Νέο τεστ αναπνοής ανιχνεύει πιθανές μολύνσεις στους πνεύμονες!!!


Νέο τεστ αναπνοής που ανιχνεύει βακτήρια στους πνεύμονες ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Βερμόντ, με επικεφαλής την Τζέην Χιλ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα αναπνοής «Journal of Breath Research», σύμφωνα με το BBC, έκαναν πειράματα με ποντίκια και πέτυχαν, μόνο μέσα από την χημική ανάλυση της εκπνοής, να διακρίνουν την ύπαρξη στους πνεύμονες διαφορετικών βακτηρίων, καθώς και διαφορετικών στελεχών του ίδιου βακτηρίου.

Οι επιστήμονες μόλυναν τα ποντίκια με δύο είδη μικροοργανισμών (ψευδομονάδες και σταφυλόκοκκους) και, μετά από 24 ώρες, ανέλυσαν δείγματα από την εκπνοή τους. Με αυτό τον τρόπο, διαπίστωσαν τις διαφορετικές «χημικές» υπογραφές που άφηναν τα βακτήρια, σε σχέση με την αναπνοή των πειραματόζωων που δεν είχαν μολυνθεί.

Το τεστ ανιχνεύει στην εκπνοή τις λεγόμενες «οργανικές πτητικές ουσίες». Τα παθογόνα βακτήρια στους πνεύμονες πιστεύεται ότι παράγουν διακριτές και ανιχνεύσιμες οργανικές πτητικές ουσίες, επειδή έχουν διαφορετικό μεταβολισμό.

Η επιτυχής μελλοντική εφαρμογή αυτούτου τεστ σε ανθρώπους θα έχει ως θετικό αποτέλεσμα την έγκαιρη διάγνωση πιθανών μολύνσεων στους πνεύμονες, όπως για παράδειγμα της φυματίωσης, μέσα σε λίγα λεπτά.

Η νέα μέθοδος διάγνωσης διαφόρων ασθενειών μέσω αναπνοής αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο στο χώρο της ιατρικής επιστήμης. Οι επιστήμονες έχουν ήδη δοκιμά

http://www.pygmi.gr
Νέο τεστ αναπνοής ανιχνεύει πιθανές μολύνσεις στους πνεύμονες!!! Νέο τεστ αναπνοής ανιχνεύει πιθανές μολύνσεις στους πνεύμονες!!! Reviewed by Unknown on 18:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.