωση του ναού, ενώ έγινε προσπάθεια να αποφευχθεί και η φωτορύπανση.


Η εκτέλεση του έργου οφείλεται στον μηχανολόγο - μηχανικό κ. Γεώργιο Βερονίκη σε συνεργασία με την εταιρεία Smart Electric ενώ σημαντική ήταν η πολιτιστική χορηγία της Club Hotel Casino Loutraki Α.Ε, η οποία έγινε έπειτα από σχετικό αίτημα της ΛΖ΄ ΕΠΚΑ.



protothema 

Επιτέλους!! Φωτίζεται ο Ναός του Απόλλωνα!!!  Επιτέλους!! Φωτίζεται ο Ναός του Απόλλωνα!!! Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.