Σε κολοκύθα βρέθηκε το αίμα βασιλιά της Γαλλίας!!!

Επιστήμονες θεωρούν πως το μαντήλι με το αίμα του αποκεφαλισμένου από τους επαναστάτες, βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου του 16ου, βρίσκεται σε...
ένα δοχείο από κολοκύθα!

Το ιστορικό κειμήλιο βρίσκεται στα χέρια ιταλικής οικογένειας εδώ και έναν αιώνα. Πάνω στο δοχείο είναι γραμμένη η φράση "στις 21 Ιανουαρίου, ο Μαξιμιλιέν Μπουρνταλουέ βούτηξε το μαντήλι του στο αίμα του Λουδοβίκου του 16ου, μετά τον αποκεφαλισμό του".

Οι επιστήμονες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το αίμα του βασιλιά της Γαλλίας από ένα μουμιοποιημένο κεφάλι που ανήκει σε άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Μετά την καρατόμηση του Λουδοβίκου στην γκιλοτίνα, στις 21 Ιανουαρίου του 1793, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, αρκετοί από τους επαναστάτες βούτηξαν τα μαντήλια τους στο αίμα του.

Ένα από αυτά τα μαντήλια τοποθετήθηκε στο δοχείο που σώζεται μέχρι σήμερα και αποτέλεσε έναυσμα για έρευνα ισπανών και ιταλών εγκληματολόγων, που δημοσιεύτηκε σε σχετική επιστημονική επιθεώρηση.


http://www.ikypros.com
Σε κολοκύθα βρέθηκε το αίμα βασιλιά της Γαλλίας!!! Σε κολοκύθα βρέθηκε το αίμα βασιλιά της Γαλλίας!!! Reviewed by Unknown on 17:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.